Doorgaan naar hoofdcontent

Het leed dat "De Pil" heet

ER STAAT INMIDDELS EEN UPDATE ONLINE! KLIK HIER OM HEM DEZE TE LEZEN!


OK, een zeer bloed serieus onderwerp vandaag. Namelijk; De pil (anticonceptie). De afgelopen dagen stuitte ik steeds met mijn neus op diversen nieuwsberichten over dit pilletje. En nu ik dit aan het tikken ben, heb ik de Facebook post die ik zojuist heb gelezen naast mij open liggen. Heftige discussies en vreselijke klachten wat door een speciale pil zou komen. There we go again!Het gaat om de Ethinylestradiol Pil. Deze slik ik zelf ook sinds de bevalling van Esra. Ik neem jullie eerst even een stukje mee in mijn leven met De pil. Toen ik vroeger begon met de pil was dit Microgynon 30. Bekend bij velen denk ik. In de eerste instantie had ik nergens last van. Ik kwam ietwat aan, maar daar staat de pil om bekend, althans 1 van de bijwerkingen. Maar ok! Op een gegeven moment werd ik niet de meest leuke persoon en was ik totaal niet mijzelf. Lusteloos, hoofdpijn, misselijk en agressief. Dit uitte zich meer in met spullen gooien. Telefoons alles. Ik ben toen naar de huisarts gestapt en kreeg een andere pil voorgeschreven. De zogeheten 3 fase pil. Rotzooi, tenminste als ik voor mijzelf mag spreken. Hier reageerde mijn lichaam nog heftiger op en het misselijke werd alleen maar erger. Dus hup, weer een andere pil. -ik weet trouwens alle namen van deze pillen niet meer hoor- Er veranderde niks. Tot ik een pil kreeg welke voor mij wel werkte. heel erg goed zelfs. Ik voelde mijzelf meteen een stuk fijner en weer gewoon ik, zoals ik hoorde te zijn. En toen, toen werd ik ineens zwanger van Vajèn. Na mijn bevalling heb ik de pil die ik nog had, weer geslikt. Uiteindelijk besloten wij om voor nog een mini te gaan en wederom ging de pil in de kast. Althans, de pil strip was op. Beter moment hadden wij niet kunnen bedenken.

Na mijn bevalling moest ik natuurlijk weer aan anticonceptie denken. Ik heb nog gedacht aan de prikpil. Maar dit werd mij afgeraden. Een implanon was een beter alternatief. Maar daar zat ik niet echt op te wachten. Dan maar weer de pil. Maar wat gebeurde er toen ik mijn eigen vertrouwde pil aanvroeg? Die was niet meer beschikbaar. God damn! Weer de hele reutemeteut. Dus ik vroeg naar een pil die dezelfde samenstelling had zodat ik niet weer opnieuw moest beginnen met mijn "Pil avontuur". En ja, ik kreeg een pil met dezelfde samenstelling. Ik ging er blindelings van uit dat dit voor mij dus ook een goeie pil was. Maar nu achteraf blijkt dat ik toch iets beter mijn huiswerk had moeten doen. De pil, de Ethinylestradiol is pure rotzooi. Zo blijkt. Wist ik veel.. ik hoefde geen cent te betalen bij het afhalen, wat erg vreemd was. Maar goed, ik ging ervan uit.. ik moest een speciale pil dus zal het daardoor wel vergoed worden. Niet dus! Deze pil word bij iedereen vergoed. Ja bij iedereen! En daarvoor word deze pil nu eigenlijk aangesmeerd bij iedereen. Met vreselijke klachten als gevolg.

De Ethinylestradiol is dezelfde pil als de Microgynon maar dus goedkoper. Ik ben dus gigantisch in de maling genomen door mijn eigen huisarts als apotheek. De mensen die je hoort te vertrouwen als er iets met je aan de hand is. Ik bedoel.. waarom betalen wij dan zo ongelooflijk veel voor de zorg iedere maand? Want die zorg is blijkbaar ver te zoeken. Heel ver.

