Koffie recepten om te smullen


Vroeger kon ik alleen de geur van koffie al niet verdragen. Vreselijk! Sinds ik moeder ben is dit wel anders. Nou moet ik toegeven dat ik een periode had waarin mijn plafondienst centraal stond en ik iedere ochtend zo tegen 06:00 beneden op de bank zat met de jongste telg van het gezin, koffie mijn darkest Bfriend was. Liters gingen erdoorheen. Padjes waren niet aan te slepen en heel eerlijk, ik ging er best lekker op de dag door. En van de 1 op andere dag moest ik aan de thee, want keelpijn. Nou ja  sindsdien ga ik wel lekker op de latte's. Oh men daar mag je mij voor wakker maken. Kun je nagaan wat het moederschap met je doet he?!  Maar je krijgt er zoveel voor terug! Vandaag ga ik een aantal enorm lekkere koffie recepten met je delen. Geloof me, ook als je niks met koffie hebt wil je dit meteen uitproberen.In mijn inleidende tekst hierboven heb ik een misstap begaan door koffiepads te benoemen. Dit is zo 2013 (ha!) en laten we eerlijk wezen, verse koffie zonder padjes is vele malen lekkerder. Zo was mijn ervaring tijdens onze vakantie op de Kempervennen. Voor deze recepten kun je alle soorten koffie gebruiken, maar het allerlekkerste? Een is en blijft een bonen koffiemachine ♥ Deze staat ook hoog op onze wishlist voor ons echte koffiehoekje in de keuken. Oke en nu over naar de recepten der recepten. Althans, de recepten die ik zelf dol graag maak! 


Bananen melk koffie

Wat heb je nodig:

- Goeie koffie
- Rijpe bananen
- Melk
- Suiker
- Kaneel
- Glazen

1. Pureer je bananen met een vork en een theelepel suiker.

2. Verhit de gepureerde banaan op zacht vuur tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg een beetje melk toe gevolgd met een snufje kaneel.

3. Roer tot alles goed gemengd is. Voeg eventueel nog een klein beetje melk toe.

4. Giet het op je sterke vers gezette koffie ♥ 

Nutella koffie


Wat heb je nodig:

- Half kopje verse koffie
- Half kopje warme melk
- 1 eetlepel Nutella
- Verse slagroom

1. Zet verse koffie en voeg de lepel nutella hier aan toe. Roer tot de nutella helemaal is gesmolten.

2. Verwarm een half kopje melk in de magnetron of op laag vuur en voeg dit toe aan je verse koffie.

3. Optioneel is suiker toevoegen naar smaak. Dit hoeft dus niet.

4. Klop je verse slagroom en giet deze over je koffie, melk en nutella mengsel.

Psss ook nutella slagroom proberen? Voeg op 2 eetlepels slagroom 1 theelepel nutella.


Caramel Macchiato

Wat heb je nodig:

- 1 kopje vers gezette koffie
- 1-3 theelepels suiker
- 1 eetlepel verse slagroom
- Eventueel de rest van de slagroom als garnering
- Karamelsaus

1. Zet je koffie en roer hier 1 eetlepel karamelsaus, de suiker en de eetlepel slagroom door. Goed roeren! Tussendoor even stiekem proeven of je nog meer suiker nodig hebt.

2. Maak hem af met de restant verse slagroom en eventueel een paar druppels karamelsaus. Die laatste zou ik trouwens wel doen ;) 


Snelle ijs koffie

Wat heb je nodig:

- Ijsblokjes maker
- Koffie
- Honing of een andere zoet maker
- Melk naar keuze. Bijvoorbeeld amandelmelk.

1. Voeg aan de de koffie een zoetje toe door bijvoorbeeld honing toe te voegen. Kan ook met stevia of een andere siroop.

2. Giet de koffie in de ijsblokjes vorm en zet deze in de vriezer.

3. Zodra je ijsblokjes hard zijn, voeg je er ongeveer  5 toe aan een groot glas.

4. Giet de melk naar keuze over de ijsblokjes.

5. Optioneel is nog om een zoetje te voegen mocht je dit nodig vinden. En met een zoetje bedoel ik iets om het zoeter te maken. Dus niet echt een zoetje zoetje! 


Dit is nog maar een kleine selectie van favo's! Nog een deel maken?  Deel je je eigen favoriet onder in de comments?