Walking in a Winter Wonder Land // Centerparcs Kempervennen


Een weekendje weg met 3 kids... dat was even spannend kan ik je vertellen, maar we zijn (als je het mij vraagt) met vlag en wimpel geslaagd. De meisjes ook. En hoe! Wij werden uitgenodigd om een weekendje langs te komen op Centerparcs de Kempervennen tijdens Winter Wonderland. De tassen staan nog ingepakt. We zijn letterlijk net terug en naar aanleiding van jullie overweldigende reacties ( = ontplofte Instagram inbox) ben ik meteen achter mijn laptop gekropen. Ik kreeg zo ontzettend veel vragen van jullie. Dus om ze allemaal in 1 keer te beantwoorden - Ons weekendje Kempervennen in een notendoppie.

We zijn er bijna, we zijn er bijna.....


Je eigen oprit looppad ;) En denk je eens in hoe dit eruit ziet als er sneeuw ligt....

Dat raampje.... daar sliepen de mutti en fatti. Ik bedoel... dat uitzicht als je wakker wordt is zo geweldig! 

Doodleuk heb ik het hele weekend geroepen tegen Jan en alleman dat ik nog nooit zo een intens groot Center Parcs park heb gezien. Dat kan kloppen, want Kempervennen is het grootste park van Center Parcs in Nederland! Laat ik eerst even bij het begin beginnen. Center Parcs  Kempervennen kun je vinden in Noord-Brabant // Westerhoven. Wist je dat de oprichter van Center Parcs hier tot aan zijn dood heeft gewoond? Gewoon even een leuk weetje tussendoor!

Een ritje naar Noord-Brabant met 3 kids achterin is een pittige opgave. Tenminste dat had ik verwacht. Uiteindelijk viel dit best mee. Hierover geef ik je in een andere blog wat handige tips om de lange autoreisjes met kids zo fijn mogelijk te maken. Vanaf 15:00 konden we inchecken. Wij kwam rond 17:00 aan. Wij zijn gewend om naar de receptie te lopen, maar de receptie stond gewoon buiten. Klaar om de gasten voor het weekend te ontvangen. Je geeft je reservering door en gaan met die banaan naar je cottage. Zodra je het park op rijdt voel en proef je de heerlijke winterse sfeer. I laf it ♥ Overal lichtjes en dan is het echt een extra plus dat het zo vroeg al pikkiedonker is hoor. Eenmaal bij de cottage vielen alle monden in de auto op het dashboard! Zaten we hier wel goed... het leek wel een villa! Als je mij volgt op Instagram dan kon je ook niet om alle stories heen die ik direct bij het binnentreden van de cottage maakte! We verbleven in een Eden premium cottage en voor degene die reuze nieuwsgierig waren in welk nummer wij zaten: 824 ;) Pure luxe midden in het bos. God wat had ik graag ons eigen huis in willen ruilen om hier te mogen blijven hoor jongens. Niet te doen.

Als je nog niet eerder een Eden Premium cottage hebt geboekt, kan ik je alleen maar aansporen om dit een keertje te proberen. En waarom...dat zal ik je vertellen.

De woonkamer met een bank die de meisjes erg lekker vonden zitten. Kinds blij, ouders blij! 
Wat een ruimte he?! Het grootste huisje wat wij tot nu toe hebben geprobeerd en wat was het fijn om zo ontzettend veel ruimte te hebben. EN die ramen.... helemaal zo midden in het bos valt er toch niks meer te klagen. Bas en ik werden direct verliefd op de keuken. We willen zelf ook een klein barretje in huis. Nu konden we even "oefenen" . We zijn om hoor.

In de keuken van deze cottage vindt je onder andere:

- Vaatwasser (YAY)
- Magnetron
- Dolce Gusto
- Waterkoker
- Broodrooster
En natuurlijk het nodige keukengerei. EN niet de echte koffie maker vergeten!