Hoe ik mijzelf voel? Nu ga ik even met mijn billen bloot. Ik heb namelijk sinds ik deze pil slik waardeloze klachten die ik niet kan plaatsen. Laat ik voorop stellen dat ik zelfs twijfelde of ik vast zat in een beginnende depressie. Ik heb de symptomen van een depressie zelfs opgezocht via Google. Enne ook de Postnatale depressie symptomen. Maar eigenlijk waren die klachten niet iets waar ik mijzelf in kon vinden. Wat voel ik dan wel? - Ik praat in de nu vorm, aangezien ik de pil nog steeds braafjes slik - Ik ben moe, doodmoe. Moe tot aan mijn botten. 'S morgens heb ik ongelooflijk veel moeite om uit bed te stappen, laat staan mijn ogen op te houden. Ik voel mijzelf "gevangen in een zwart gat". Nergens meer zin in en iedere dag is weer een gevecht omdat ik zo onwijs moe ben. Natuurlijk, ik heb 2 kinderen, maar Esra slaapt nu de meeste nachten gewoon door. Waardoor ik dus ook 7 uurtjes achter elkaar slaap en soms meer. En dan nog moe op staan? Impossible. Zo voelde ik mijzelf niet eens na een nacht niet slapen, na mijn bevalling. En die dag daarna en die dag daarna en daarna. Ik haat het om de deur uit te gaan, maar anderzijds vind ik het heerlijk om een frisse neus te halen. Het is zo een opgave. Later ben ik blij het toch te hebben gedaan. Enne, die agressieve Kim is weer terug van weggeweest. Als iets niet gaat zoals het hoort, wil ik echt gaan gooien met dingen. - voor de piepertjes, ik gooi niet met kinderen 😉- Ik voel mijzelf ONGELOOFLIJK onzeker en ik blijf de hele dag zo een vieze misselijkheid bij mij dragen. Dat is pas om van te kotsen! Laten we de gemene hoofdpijn ook niet vergeten. Het gevoel na een avondje te veel drankjes en dat de hele dag. Awesome! Nog een laatste dingetje, stemmingswisselingen. Oh good lord. Have Mercy Bas! Echt! Die jongen heeft nogal wat te voortduren met mij atm. Ik bedoel, ik kan niet mijn frustraties uiten tegen mijn kids, dus dan is Bas automatisch de gebeten hond. Waardeloos. Ik kan van huilen ineens omslaan naar een walgelijk trut die alleen maar wil schelden en vloeken. En visa versa. Ok dat dus!

En nu heel toevallig, kwam ik een paar keer een nieuwsbericht tegen over dus deze pil. Ik heb reacties gelezen van diversen mensen die ook deze pil hebben geslikt of nog steeds doen en met exact dezelfde klachten waar ik mee rond loop. Een eyeopener! Er zijn zelfs mensen die hebben gereageerd, ernstig ziek geweest te zijn van deze bewuste pil. Ik schrok mij kapot. Wat dat kleine pilletje wel niet kan doen met een mensen lichaam. Ik bedoel, dat het rommel is wisten we natuurlijk allemaal wel, maar dat hij voor dit soort klachten kan zorgen... Ik had geen idee.

Inmiddels heb ik een mail gestuurd naar mijn huisarts en wacht op antwoord. Als er überhaupt antwoord komt natuurlijk. Ik vind het echt verbazingwekkend dat dit gewoon hier in Nederland allemaal kan. Echt te bizar voor woorden. Ik kan nu wel gaan stoppen met het slikken van deze pil, maar er moet heel snel een ander alternatief komen. Dan wel een andere pil, dan wel andere anticonceptie. Bang voor een spiraaltje en de hormoon bijwerkingen en bang voor een implanon en de bijwerkingen. Mijn lichaam maakt uit zichzelf al ongelooflijk veel hormonen aan + de hormonen van anticonceptie = vloeken met elkaar.

