Het leed dat "De Pil" heet

ER STAAT INMIDDELS EEN UPDATE ONLINE! KLIK HIER OM HEM DEZE TE LEZEN!


OK, een zeer bloed serieus onderwerp vandaag. Namelijk; De pil (anticonceptie). De afgelopen dagen stuitte ik steeds met mijn neus op diversen nieuwsberichten over dit pilletje. En nu ik dit aan het tikken ben, heb ik de Facebook post die ik zojuist heb gelezen naast mij open liggen. Heftige discussies en vreselijke klachten wat door een speciale pil zou komen. There we go again!Het gaat om de Ethinylestradiol Pil. Deze slik ik zelf ook sinds de bevalling van Esra. Ik neem jullie eerst even een stukje mee in mijn leven met De pil. Toen ik vroeger begon met de pil was dit Microgynon 30. Bekend bij velen denk ik. In de eerste instantie had ik nergens last van. Ik kwam ietwat aan, maar daar staat de pil om bekend, althans 1 van de bijwerkingen. Maar ok! Op een gegeven moment werd ik niet de meest leuke persoon en was ik totaal niet mijzelf. Lusteloos, hoofdpijn, misselijk en agressief. Dit uitte zich meer in met spullen gooien. Telefoons alles. Ik ben toen naar de huisarts gestapt en kreeg een andere pil voorgeschreven. De zogeheten 3 fase pil. Rotzooi, tenminste als ik voor mijzelf mag spreken. Hier reageerde mijn lichaam nog heftiger op en het misselijke werd alleen maar erger. Dus hup, weer een andere pil. -ik weet trouwens alle namen van deze pillen niet meer hoor- Er veranderde niks. Tot ik een pil kreeg welke voor mij wel werkte. heel erg goed zelfs. Ik voelde mijzelf meteen een stuk fijner en weer gewoon ik, zoals ik hoorde te zijn. En toen, toen werd ik ineens zwanger van Vajèn. Na mijn bevalling heb ik de pil die ik nog had, weer geslikt. Uiteindelijk besloten wij om voor nog een mini te gaan en wederom ging de pil in de kast. Althans, de pil strip was op. Beter moment hadden wij niet kunnen bedenken.

Na mijn bevalling moest ik natuurlijk weer aan anticonceptie denken. Ik heb nog gedacht aan de prikpil. Maar dit werd mij afgeraden. Een implanon was een beter alternatief. Maar daar zat ik niet echt op te wachten. Dan maar weer de pil. Maar wat gebeurde er toen ik mijn eigen vertrouwde pil aanvroeg? Die was niet meer beschikbaar. God damn! Weer de hele reutemeteut. Dus ik vroeg naar een pil die dezelfde samenstelling had zodat ik niet weer opnieuw moest beginnen met mijn "Pil avontuur". En ja, ik kreeg een pil met dezelfde samenstelling. Ik ging er blindelings van uit dat dit voor mij dus ook een goeie pil was. Maar nu achteraf blijkt dat ik toch iets beter mijn huiswerk had moeten doen. De pil, de Ethinylestradiol is pure rotzooi. Zo blijkt. Wist ik veel.. ik hoefde geen cent te betalen bij het afhalen, wat erg vreemd was. Maar goed, ik ging ervan uit.. ik moest een speciale pil dus zal het daardoor wel vergoed worden. Niet dus! Deze pil word bij iedereen vergoed. Ja bij iedereen! En daarvoor word deze pil nu eigenlijk aangesmeerd bij iedereen. Met vreselijke klachten als gevolg.

De Ethinylestradiol is dezelfde pil als de Microgynon maar dus goedkoper. Ik ben dus gigantisch in de maling genomen door mijn eigen huisarts als apotheek. De mensen die je hoort te vertrouwen als er iets met je aan de hand is. Ik bedoel.. waarom betalen wij dan zo ongelooflijk veel voor de zorg iedere maand? Want die zorg is blijkbaar ver te zoeken. Heel ver.

