Zwangerschapstesten van ActionHet moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Toen ik 5 dagen overtijd was moest er toch een test aan te pas komen. Ook vertelde de huisarts mij dat ik overtijd kon zijn door de antibiotica kuur die ik die maand had gekregen. Prima, maar alles in mijn lichaam zij... Kim, je bent gewoon hartstikke zwanger. Dus, een test moest uitsluitsel geven. Je hebt testen van € 10,00 (of duurder) en de goedkopere variant. Om nou direct een dure test te doen - de eerste test wel te verstaan - vond ik persoonlijk niet nodig. Ik begon dus met de zwangerschapstesten van Action. In de verpakking zitten 2 testen en kosten rond de € 2.00. Correct me if I am wrong. Dat is nog best te doen om te kijken of je ook daadwerkelijk zwanger bent. Daarna kun je altijd nog een duurdere test doen dacht ik nog!

Ik deed de test dus 5 dagen nadat ik ongesteld moest worden. De meeste testen zouden dus nu al kunnen aangeven of je zwanger bent. De testen zouden kunnen testen tot 4 dagen voor je nod (niet ongesteldheidsdag. Laat ik even voorop stellen dat niet iedereen dezelfde HCG hormoon in haar lichaam heeft en dat het dus kan zijn dat jij de Action test gebruikt 4 dagen voor je nod en deze negatief uitpakt. Als je vervolgens weer test 2 dagen later - Het hcg hormoon verdubbeld elke 2 dagen - kan het ook zomaar zijn dat je test ineens wel positief is. Dus eigenlijk - hoe moeilijk ook - even afwachten tot je echte nod. Mits je natuurlijk weet wanneer deze was. Altijd bijhouden is mijn tip!! Jaa, een tip van iemand die dit ook niet altijd doet!

Goed, ik deed de Action test en deze sloeg meteen een 2e streepje aan. Daar kon je eigenlijk niet omheen. Ook al moest je 5 minuten wachten. Dat was echt niet nodig! Ik was nogal flabbergasted! Ik testte trouwens met avond urine. Natuurlijk is het vrij essentieel als je nog maar pril zwanger zou zijn, te testen met ochtend urine. En ook dat deed ik dus de volgende ochtend. De test gaf weer direct positief aan. Omdat de Kruidvat zwangerschapstesten zo goed aangeschreven staan probeerde ik natuurlijk ook deze uit. En yes... een 2e streepje! Deze test deed ik omdat de Action zwangerschapstesten nogal wat twijfels liet oproepen. Zo staat internet vol met de vraag of de zwangerschapstesten van Action betrouwbaar zijn. Zijn ze dat? Ja! Zwangerschapstesten moeten namelijk aan bepaalde eisen voldoen anders mogen deze niet verkocht worden als zwangerschapstesten. Terwijl het eigenlijk te mooi om waar te zijn is voor die prijs, 2 testen! Maar toch echt! En dat komt door mijn volgende ervaring met deze testen.

Na Vajèn werd ik vrij snel weer zwanger - helaas heb ik dit mannetje maar 10 weekjes bij mij mogen dragen - Toen testte ik 1 dag voor mijn nod een dikke positieve test! Dat zegt natuurlijk nog steeds niets gezien het verhaaltje hcg hier weer eventjes om de hoek komt kijken. Met de zwangerschap van Esra ging het even iets anders. Ik had namelijk voordat ik überhaupt ongesteld moest worden al enige dagen het sterke gevoel zwanger te zijn. Ik deed een test.. volgens mij een week voor mijn nod. Maar natuurlijk weet iedere vrouw dat dit ontzettend naïef is. Een week, kom op! Iewat naïef. Uiteindelijk heb ik het uitgehouden om niet te testen tot 4 dagen voor mijn nod. Heftig. Deze test deed ik 's middags samen met Bas. Zoals altijd plas je op de teststrip of vang je je urine op. 5 Seconde je test erin hangen en wachten geblazen. Wij hebben dit netjes en strikt gevolgd. Tot Bas de test pakte en er bleek niks op de test te staan. Nee.... dat was onmogelijk! Ik pakte de test van Bas over en hield hem in het licht... oh dear, daar stond ie echt wel, een 2e streepje. Heel heel echt heel erg licht. Maar er stond een streep dus hoe je het ook went of keert, een 2e streep betekend gewoon hartstikke zwanger. Omdat ik dit met middag urine had gedaan besloot ik om die ochtend erna met ochtend urine te proberen. Ook toen bleef de streep hetzelfde. 2 dagen wachten - dat stomme wachten ook - en daar was de duidelijke streep, zo zwanger als maar kan!

En zo zie je maar dat dit echt voor iedereen anders is! Er zijn geen testen die eigenlijk niet betrouwbaar zijn. Mits je natuurlijk een miskraam hebt gehad of net bent bevallen. Op die momenten heb je het hcg hormoon nog in je lichaam rond zweven waardoor de test wel positief kan uitvallen terwijl je dus niet meer zwanger bent. Mocht je net als mij de testen toch niet helemaal serieus nemen kun je er ook gewoon 10 doen hoor Haha! Zoals ik met Vajèn heb gedaan. Eigenlijk wil ik hiermee alleen maar duidelijk maken dat voor iedereen een zwangerschapstest anders kan uitpakken. Iedereen is verschillend en zeker niet iedereen heeft dezelfde waarde hcg hormoon in haar lichaam zitten. Daarbij kun je beter 10 keer € 2.00 uitgeven en ben je 20 testen verder, dan eentje waarbij je meteen bankroet ben - als je de eerste keer test - Maar mocht je het alsnog allemaal niet vertrouwen dan kan de huisarts natuurlijk ook uitsluitsel bieden. De testen van Action hebben voor mij hun werk goed gedaan terwijl dit voor sommige vrouwen weer niet het geval is. Kortom, je kunt er dus eigenlijk niks over zeggen!


Welke test heeft voor jou uitsluitsel gegeven? En heb je zelf ervaring met de testen van Action?