Ga voor de grap eens op Google zoeken naar ervaringen met deze pil, ik denk dat je je dan 2000x keer achter je oor krabt. Ik was mij van geen kwaad bewust en dacht oprecht dat ik te maken had met 1 of andere depressie. Ja, 3 keer zwanger zijn in 2 jaar is best heftig, dus eigenlijk was ik er min of meer van overtuigd, maar na het lezen van alle klachten + mijn ervaringen met de Microgynon kwam het bij mij in een sommetje; 1+1=2.

Ik zet hieronder even een aantal reacties neer van onze medemens die ook deze bewuste pil slikken of hebben geslikt; 

"Mijn dochter heeft deze pil ook en al maanden ernstige buikpijn waarbij ze al 2 keer is opgenomen. Ze is nu gestopt met de pil en alle klachten zijn weg"


"Na de geboorte van mijn dochterje heb ik deze pil gekregen sinds dien last van migraine nu twee maanden na het stoppen van de pil migraine vrij"


"ik voel me nu echt zo depressief, misselijk en zweet de hele dag ineens.Ik slaap heel erg slecht, er komt geen lach van me gezicht en de kinderen doen alles fout in mijn ogen en kan janken om niets.Ik eet me een ongeluk en ben in vijf maanden vier kilo aangekomen dat terwijl ik altijd heel stabiel ben met mijn gewicht. Herken mezelf niet meer en ben ik de laatste maand als een sneltrein is deze depressie terecht gekomen en overheerst mijn vrolijkheid"
" Ben zwaar depressief geweest de jaren die ik de pil slikte, was vermoeid, aan de dikke kant en heb ook allerlei diagnoses om mijn oren gehad! Ze dachten zelfs even dat ik misschien ms had. Toen ik stopte met deze pil, werd ik weer mezelf, vrolijk ipv zwaarmoedig, viel 10 kilo af zonder wat te doen en het leek of er een mist optrok.."
"Ik ben nou sinds een paar dagen gestopt en merk nou aan mezelf dat ik langzamerhand weer de oude word"
Ik kan nog wel even doorgaan met deze voorbeelden die ik heb gevonden. Internet staat er namelijk vol mee. Eigenlijk moet dit voor jullie, als je precies dezelfde pil slikt, ook een eyeopener zijn. Ik had anders echt naar de huisarts gestapt en dan had ik toch compleet voor schut gestaan? Ik zocht alle klachten op..en nooit verwacht dat mijn pil de boosdoener zou zijn. EN waar ik mij nog het meeste kwaad om kan maken, mijn eigen huisarts waar ik al jaren naartoe ga en die samen met mij de molen heeft doorlopen van het "Pilletje", zoekend naar de juist, word ik nu afgescheept met een pil die dezelfde werking op mij heeft als de de pillen die heb geprobeerd en voor mij daar dezelfde klachten uit voort bloeide. Ik ben boos, echt ongelooflijk boos. Waarom betalen wij in hemelsnaam zoveel zorg per maand terwijl je de zorg die je moet krijgen en verwacht te krijgen, uiteindelijk niet krijgt?! Ik heb niet gevraagd om een "Gratis" pil, ik heb gevraagd om een pil met dezelfde samenstelling als de pil waarbij ik nul komma nul klachten van ondervond. Maar klaarblijkelijk is dit in Nederland nogal moeilijk. We gaan weer die onwijs leuke molen in en ik stop niet tot ik weer mijzelf ben, tot ik weer Kim Kim ben zoals ik hoor te zijn!  

Na mijn eigen onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er vrouwen tijdens het slikken van deze pil (zwaar) depressief zijn geworden. Hiervoor is een depressie behandeling mogelijk. 
Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang en uiteraard het contact met mijn arts. 
Ondertussen ben ik erg benieuwd wie deze pil nog meer slikt en ervaart ook klachten? 

