Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Verjaardagsfeestje van Vajèn + cadeau tips voor een vierjarigeInmiddels heeft dochterlief Vajèn de kaarsjes op haar taart al uitgeblazen. Tijd voor een verslagje en mijn cadeau tips voor een vierjarige. Het valt niet mee om met 3 dames in huis voor een ieder wat moois uit te zoeken. Ieder jaar weer! Maar ik denk dat wij er deze keer zonder slag of stoot vanaf zijn gekomen. En natuurlijk maakte ik ook weer enorm toffe uitnodigingen voor haar "feestje" bij Kaartje2go. Onze ultieme favoriet voor het maken en bestellen van kaartjes, voor welke gelegenheid dan ook.


De uitnodigingen
Laat ik dan ook maar meteen beginnen bij de uitnodigingen. Ik ben zo een typische moeder die het leuk vind om een thema aan een verjaardag te hangen of een bepaald kleur thema. Maar de laatste tijd gaat me dit niet erg goed af moet ik zeggen. Bij Vajèn wou ik een soort boho thema en dat is bij de uitnodiging goed gelukt. De rest van het feestje hebben we expres een beetje soepeltjes gehouden. Maar goed, de uitnodigingen dus. Bij Kaartje2go heb je enorm veel keuze aan onder andere uitnodigingen. Als je mij op de voet volgt weetje dat ik ook eens voor de grap een huwelijks kaartje heb gemaakt. Inderdaad met de hoop dat de wederhelft deze hint wel zou oppakken. Check het kaartje hier. Ben ik inmiddels al ten huwelijk gevraagd? Nee hoor!  Heb ik Ruby haar geboortekaartje bij Kaartje2go besteld. Ook maakte ik 2 jaar geleden alweer, een geweldige toffe kerstkaart.  Dus ja, je kunt wel stellen dat wij verfijnde fans zijn!
Ik had een bepaald ontwerp in mijn hoofd en na lang wikken en wegen ben ik toch aan de slag gegaan om zelf een ontwerp uit mijn mouw te schudden. Wist je dat dit makkelijk kan via Kaartje2go? Super tof wanneer je, net als deze muttie iets in je hoofd hebt en dit ook gewoon niet anders wil. Ha! Naast het zelf ontwerpen van onder andere je uitnodigingen, heb je ook ruime keuze uit het assortiment van Kaartje2go. Voor elke gelegenheid en daarnaast kun je je gekozen kaartje ook nog een beetje jou maken in de ontwerpstudio. Dit geen hogere wiskunde, het spreekt allemaal voor zich + je krijgt er wat handigheid in door vaker te ontwerpen ;) Het fijne is ook dat je van te voren de mogelijkheid hebt om een gratis proefdruk te bestellen.

Pinterest is mijn beste vriendin, daar kun je inmiddels ook niet meer omheen. Ik ging immers aan de slag met ene blanco kaartje en daar moest nog wel het één en ander leuks op komen te staan. Een boho achtig plaatje..... Vajèn zei bloemen. Goeie vond ik! Maar toen kwamen we "Bambi" tegen. Jup dat moest hem worden hoor, aldus Vajèn. Ik heb inderdaad het kaartje samen met haar ontworpen in de trant van - U vraagt, wij draaien. Een dikke aanrader mocht je uitnodigingen willen maken voor je kid(s).  Samen is alles veel leuker ♥ Plus ze krijgen bepaalde keuzes en hebben zelf inspraak in het ontwerp. Via de ontwerpstudio van Kaartje2go vind je onder andere een reeks verzamelingen van plaatjes, teksten, kaders en ga zo maar door. Maar dus, Pinterest is mijn beste vriendin. Wij vonden Bambi en die moest op het kaartje. Zo gezegd zo gedaan.

We hebben een beetje gespeeld met verschillende lettertypes zodat het wat speels zou worden en dat is goed gelukt denk ik zo. Wat vind jij? Aan de binnenkant van de kaart hebben we de linkerkant blanco gelaten en de rechterkant aangekleed met tekst en uiteraard een boho plaatje om het kaartje helemaal af te maken. Wij hebben de keuze gemaakt voor de 10x15 kaarten, met premium mat papier en craft enveloppen. Oh ja ik zou bijna de sluitzegels vergeten. Ik vind dat zo een leuke en vooral extra toevoeging aan een enveloppe. Wij kozen voor de sluitzegels met "uitnodiging" erop. En toen was het wachten op de postbode. Wij hadden de kaartjes besteld precies op het moment dat wij een weekendje FarmCamps in de vooruitzicht hadden, dus besloot ik om de kaartjes na het weekend te laten verzenden. En inderdaad, ze werden ook exact op deze dag verzonden. De eerste keer dat ik gebruik maakte van deze functie. Ik ben fan! We hebben heus wel een brievenbus hoor, maar een vrij vreemde brievenbus waar dus eigenlijk geen grote kartonnen enveloppen of pakketjes in kunnen. Vandaar onze latere verzenddatum.
De uitnodigingen vielen op de deurmat en iedereen hier was laaiend enthousiast. De kers op het verjaardagsfeestje ♥ Bedankt Kaartje2go!


