Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Zelf maken - Limonade met bubbels
Tijdens mijn zwangerschap van Esra heb ik liters cola verslonden. Ja, echt liters. Bas zorgde er altijd voor dat er een ruime voorraad aan cola in huis aanwezig was om mij te voorzien van die vieze zwangerschaps craving. Want eigenlijk vind ik cola helemaal niet zo lekker. Maar toen, toen stond ik ermee op en ging ermee naar bed. OK, bij wijze van! Niet zo bijster gezond voor je tanden en überhaupt voor je lichaam. Inmiddels is Esra 7 maanden en drink ik alleen nog cola als ik een klein mini katertje heb ha. Moet kunnen toch? De cola heb ik dus ingeruild voor iets veel lekkerder en gezonds.


Namelijk limonade met echte bubbels. Je weet wel, als in prik zoals in cola of sinas. Leuk verhaal wel, want toen ik Bas net leerde kennen dronk hij dit erg veel en eerlijk is eerlijk ik had er nog nooit van gehoord laat staan geproefd. Bas schonk een glas voor mij in en ik was meteen verliefd. Soms kan het allemaal zo simpel zijn hoor. Ergens op een blauwe maandag hebben wij dit nog wel eens gedronken tijdens een warme zomerdag - althans, zomer? Mag ik dat woord nog wel in mijn mond nemen? Anyways, Bas kwam dus laatst weer aan met met dit lekkere sapje en ik moest dit gewoon met je delen. Misschien ken je het al en ben ik gewoon al oud en stoffig, misschien kende je het nog niet.

Je hebt simpelweg een limonade naar keuze nodig, dit kan echt alles zijn. Van grenadine limonade tot Roosvicee. En het belangrijkste ingrediënt; Spa rood. Juist dat water met die bubbeltjes. Dit hoeft echt niet per se van Spa te zijn natuurlijk. Ik weet namelijk dat Lidl ook erg lekkere bubbeltjes water heeft. Gewoon nog een extra gratis tipje. Dus een beetje limonade in je glas met bruisend mineraal water en tada - Echt limonade met bubbels! Lekker en gezonder dan al die andere zoete drankjes met meer suikerklontjes dan je lief is.

Weetje wat nog leuker is? Je hebt ook Kindercola siroop. Dit kun je ook aanmaken met bubbeltjes water. Gezondere cola zonder dat je kids daar iets van merken. Zelfs mix ik het bubbeltjes water maar al te graag met sinaasappel limonade. Jup, een echte sinas dus!

En vraag je je nu af, goh waarom zou je dit delen? Ik ben vast niet de enige die niet zo gek is op gewoon limonade. Dat is het voor mij gewoon net niet. Sharing is caring right? Waarschijnlijk hebben de mama's onder ons hier een gouden tip te pakken als je kids hebt die maar al te graag cola of andere zoete drankjes drinken. Vajèn is er in ieder geval gek op, net als haar papa en mama! Heerlijk voor een warme dag, tenminste... als het ons nog is gegund om te mogen genieten van wat zonnestraaltjes - al zijn het er maar een paar.

Ook lekker om er een paar stukjes echt fruit aan toe te voegen. Aardbeitjes bijvoorbeeld, schijfje citroen, you name it. Zo kom je ook nog aan de hoeveelheid water die je zou moeten drinken op een dag. Win(e) win(e)!

Pssssst - Ruil je normale glas in voor een chic wijnglas. Doen we gewoon net alsof  #momlifeDIT VIND JE VAST OOK LEUK: 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.