Reacties

 1. Ik slik al ruim 5 jaar deze pil. Ben ontzettend ziek geweest, maar dat kwam eerder door mijn Coeliakie. De klachten die ik had, zijn er vaag nog steeds. Lusteloosheid etc. Maar ik twijfel of dat echt van die pil zou komen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rebecca Freeling24 mei 2017 om 11:46

   Hoi Tessa,

   Ik heb ook coeliakie! Ik had ook deze pil, en voelde me ook erg lusteloos en vaak hoofdpijn in m'n stopweek en nog veel klachten die ik dan vaak aan coeliakie linkte. Vast weer gluten oid binnen gekregen. Afgelopen november ben ik gestopt met deze pil en heb ik de implanon genomen. Een verademing!! ik heb ook veel minder klachten en ik heb het idee dat als ik per ongeluk gluten binnenkrijg ik minder lang ziek ben. Misschien heb je er wat aan!

   Liefs, Rebecca

   Verwijderen
 2. Ik kan er niet tegen . Heb het jarenlang geslikt en toen ik ermee stopte waren de klachten verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een verhaal! Zelf merk ik niet of ik veel klachten heb van mijn pil. Omdat ik die vanaf mijn 16e non-stop slik tot nu (23). Dus ik zou niet weten hoe het anders zou zijn. Maar ik zit er wel steeds meer over na te denken om te stoppen. Al die verhalen... Heel veel sterkte er nog mee <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik slik al vanaf mijn 12de de pil, ik had een onregelmatige cyclus! Ik werd/wordt maar 1x in de 2maanden ongesteld als ik de pil niet slik! Ik vond dat niet erg maar de kans om zwanger te raken zou kleiner zijn. Zei de dokter toen tegen mij. Nou niks bleek minder waar want toen ik stopte met mijn pil was ik gewoon binnen 1.5 maand zwanger hahaha. Ik heb altijd een pil met heel veel hormonen er in. Omdat ik gewoon wat extra vrouwelijke hormonen kan gebruiken hahaha. Ik heb een hele tijd de diane pil gehad, vindt hem geweldig maar ja, dat was de gene die in het nieuws kwam vanwege bloedprikken enzo! Ik gebruik nu zelf een 3 fase pil. Deze vorm van de pil raadt ik iedereen aan die last heeft van veel klachten zoals krampen hoofdpijn en weet ik veel wat nog.meer! Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf slik ik (nog) geen pil, na het lezen van dit ga ik daar ook nog maar is goed over na denken of ik dit wel wil...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik slikte deze pil maar werd erg beroerd steeds. Nu gestopt met de pil en voel mij weer stuk beterder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik slik zelf geen pillen sinds vanaf klein, behalve als ik grieperig ben. dan slik een paracetamol en het moet ook even half eerst breken, anders kan ik niet slikken want tja hou ik niet van de pillen. ..bleh...bitter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik slik de pil zelf niet. Maar wat vervelend dat je er zo veel last van hebt en dat je eigenlijk een'slechte' pil heb gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, ik slik die pil niet, maar ik slik sowieso liever de pil niet. Ik vond het geen fijn idee om te doen. Ik geloof dat ik maar 1 jaar 'aan de pil' ben geweest uiteindelijk.