 Joehoe open haard! We zijn tot 2 keer toe vergeten om in de supermarkt op het park, wat houtblokken te kopen. Dom dom dom! Nu hebben we er alleen naar mogen kijken. Ook geen straf hoor. De meisjes hebben hier met een Hatchimals heerlijk op gespeeld.


Alleen voor DIT zou ik hier ellende lang willen blijven! Man man man! Wat was het heerlijk om de eerste ochtend in de cottage wakker te worden met een vers kopje koffie, gezet door je wederhelft. Lieverd, die lijn mag je thuis best doorzetten hoor! Zonder dollen, dit wil iedere koffie addict toch? Zeker wanneer je dit leuke speelgoed thuis niet hebt geeft dit je toch wel even een extra vakantie gevoel.


De eettafel waar wij netjes iedere ochtend uitgebreid hebben ontbeten. Aan de andere kant van de tafel staat een bankje. Zit onwijs lekker en die mening delen de meisjes ook. Ze hebben nog nooit zo lief gespeeld samen als hier. En het uitzicht is toch te gek? Aan de kant waar de foto vandaan is genomen, heb je dus de keuken met de "bar" waar je lekker aan kunt hangen wanneer je wederhelft een lekker prakkie aan het klaarmaken is! 

Wij zaten trouwens in een 6 persoonshuisje. We zijn immers met zijn vijfjes. Wat wij dus vooraf niet wisten - Iedere slaapkamer had zijn eigen badkamer. Waarvan 2 kamers met een bad! De meisjes sliepen in de master bedroom waar een flatscreen aan de muur hing. Samen in het über grote bed, nog even voor het slapen gaan tv kijken en 's morgens wakker worden met tv kijken. Ik bedoel is dat vakantie of is dat vakantie. Wij namen zelf de slaapkamer waarin een kaptafel te vinden was. Met föhn ha! En naast onze slaapkamer was DE badkamer te vinden. De foto's hieronder spreken voor zich toch?! 

Ik wil ook een bubbelbad...
De meisjes hebben ook het bubbelad geprobeerd, maar die viel niet in de smaak. Wel zonder de bubbels, maar met bubbels werd er gegild om het leven! Dusse zullen we dan thuis ook maar een bubbelbadje plaatsen? Eerlijk is eerlijk: Heeeeeeerlijk vond ik het om een bad te nemen. Dat heb je vast gezien op Instagram! Hoe lekker is het om je dag af te sluiten met een hapje en drankje en goed gezelschap in een bubbelbad? Precies!

Het design van de badkamer vond ik ook oprecht mooi! De steentjes op de grond (foto verderop) zijn te ZEN onder je voeten. Geloof het of niet, maar door deze steentjes douche je heel anders.


Kijk dit...... Een setje met zeepjes EN conditioner. Laat ik nou net mijn conditioner vergeten. Helden hoor die mensen van Center Parcs. Een aantal van jullie vroegen of de badkamer schoon was. Om door een ringetje te halen. Wij hebben geen viezigheid gespot! En in de rest van het huis ook niet trouwens. Alles was spik en span.


Deze steentjes dus! Ik wil dit ook in de badkamer thuis. Maar dan de hele vloer. Oh man... ik zie mezelf al helemaal gaan in de badkamer. Of lieve Center Parcs, kunnen wij dit huisje niet gewoon kopen?! 


Een uitgeruste tuin. En dan die BBQ. Joehoe....Ik voelde een winter barbeknoei aankomen hoor! Als je je niet hebt voorbereid (net zoals wij) dan kun je ook een BBQ pakket aanschaffen. Winter BBQ'en is namelijk het nieuwe zomer BBQ'en. Dus mocht je naar de Kempervennen gaan - BBQ it is! Lekker veel BBQ op een vierkante centimeter!


DE FUCKING KERS OP DE TAART!!! Een echte sauna buiten ♥ What's not to love?! Hij staat inderdaad buiten. Heb je enig idee hoe chilllll dit is? Je stapt met je badjasje of handdoekje naar buiten en hup, zo de sauna in. Dit hebben wij in de avond gedaan samen. Genieten met de grote zachte G. Hoewel ik het zelf niet zo lang kan volhouden in een sauna. Ik weet, krijg het altijd spaans benauwd!