De taart
Ik was zo bezig met het boho thema wat ik voor ogen had, dat ik de taart compleet was vergeten. Dit is inderdaad een waargebeurd verhaal. Je weet inmiddels ook wel dat ik met liefde taarten bak maar het soms ook wel lekker vind om het simpel te houden. Door bijvoorbeeld een taart te bestellen zoals ik deed bij de verjaardag van Ruby. Ik kreeg via Instagram contact met de te leuke Sticky Flour. Deze toffe dame maakt creaties die eigenlijk al een lust zijn voor het oog. Misschien wel zonde om op te eten, zo mooi! Ik was vastbesloten, Vajèn haar vierde verjaardagstaart moest een Sticky Flour taart worden. Maar helaas zit mijn brein ergens waar ik tot dusver geen idee van heb en ging dit "feestje" niet door. Het moest dus een gewone supermarkt taart worden. Ja.echt! Vajèn koos uiteindelijk voor een slagroom taart. Had ik trouwens ook gedaan als ik haar was. Maar een slagroomtaart is ook maar een slagroomtaart. Dus maakte we er alsnog een flinke feesttaart van. Dat is erg goed gelukt al zeg ik het zelf. Door de warmte besloot de slagroomtaart wel vrij snel te smelten, maar dat mocht te pret niet drukken. Men neme een willekeurige taart, in ons geval dus een lekkere vette slagroomtaart en verschillende eetbare attributen. Wij kozen voor mini tompouces, M&M's, slagroomsoesjes en donuts. Die gooi je on top van de taart en klaar is kees! Wanneer de visite vraagt of je de taart zelf hebt gemaakt mag je jezelf wel een schouderklopje geven denk ik! Met een knipoog. Dit is natuurlijk ook heel erg leuk om samen met je kroost te doen. Zelf  DE verjaardagstaart versieren.
Cadeau's

Naast een taart en mooie uitnodigingen zijn we er nog niet he?! Bij een verjaardag horen cadeautjes. En veel cadeautjes! Als je kind bent dan. Dit kan vies tegen mij gebruikt worden haha. Normaal gesproken kan ik maanden van te voren wakker liggen in verband met cadeau stress. Nu hebben we, net zoals met de taart tot het laatste moment gewacht en eigenlijk beviel dit best goed.We waren binnen een mum van tijd klaar met cadeautjes en dat zonder stress. Ik herhaal, ZONDER stress! Wat kreeg Vajèn van ons?

- Kleuren torentjes
Een super tof spelletje voor de mini's van 3+
De kleurentorentjes hebben zes kralen: rood, wit, blauw, oranje, geel, groen. We gaan ons kleurentorentje opbouwen door deze kleuren te gooien met de kleuren dobbelsteen. Jonge kinderen leren zo spelenderwijs kleuren herkennen en benoemen. Vajèn kan dit spel eindeloos spelen en zelfs met haar zusje van 2. Wij oefenen ook meteen met tellen en de verschillende kleuren in het Engels te benoemen.

- Juf Roos Letters
Deze kei leuke puzzel voor 3+ bevat 28 3-delige puzzels met letters. Zo leren de mini's spelenderwijs alle letters van het alfabet  en een daarbij horend woord.

- Woezel & Pip Ik leer op weg naar de Basisschool
Vormen en kleuren leren, letters, tellen, maar ook verschillende dieren komen met dit leuke spel aan bod! Samen met de beste vriendjes Woezel & Pip bereid je je kleintje voor op de spannende stap naar de basisschool! Woezel & Pip Ik leer Op weg naar de Basisschool is het ideale cadeau voor een kindje vanaf 3 jaar dat gaat beginnen aan het spannende avontuur op de bassischool! Maar ook kindjes die al op de basisschool zitten zullen heel veel pret beleven met dit leuke spel!

- Reuzenkwartet Dick Bruna
Reuzen kwartet van Dick Bruna. Erg leuk kwartet spel voor de allerkleinsten. Het kwartet spel is extra groot en duidelijk, bovendien zeer geschikt voor kleuters die nog niet kunnen lezen, omdat op iedere kaart de plaatjes van de drie andere kaarten uit het kwartet klein zijn afgebeeld. Dit spelletje is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar en het spel bestaat uit 36 kaarten.

En om haar niet allemaal educatief leer en speel(goed) te geven, werd in het diepste geheim gewerkt aan een huisdier. Welke in de eerste instantie een konijn moest worden. Of 2 dan. Wel zo gezellig! Maar dit liep iets anders. Want laten we eerlijk wezen, hoe lief en leuk konijntjes er ook uit zien, de real deal leert toch dat kindjes niet erg veel hebben aan konijntjes. Dit zal heus niet voor een ieder zo zijn, maar als ik kijk naar mijn jeugd..... snap je?! Een ander huisdier, maar wat? Al snel kwamen we uit bij tamme ratje en dit was tot nu toe de allerbeste keuze ever! Inmiddels zijn ze al 2 weken bij ons en nog steeds blijft het leuk. Even gebaseerd op mijn eigen interesses van vroeger. En dit vind ik toch al een hele milestone. Bij het woord rat krijg je wellicht meteen de kriebels in je bilspleet, maar oprecht ratjes zijn onwijs leuke en bijzondere diertjes. Wel met een enorme gebruiksaanwijzing, maar hey die hebben we allemaal. Zowel Vajèn als de andere 2 dames in huis zijn eigenlijk de hele dag bezig met de ratjes. Zoals ze zelf ook noemen! Namen verzinnen is zo overrated anno 2019. Maar zonder gekheid, een huisdier was het perfecte cadeau. Ze krijgen meer aandacht dan de rest van de cadeautjes!

Mocht je leuke aanvullingen hebben op het vierjarige lijstje, laat je ze achter bij de comments?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.