  Ik had zo'n pil in een ronde folie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch maar over op de prikpil of een andere optie! Al moet ik zeggen dat ik niet heel veel last hebt van deze pil maar ik slik dan ook de lichte variant maar na het lezen van dit toch maar eens naar iets anders kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelf heb ik deze pil voor mijn langere tussen pose geslikt. Toen was er niets aan de hand. Maar toe ik het weer begon te slikken was het echt vreselijk. Inderdaad misselijk, spugen, hoofdpijn en pijnlijke borsten. Ik dacht zelfs dat ik zwanger was. Dit was uiteraard niet de reden. Maar die vieze stink pil. Gelukkig ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik een lichtere variant gekregen. Hier reageer ik wel goed op.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had deze pil ook jaren, toen ik stopte werd ik een ander mens. Vrolijk, niet meer aangebrand, minder moe. Zo bizar! Ik ga gewoon niet meer aan de hormonen, ik vertik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik slik deze pil, en ik moet zeggen dat ik echt nérgens last van heb. Vorig jaar ben ik een aantal maanden gestopt, en dat beviel me totaal niet. Veel haaruitval, hevige menstruatie, hoofdpijn en moeheid. Voor mij werkt hij dus juist erg goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heftig verhaal. Echt erg dat je eigen huisarts dat je aangedaan heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow heftig! Als je er zo ziek van wordt zou ik er persoonlijk direct mee stoppen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg heftig! Ik zou er echt mee stoppen als ik jou was en dan kun je zelf ontdekken of er verbetering komt in je gezondheid of niet? Eng eigenlijk dat de gezondheidszorg zoveel om geld draait. Dat gaat zeker ten koste van onze gezondheid.. :-( Sterkte in ieder geval

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kreeg deze pil ook. Ik had hiervoor jaren de prikpil waar ik ook niet mee mocht stoppen van hun en ik heb al jaren geen relatie en ook al jaren niet intiem. uiteindelijk mocht ik stoppen met de prikpil maar moest een andere anti conceptie. Ik kreeg deze pik dus voorgeschreven en ook de zwaarste ervan. Ze willen namelijk echt niet dat ik zwanger zal worden. ik heb anti depressiva om minder depressies de worden en de pil om weer depressief te raken.. zie mijn verhaal ervan https://www.didi-de-vries.nl/2017/01/02/11-jaar-geleden-zat-buik/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik slik deze pil ook en herken echt heeeel veel van de klachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik werd ook overgedaan naar een goedkopere variant. Desogestrel/ethinylestradiol actavis 150/30 microgram. Ik ook, kwam kiloos aan, zware depressie, zwaar vermoeid. nadat ik gestopt ben met veel pijn en moeite aardig opgeknapt. Inmiddels 13 kg afgevallen. Nog eennstuk te gaan. Ben inmiddel ca. 9 maanden gestopt denk ik. Nog niet de oude maarvwel een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De pil. Ik denk dat zo'n beetje alles hebt uitgeprobeerd. Van de pil werd ik dik en erg misselijk. Met mycroginol had ik nog de meeste klachten. Dan maar de prikpil. Heftige buikpijn en een ongeplande zwangerschap tot gevolg. Nu al jaren een spiraal. Beviel me de eerste Keer goed. Duurde ook wel 3 maanden voordat ik me lekker voelde. Tweede keer nu en het duurde dit keer een stuk langer voordat ik me goed voelde. Blijft lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw ik wist niet dat de gevolgen van deze pil zo groot waren. Ik slik al 4,5 jaar geen pil meer gelukkig. Goed dat je dit deelt er zullen echt wel meiden en vrouwen zijn die herkenning hierin vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Pffft, heftig. Ik slik al heel lang geen pil meer omdat ik al die hormonen niet wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tjezus, wat wordt er toch een rotzooi verkocht. Dat kan allemaal niet goed zijn voor je lijf. Ikzelf ben jaren geleden al gestopt met de pil (met dank aan m'n vriend, die er een knoopje in heeft gelegd ;)) en voel me beter dan ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik slikte deze eerst ook, maar kreeg erg veel hoofdpijn en was altijd misselijk. Ik ben overgestapt op de Zoely pil, veel fijner ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ontzettend vervelend zeg. Ik heb deze pil ook lange tijd geslikt en had enorm veel klachten, zo vaak naar de dokter geweest tot ik ineens doorhad dat het wel eens door die pil kon komen. Inmiddels gebruik ik de Lady Comp, helemaal geen hormonen en zooi meer in mijn lijf. Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik slik deze pil ruim 8 jaar.. eigenlijk nooit gedacht klachten te hebben, maar na het kezen van verschillende artikelen op internet begon ik toch even goed na te denken.

