Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten


Bakken is leuk, erg leuk en zeker als je er maar weinig voor nodig hebt. Of laat ik het anders formuleren; Als je eigenlijk alles in huis hebt om meteen aan de slag te gaan. Dat is -Gok ik- met deze Nutella koekjes het geval. Je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig en het kost je in totaal krap aan, 15 minuutjes om ze te maken. Benieuwd? Lees dan gauw verder!










Wat heb je nodig? 

- 260 gram Nutella of eventueel chocoladepasta van huismerk
- 180 gram bloem
- 1 ei
+ Eventueel chocolade chips

Verwarm de oven vast voor op 175 graden.

Doe de Nutella, bloem en het ei in een kom en mix dit tot een samenhangend geheel. Alles moet goed gemixt zijn!

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

Met een ijsschep haal je gelijke bolletjes uit het mengsel. Het is van belang dat ze allemaal even groot zijn in verband met de baktijd van deze koekjes. Laat wel wat ruimte tussen de ballen zitten. Ze worden natuurlijk nog plat en dan is het niet de bedoeling dat ze aan elkaar vast ge"koekt" zitten. je kunt er eventueel voor kiezen om de koekjes in 2 keer te bakken.

Optioneel zijn de chocolade chips. Die heb ik er voor de leuk op gestrooid. Dit doe je door de chips in de ballen te drukken. of in ieder geval, dat ze er niet vanaf vallen. je kunt natuurlijk ook een reep chocolade hiervoor gebruiken en hiervan kleine stukjes hakken.

Plaats de bakplaat in de oven en zet je wekker 6 minuten laten. De koekjes moeten namelijk 6 tot 8 minuten bakken.

Als je de koekjes uit de oven haalt is het belangrijk dat je ze eerst helemaal laat afkoelen. Op deze manier krijgen ze namelijk de kans om weer hard te worden als echte koekjes. Althans, de binnenkant blijft iets zachter wat deze koekjes enorm lekker maken!

Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Bijvoorbeeld door witte chocolade te gebruiken of leuke gekleurde sprinkels.   

Bon appetit 👌

De foto's in dit artikel zijn eigendom van kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.