Hoe ik mijzelf voel? Nu ga ik even met mijn billen bloot. Ik heb namelijk sinds ik deze pil slik waardeloze klachten die ik niet kan plaatsen. Laat ik voorop stellen dat ik zelfs twijfelde of ik vast zat in een beginnende depressie. Ik heb de symptomen van een depressie zelfs opgezocht via Google. Enne ook de Postnatale depressie symptomen. Maar eigenlijk waren die klachten niet iets waar ik mijzelf in kon vinden. Wat voel ik dan wel? - Ik praat in de nu vorm, aangezien ik de pil nog steeds braafjes slik - Ik ben moe, doodmoe. Moe tot aan mijn botten. 'S morgens heb ik ongelooflijk veel moeite om uit bed te stappen, laat staan mijn ogen op te houden. Ik voel mijzelf "gevangen in een zwart gat". Nergens meer zin in en iedere dag is weer een gevecht omdat ik zo onwijs moe ben. Natuurlijk, ik heb 2 kinderen, maar Esra slaapt nu de meeste nachten gewoon door. Waardoor ik dus ook 7 uurtjes achter elkaar slaap en soms meer. En dan nog moe op staan? Impossible. Zo voelde ik mijzelf niet eens na een nacht niet slapen, na mijn bevalling. En die dag daarna en die dag daarna en daarna. Ik haat het om de deur uit te gaan, maar anderzijds vind ik het heerlijk om een frisse neus te halen. Het is zo een opgave. Later ben ik blij het toch te hebben gedaan. Enne, die agressieve Kim is weer terug van weggeweest. Als iets niet gaat zoals het hoort, wil ik echt gaan gooien met dingen. - voor de piepertjes, ik gooi niet met kinderen 😉- Ik voel mijzelf ONGELOOFLIJK onzeker en ik blijf de hele dag zo een vieze misselijkheid bij mij dragen. Dat is pas om van te kotsen! Laten we de gemene hoofdpijn ook niet vergeten. Het gevoel na een avondje te veel drankjes en dat de hele dag. Awesome! Nog een laatste dingetje, stemmingswisselingen. Oh good lord. Have Mercy Bas! Echt! Die jongen heeft nogal wat te voortduren met mij atm. Ik bedoel, ik kan niet mijn frustraties uiten tegen mijn kids, dus dan is Bas automatisch de gebeten hond. Waardeloos. Ik kan van huilen ineens omslaan naar een walgelijk trut die alleen maar wil schelden en vloeken. En visa versa. Ok dat dus!

En nu heel toevallig, kwam ik een paar keer een nieuwsbericht tegen over dus deze pil. Ik heb reacties gelezen van diversen mensen die ook deze pil hebben geslikt of nog steeds doen en met exact dezelfde klachten waar ik mee rond loop. Een eyeopener! Er zijn zelfs mensen die hebben gereageerd, ernstig ziek geweest te zijn van deze bewuste pil. Ik schrok mij kapot. Wat dat kleine pilletje wel niet kan doen met een mensen lichaam. Ik bedoel, dat het rommel is wisten we natuurlijk allemaal wel, maar dat hij voor dit soort klachten kan zorgen... Ik had geen idee.

Inmiddels heb ik een mail gestuurd naar mijn huisarts en wacht op antwoord. Als er überhaupt antwoord komt natuurlijk. Ik vind het echt verbazingwekkend dat dit gewoon hier in Nederland allemaal kan. Echt te bizar voor woorden. Ik kan nu wel gaan stoppen met het slikken van deze pil, maar er moet heel snel een ander alternatief komen. Dan wel een andere pil, dan wel andere anticonceptie. Bang voor een spiraaltje en de hormoon bijwerkingen en bang voor een implanon en de bijwerkingen. Mijn lichaam maakt uit zichzelf al ongelooflijk veel hormonen aan + de hormonen van anticonceptie = vloeken met elkaar.