  Vermoeidheid? Ja! Check!
  Lusteloosheid? Ook ja!
  Stemmingswisselingen? Nog een keer ja.

  Ben nu op zoek naar een andere pil, maar ik ben er huiverig over. Geven die ook niet klachten? Gaat het echt weg of over?
  Ik weet het nog niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat vreselijk om te horen... Ik slik een andere pil, Yaz, al sinds mijn 15de (ben er nu 20) en ben daar altijd tevreden over geweest. Ik hoor wel veel mensen klagen over de pil, ook al zijn het andere merken. Toch een dubbel gevoel bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben gestopt met de pil omdat ik niet vrolijk werd alleen veel bijwerkingen had

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb sinds mijn 20e een spiraaltje (Mirena) wat veel minder hormonen bevat dan de pil. Dit was vooral uit financiële redenen trouwens en omdat ik de pil niet op tijd slikte. Wat een heftige ervaring van jou en een heleboel mensen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik herken veel van de symptomen. Ik had 8 jaar terug eerst de microgynon en toen ging die over op deze. Was steeds moe, hoofdpijn, nergens zin in. En stemmingswisselingen haha dat was denk ik mijn bijnaam :') Ik geloof echt niet dat de samenstelling van deze en de microgynon het zelfde is. Ik heb nu een implanon en heb nergens last van echt een verademing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als je er zoveel lastvan hebt, waarom stop je er niet gewoon mee dan? Dat is mij een raadsel. Andere mogelijkheden genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Omg!! Dit is zoooo herkenbaar. Ik las je verhaal ben naar beneden gerend en ja hoor, slik dus ook deze pil. Voel me al maanden depri terwijl ik dat nooit was/ben. Alles komt nu samen en ik zie mezelf gewoon in je verhaal! Eyeopener! Ik ga er ook gelijk mee stoppen...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik slik deze pil ook en ik ben er juist heel tevreden over. Ik heb wel eens andere gehad en daar krijg ik dus juist die klachten van... Maar iedereen is verschillend natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik heb die pil ook geslikt en had ook die klachten: moe, agressief, depressieve klachten en nog meer.

  Na de geboorte van m'n dochter 17 januari jl heb ik hem niet meer geslikt.
  Ik moet nog wel ontzwangeren, maar agressief en depressief ben ik niwt meer. Wel moe maar dat is ook nog deels het kersverse mama zijn.

