Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten


Bakken is leuk, erg leuk en zeker als je er maar weinig voor nodig hebt. Of laat ik het anders formuleren; Als je eigenlijk alles in huis hebt om meteen aan de slag te gaan. Dat is -Gok ik- met deze Nutella koekjes het geval. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig en het kost je in totaal krap aan, 15 minuutjes om ze te maken. Benieuwd? Lees dan gauw verder!










Wat heb je nodig? 

- 260 gram Nutella of eventueel chocoladepasta van huismerk
- 180 gram bloem
- 1 ei
+ Eventueel chocolade chips

Verwarm de oven vast voor op 175 graden.

Doe de Nutella, bloem en het ei in een kom en mix dit tot een samenhangend geheel. Alles moet goed gemixt zijn!

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

Met een ijsschep haal je gelijke bolletjes uit het mengsel. Het is van belang dat ze allemaal even groot zijn in verband met de baktijd van deze koekjes. Laat wel wat ruimte tussen de ballen zitten. Ze worden natuurlijk nog plat en dan is het niet de bedoeling dat ze aan elkaar vast ge"koekt" zitten. je kunt er eventueel voor kiezen om de koekjes in 2 keer te bakken.

Optioneel zijn de chocolade chips. Die heb ik er voor de leuk op gestrooid. Dit doe je door de chips in de ballen te drukken. of in ieder geval, dat ze er niet vanaf vallen. je kunt natuurlijk ook een reep chocolade hiervoor gebruiken en hiervan kleine stukjes hakken.

Plaats de bakplaat in de oven en zet je wekker 6 minuten laten. De koekjes moeten namelijk 6 tot 8 minuten bakken.

Als je de koekjes uit de oven haalt is het belangrijk dat je ze eerst helemaal laat afkoelen. Op deze manier krijgen ze namelijk de kans om weer hard te worden als echte koekjes. Althans, de binnenkant blijft iets zachter wat deze koekjes enorm lekker maken!

Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Bijvoorbeeld door witte chocolade te gebruiken of leuke gekleurde sprinkels.   

Bon appetit 👌

De foto's in dit artikel zijn eigendom van kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.