Ga voor de grap eens op Google zoeken naar ervaringen met deze pil, ik denk dat je je dan 2000x keer achter je oor krabt. Ik was mij van geen kwaad bewust en dacht oprecht dat ik te maken had met 1 of andere depressie. Ja, 3 keer zwanger zijn in 2 jaar is best heftig, dus eigenlijk was ik er min of meer van overtuigd, maar na het lezen van alle klachten + mijn ervaringen met de Microgynon kwam het bij mij in een sommetje; 1+1=2.

Ik zet hieronder even een aantal reacties neer van onze medemens die ook deze bewuste pil slikken of hebben geslikt; 

"Mijn dochter heeft deze pil ook en al maanden ernstige buikpijn waarbij ze al 2 keer is opgenomen. Ze is nu gestopt met de pil en alle klachten zijn weg"


"Na de geboorte van mijn dochterje heb ik deze pil gekregen sinds dien last van migraine nu twee maanden na het stoppen van de pil migraine vrij"


"ik voel me nu echt zo depressief, misselijk en zweet de hele dag ineens.Ik slaap heel erg slecht, er komt geen lach van me gezicht en de kinderen doen alles fout in mijn ogen en kan janken om niets.Ik eet me een ongeluk en ben in vijf maanden vier kilo aangekomen dat terwijl ik altijd heel stabiel ben met mijn gewicht. Herken mezelf niet meer en ben ik de laatste maand als een sneltrein is deze depressie terecht gekomen en overheerst mijn vrolijkheid"
" Ben zwaar depressief geweest de jaren die ik de pil slikte, was vermoeid, aan de dikke kant en heb ook allerlei diagnoses om mijn oren gehad! Ze dachten zelfs even dat ik misschien ms had. Toen ik stopte met deze pil, werd ik weer mezelf, vrolijk ipv zwaarmoedig, viel 10 kilo af zonder wat te doen en het leek of er een mist optrok.."
"Ik ben nou sinds een paar dagen gestopt en merk nou aan mezelf dat ik langzamerhand weer de oude word"
Ik kan nog wel even doorgaan met deze voorbeelden die ik heb gevonden. Internet staat er namelijk vol mee. Eigenlijk moet dit voor jullie, als je precies dezelfde pil slikt, ook een eyeopener zijn. Ik had anders echt naar de huisarts gestapt en dan had ik toch compleet voor schut gestaan? Ik zocht alle klachten op..en nooit verwacht dat mijn pil de boosdoener zou zijn. EN waar ik mij nog het meeste kwaad om kan maken, mijn eigen huisarts waar ik al jaren naartoe ga en die samen met mij de molen heeft doorlopen van het "Pilletje", zoekend naar de juist, word ik nu afgescheept met een pil die dezelfde werking op mij heeft als de de pillen die heb geprobeerd en voor mij daar dezelfde klachten uit voort bloeide. Ik ben boos, echt ongelooflijk boos. Waarom betalen wij in hemelsnaam zoveel zorg per maand terwijl je de zorg die je moet krijgen en verwacht te krijgen, uiteindelijk niet krijgt?! Ik heb niet gevraagd om een "Gratis" pil, ik heb gevraagd om een pil met dezelfde samenstelling als de pil waarbij ik nul komma nul klachten van ondervond. Maar klaarblijkelijk is dit in Nederland nogal moeilijk. We gaan weer die onwijs leuke molen in en ik stop niet tot ik weer mijzelf ben, tot ik weer Kim Kim ben zoals ik hoor te zijn!  

Na mijn eigen onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er vrouwen tijdens het slikken van deze pil (zwaar) depressief zijn geworden. Hiervoor is een depressie behandeling mogelijk. 
Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang en uiteraard het contact met mijn arts. 
Ondertussen ben ik erg benieuwd wie deze pil nog meer slikt en ervaart ook klachten?