  Groetjes Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik he deze pil ook en sinds dien een enorme hoeveelheid vage klachten: zwangerschapssymptomen, vermoeidheid, een dikkere buik, hooefdpijn, hormonele schommelingen, onregelmatige ongesteldheid etc etc. Ben toevallig vorige week voor een koperspiraaltje gegaan omdat ik inmiddels zeker ben dat al dit met deze pil is begonnen, maar had nooit verwacht dat er meer mensen zijn die er las van hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wauw, dit zou ik geschreven kunnen hebben. Gelukkig heb ik niet het geklooi gehad met verschillende pillen. Ik ben ongeveer op mijn 14e begonnen met Microgynon, ik heb geen idee wanneer ik op Ethinylestradiol ben overgestapt, maar ik schat zo'n 5 á 6 jaar geleden. Ik ben nu 23, zwanger en dol gelukkig. Voel me super goed. Nou zo heb ik me de afgelopen 5 jaar echt niet gevoeld. Heb zelfs bij een psycholoog gelopen voor deze klachten... Dit hielp alleen niet. Ik begrijp nu wel waarom... Deze pil komt er bij mij dus na mijn zwangerschap echt niet meer in!! Bedankt voor je verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Zeer herkenbaar! Ik heb deze pil ook een tijd gebruikt. Ook nog de Yasmin pil, en nog een andere. Implanon heb ik ook gehad (geen succes, ik was 2 weken per maand ongesteld) en de Nuvaring. Van die laatse had ik de meeste klachten. Eind januari dit jaar ben ik gestopt met de anticonceptie. Begin april was ik zwanger! Alhoewel mijn lichaam nu natuurlijk ook vol zit met hormonen, voel ik me toch een stuk beter. Minder instabiel en minder stemmingswisselingen. Ik voel me een stuk zekerder en lekkerder in mijn vel! Heb je wel eens gehoord van de ladycomp? Ik heb deze persoonlijk nog niet geprobeerd, maar ik heb wel besloten dat ik nooit meer aan de hormonale anticonceptie wil en dat dit mijn volgende anticonceptie wordt, zodra ik daar weer aan toe ben. Dit apparaatje meet je meest vruchtbare dagen en geeft dan dmv een groen of rood lampje aan of je het veilig moet doen. Dat betekent dus wel weer die vervelende condooms tevoorschijn halen die ene week per maand dat je vruchtbaar bent (en het duurt ook even voor het apparaatje helemaal aan jouw lichaam is gewend, in het begin krijg je dus veel "rode lampjes" dagen), maar dat vind ik het zeker waard! Ik ga NOOIT MEER aan de hormonale anticonceptie! Het gooit gewoon je hele fysieke en mentale balans overhoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hier ook een ramp. Elke dag hoofdpijn meerdere migraine aanvallen.. en in therapie door depressies. Toen k stopte met die pil voelde k me top.. en waren die therapiegesprekken niet eens nodig.. kwam allemaal door die pil!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik slik zelf deze pil al zes jaar, maar heb nog nooit klachten gehad, zoals hierboven beschreven... Ik ben er iig blij mee aangezien ik veel minder kramp heb en minder bloed dan voorheen. Wel heftig hoe erg dit per persoon kan verschillen!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ook veel gedoe mee gehad. Voelde me vaak gestresst, emotioneel afgevlakt en geen zin met m'n partner iets te ondernemen. Nu de 0,2 variant van deze pil, dat gaat al een heel stuk beter

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat vervelend dat je zulke klachten ervaart. Weet je zeker dat het aan deze specifieke pil ligt? De onderzoeken die er naar zijn gedaan zijn niet heel betrouwbaar voor zo ver ik gezien heb. Daarbij heb ik van een goeie vriendin (doktersassistente en triagist) gehoord dat er echt exact dezelfde bestanddelen worden gebruikt. Zelf ervaar ik geen klachten (behalve migraine, maar dat heb ik bij elke vorm van hormonen). Wel heb ik ook periodes van enorme vermoeidheid gehad, en dit heb ik opgelost door simpelweg gezonder te gaan leven. Meer sporten, gezonder eten en minder vlees. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. En als je je zo rot voelt bij de pil, is het dan geen optie om helemaal te stoppen en een condoom te gebruiken als anticonceptie? Misschien heb je hier iets aan. In elk geval heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat gek... Ik ben sinds mijn 14e aan de pil en besloot naar negen jaar eens te stoppen met de pil om te kijken wat het met mijn lichaam zou doen.. Ik kreeg puistjes en een enorme opgezette buik die enorm veel pijn deed, iedere dag weer. Toen ik weer begon met deze pil zijn mijn klachten vanzelf weer verdwenen. Nu ik jouw klachten zo lees.. Ik heb de afgelopen winter ook een dip doorgemaakt maar ik kan niet verklaren of dat van de pil komt, aangezien ik mij nu ook weer goed voel en slik deze pil nog steeds. Ben benieuwd naar wat de dokter gaat zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Dames, meldt alle bijwerkingen hier bij LAREB.
  Want hier reageren is heel informatief maar zal niet veel veranderen in de wereld.
  LAREB verzamelt alle bijwerkingen van medicijnen en als er veel mensen zijn die dit hebben dan zal het bedrijf daar op aangesproken worden en wordt het misschien niet meer zo vaak voorgeschreven. Succes.
  https://www.lareb.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik ben met deze pil ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen en voelde me heel anders nergens zin in snel gestrest en heeel veel last van hart kloppingen heb ik altijd wel last van gehad maar met die pil elke dag wel ik ben nu 3 maanden geleden gestopt en terug naar de oude gegaan en voel me veel fitter en weer beter en stuk minder hartkloppingen bijna niet meer en had ook tussen tijde bloedingen als ik 1 keer doorslikte heb ik nu ook niet meer ik hoef die pil dus echt nooit meer