Chuckie... Dit meisjes heeft zich uitstekend vermaakt. Geweldig dat ze het vond, die grote ramen! 


Alsof het zo moest zijn tijdens Winter Wonderland, mocht we heel even genieten van wat verse sneeuw. De meisjes wisten niet waar ze moesten kijken, zo onder de indruk. En eerlijk hoor jongens, met sneeuw in het bos verblijven is natuurlijk een gouden combinatie. De voetstappen zijn van degene die iedere dag verse broodjes kwam brengen bij de cottage. Wat wil je nog meer? Dit kun je dus kiezen tijdens het boeken. Ik kan het je alleen maar aanraden. Heerlijk om wakker te worden, dus met die koffie en dan ook nog eens verse broodjes. Je zet gewoon de trolley buiten als je naar bed gaat en de volgende ochtend is hij gevuld met lekkers.

Je kunt ook kiezen voor het Lazy Breakfast pakket. Een delivery aan je cottage. Met inderdaad een compleet ontbijt. Dit kun je bij boeken of bestellen in de supermarkt.


Niet alleen te gek toch tijdens de winter, want die ligbedjes moeten natuurlijk ook getest worden tijdens de zomer! Omdat wij de Kempervennen zo ontzettend leuk vinden, staat hij voor de zomer ook op onze bucketlist. Noem je dat dan zo? Of is het een Center Parcs list? 
Bovenste twee foto's zijn echt te waardeloos in kwaliteit. Maar deze schattigheid kun je toch niet weerstaan? Met zijn drietjes even proef liggen voor we gaan eten. Dit was toen we net aankwamen. Ik kan niet wachten tot ze echt met zijn drietjes in zo een groot bed kunnen slapen. Nu sliepen  de twee oudste dames samen, en Ruby sliep in haar alleentje. Wel een heerlijke grote kamer voor jezelf, MET badkamer ha! Maar zonder dollen... hier thuis is het slapen van alle drie een regelrechte ramp. Tijdens het weekend gedroegen ze zich voorbeeldig. Geen nachtangsten, langer slapen dan normaal, niet tussendoor zeurend wakker. Nope zelfs Rubster niet. Dus wij denken inderdaad dat we ons huis maar te koop moeten zetten. We hebben inmiddels serieuze plannen trouwens om voor de meisjes zelf een bed te maken, een twee persoontje die je naderhand ook weer uit elkaar kunt schuiven. In de hoop dat het slapen thuis ook voorbeeldig gaat!

Je bent op vakantie en dan moet er ook even gegeten worden buiten de deur. Een heerlijke wandeling om 18:30 naar de Market Dome. Intens genieten van alle lichtjes en de vrolijkheid van de vakantiegangers. We konden binnendoor lopen dus liepen ongeveer in 15 a 20 minuutjes naar de Market Dome. Daar werden we verblijd door een te gekke sfeer! We besloten om direct plaats te nemen bij het Grand Café. Dat was een briljante zet, want de meisjes konden alles goed zien om 20:00. Een heuse kinderdisco. En voor je het weet zit als ouders zijne ook oer hard mee te bleren met die uitbundige kinderliedjes.De meisjes namen frietjes met een kidsburger en wij namen hetzelfde maar dan de grote mensen versie. Ik ben normaal helemaal niet van de patat met mayo. Ik haat het zelfs... maar toch is het vreemd dat patat met mayo uit een puntzak iets heeft waardoor ik het ineens wel lekker vind. Naast het Grand Café heb je nog meer mogelijkheden om een lekker hapje en drankje te doen. Evergreenz bijvoorbeeld. Hier kun je terecht voor een heerlijk hapje met een all you can eat buffet. Zowel 's morgens als 's avonds. Of Fuego. Onze favoriet ♥ Heerlijke vlees en vis gerechten EN kind vriendelijk to the max! Dan hebben we ook nog Grabber Joe's. Snacks, sandwiches en bites. EN Nonna's Family Pizza é Pasta. Rara wat zou je daar kunnen eten?! En last but not least heb je ook nog Snacks. Hier kun je terecht Hamburgers, frietjes en andere snacks. Maar ik kan me voorstellen dat eten in je cottage je voorkeur heeft. Idem! Ik vind het zelf erg gezellig om met het gezin samen te koken of bijvoorbeeld een avondje Table Cooking. In de eerste instantie dachten wij... wow dan komt er iemand bij je koken ha. I kid u not! Table Cooking van Centerparcs is natuurlijk gourmetten. 


En zo loop je de Market Dome binnen. Winter Wonderland in Center Parcs. Overal vindt je lichtjes, prachtig versierde kerstbomen en een echte winter sfeer.
Deze foto deelde ik op Instagram via stories EN zo ging het los in de inbox! Jullie waren wellicht ook meteen verliefd?!

Ik heb het steeds over Winter Wonderland, maar wat is het? Eigenlijk spreekt de naam al meer dan duizend woorden. Precies zoals je Winter Wonderland voor je ziet, zo kun je dit ervaren in Center Parcs. Center Parcs is gehuld in dit thema van 16 November tot 10 Februari 2019. Tijd zat dus om mooie winterse herinneringen te maken. Er zijn een shitload aan winterse activiteiten. Bij de Kempervennen zijn dit:

- Kids winter parade
- Kids Winter Voorleesverhaaltjes
- Kids Winter Workshop
- Family Winter Quiz night
- Winter Schminken en Glitter tattoo
- Snow Globe

Zo kun je bijvoorbeeld in de Snow Globe (te vinden in de Market Dome) een foto maken met je gezin en als je een beetje fan van Instagram bent.... plaatsen die handel! EN wat ook mega über vet te gek is - Samen met het gezin én Orry op avontuur door het park. Ben je benieuwd naar meer? Check de Winterse pagina hier.
We hebben als gezin zo ontzettend veel gelopen en dat was dit genieten!! Echt genieten! We besloten langs het meer te wandelen. Vajèn liep mee en vond het te gek, keek haar ogen uit. Vooral het meer was een oog vanger voor d'r. Heerlijk ook lijkt mij om met je hond te wandelen hier. Enne toen kwamen ook nog langs de boten die verhuurd worden als cottage. Dat wil je toch? 

YO

Deze genoot ook met volle teugen in haar TE gekke Quinny Hubb! 
Bij het Evergreenz restaurant zit een klein stukje speelruimte voor de kids. Die hadden het zo naar hun zin dat ze niet meer weg te slaan waren. Lijkt me leuk dit in huis haha! Als ze dan net zo lief samen kunnen spelen...

Die versierings jongens.... laf it! 

Maaaaaaaaaar natuurlijk bewaren we het beste voor het laatste. Aqua Mundo. En er moesten nog zwembandjes uitgeprobeerd worden. Goedgekeurd hoor!  Ik heb ook mijn ogen uitgekeken in het zwembad. Zo groot! En best ironisch dat er buiten sneeuw lag en wij in onze badkleding  een duik namen. Of nou ja een duik.......

Dat kun je beter doen in het daarvoor bestemde Duik Centrum. Tevens ook  voor kids. Daar zijn die van ons op het moment nog ietwat te jong voor, maar hoe te gek zou het zijn om dit met je gezin te doen? Daar hoef je niet voor naar een  tropisch eiland toch?!
Ruby heeft de tijd van haar leven gehad. Ja alsof ze al zolang op deze wereld is ha. Ze genoot van alles om der heen. We kregen van de badmeester een zwemband voor d'r. Wij waren uiteraard die van ons vergeten. En man man man wat vond ze het leuk. Er zijn dus ook kinderstoeltjes aanwezig. Prima voor elkaar allemaal. Ook kun je er natuurlijk het een en ander kopen op speelgoed gebied. Speciaal water speelgoed!