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi,

  Bij het lezen van dit artikel voelde ik mij geroepen. Ik ondervond klachten zoals lusteloosheid, het "zwartw gat" zoals jij benoemd en een somber gevoel. Het werdt zo erg dat ik naar een psycholoog ben gestapt. Althans, mijn huisarts stuurde mij door. Vraag mij nu af of dit niet een sympathieke samenzwering is, maar goed..

  Eenmaal het traject begon probeerde mijn psycholoog te ondervinden waar de oorzaak lag. Het lag niet aan te weinig slaap, het niet sporten, ongezond eten of wat dan ook. Ik voelde mij leeg wanneer zij niet met een ondervinding konden komen dus besloot ik zelf maar wat te doen.

  Vriendinnen van mij hadden preciea diezelfde klachten maar zijn na het gebruiken van deze pil ervan afgestapt.

  Wat blijkt: deze pil IS de boosdoener geweest voor al mijn klachten. Ik gebruik hem nu al drie tot vier maanden niet meer en al mijn klachten zijn verdwenen. Ik voel mij veel energieker, kan mij goed concentreren en geniet weer vollop. Weg ermee dus dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik ben ook gestopt met de pil. Heb vanaf mijn vijftiende de diane-pil geslikt tegen puistjes en ik wist niet beter. Tot ik een half jaar stopte en mijn leven weer opklaarde. Daarna begon ik weer, want wat zijn condooms een gedoe, en begon het me op te vallen dat ik drie keer per week zonder reden zat te huilen. Ik wist niet waarom ik zo verdrietig was, er was geen aanleiding, niets.

  Toen ik na een half jaar weer stopte, bleef ik tellen. Het huilen werd één keer per maand (dat moet kunnen, toch?), in plaats van drie keer in de week. Genoeg reden om nooit meer aan de pil te gaan.

  Groetjes en succes op de radio!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik weet niet of ik precies deze pil had, maar ik vermoed van wel. Vanaf mijn 16e had ik zonder problemen de Diane pil, tot ik op een dag gebeld werd door de dokter dat deze pil niet meer voorgeschreven mocht worden en kreeg ik (vermoedelijk) deze pil. Eerst een lichte dosis, maar die hielp niet goed omdat ik onregelmatig o gesteld werd. Nadat ik een zwaardere dosis kreeg, werd ik onzeker, depressief en liep ik constant te huilen. Mijn libido was ontzettend laag en voelde me futloos. Eerst dacht ik dat het kwam doordat ik net verhuist en gestrest was, tot ik een artikel las over de pil de veroorzaker kon zijn. Ik ben meteen gestopt, ik werd 10 maanden niet ongesteld maar het was het waard. Ik werd snel weer helemaal de oude. Ik moet die hormonen troep niet meer in mijn lichaam en daarom gekozen voor de koper spiraal. Het inbrengen was een makkie, en heb maandelijks naast wat hoofdpijn en rugpijn vrij weinig last van mijn ongesteldheid.

  Ik vind het raar dat mijn dokters het nooit over deze bijwerkingen heeft gehad, toen ik rond mijn 20e om een spiraal vroeg, was ik te jong, dat werd gedaan als je een kind had, of 30 was. (dat terwijl een vriendin er wel een had), daarom had ik de nieuwe pil aangenomen. Toen ik voor de koper spiraal ging op mn 23e bij een andere dokter vroeg ze wel nadrukkelijk waarom ik de hormonen spiraal niet wilde hebben. - beste beslissing in mn leven.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.