Wow excuse the zwem spam! Ik hou van Aqua Mundo en dan vooral het golfslagbad. Heerlijk joh een beetje mee dobberen op de golfjes.Alsof je helemaal niet in een zwembad dobbert. De meisjes vonden het wat spannend maar uiteindelijk vonden ze dit veruit het leukste van het golfslagbad.

Naast het golfslagbad heb je natuurlijk nog meer leuks..... het kinder-doe-bad bijvoorbeeld. Met glijbanen en fonteintjes. Hier zijn wij na het golfslagbad heen gelopen en de meisjes waren niet meer te slepen daar! Super fijn dat er ook aan de kleintjes in gedacht die dus totaal niks hebben met het grote zwempaleis.

Ook heb je nog een paar glijbanen en natuurlijk mag de wildwaterbaan niet ontbreken. Turks stoombad, oh hemels! En niet te vergeten de bubbelbaden. Maar wij hadden die luxe in de cottage KNIPOOG!Eigenlijk is het park veeeeeeeel te groot om even een weekendje te bezoeken. Of je doet het gewoon in etappes natuurlijk. Omdat er zo ontzettend veel leuke activiteiten te doen zijn, kom je eigenlijk tijd te kort. Maar dat is dus wel een goed excuus om nogmaals de Kempervennen te bezoeken. Of 2 keer, of 3, of 4...Uiteraard kan dit allen bij Esra! 

Mocht tijdens Winter Wonderland een bezoekje brengen aan de Kempervennen.... dus tijdens de kou, dan heb ik als mama DE gouden tip voor andere mama's; Neem of koop een warme onesie! Dit is echt te gek voor de kids. De meisjes hebben een unicorn onesie, onwijs fijn als je over het park loopt. Ik ga er zelf ook maar eentje aanschaffen denk!

Omdat de Kempervennen een intens groot park is, kan ik mij voorstellen dat je niet overal heen wilt lopen. Gelukkig kun je van alles huren bij de receptie. Van elektrische karretjes tot kleine boldekarretjes. Of gewoon een fiets met kinderzitjes. Dit is voor de kids ook mega te gek. 

Op het park vindt je ook gewoon een supermarkt. MET jawel jongens hou je vast OREO MUFFINS! Niet te doen toch?! En veel te lekkere chocolade koekjes. Oh man ik ben wel 50 kilo aangekomen ha. Zonder gekheid, de supermarkt is erg prettig, groot en hebben vrijwel alles wat je nodig hebt. Het is dus ook niet zo dat je van het park af moet. En dat is toch wel HET echte vakantie gevoel eh?

Ik heb ook lang niet alle activiteiten opgenoemd. Dat zijn er zoveel. Mocht je het leuk vinden, klik dan hier voor alle activiteiten.

Ook nog een te gekke tip: Als je je vakantie hebt geboekt, download dan ook de Planet Center Parcs app. Dit heb ik ook meteen gedaan toen wij aankwamen. Dit kan hier voor Android en hier voor Apple. Dit kun je prima van te voren doen zodat je kan inplannen en tijdens je vakantie ook echt tijd voor elkaar hebt. Ideaal toch? Zo kun je je gegevens aanpassen, activiteiten inplannen, openingstijden van alle faciliteiten, plattegrond en alvast een plekje reserveren om een hapje te eten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wij hebben erg veel aan de app gehad!

Mocht je meer informatie willen in de uitgebreide variant klik dan hier voor de Kempervennen. En natuurlijk voor het boeken van jullie samen zijn tijdens Winter Wonderland ♥ Ik heb ook meerdere keren de vraag gekregen of dit ook leuk is zonder kids. Joehoe natuurlijk! Samen genieten, samen even tijd voor elkaar, Ja hoor, hartstikke leuk! Kun je heerlijk ouders uitlachen die aan het klungelen zijn met de kids ;)


Bedankt Center Parcs voor dit onvergetelijke avontuur van de Kempervennen!