Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Wat is Keto + simpel recept

 


Ketogeen, we weten volgen mij allemaal wel wat dit is. En zo niet, dan leg ik het met liefde voor je uit. Zelf ben ik licht allergisch voor het woord dieet. Ik noem het liever een lifestyle. Een ketogeen lifestyle. Maar dieet is voor een ieder dit dit liever als dieet ziet natuurlijk ook helemaal prima. 

Wat is Ketogeen?

Lang verhaal kort: Ketogeen is koolhydraatarm. Wanneer je besluit om ketogeen te gaan eten betekend dit dat je 75% van je calorie├źn haalt uit vet. Je eet bij ketogeen dus extreem weinig koolhydraten. Maximaal 50gr per dag. Bij ketogeen eet je onder andere geen: 

- Brood
- Suiker
- Melk
- Rijst

Het zogeheten Ketogeen-dieet gaat al way back. Namelijk naar het jaar 1920. Waarin keto werd toegepast bij kinderen met epilesie. 

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van ketogeen is ketose. Normaal gesproken gaan onze lichamen goed op glucose. Glucose wordt geproduceerd wanneer het lichaam koolhydraten afbreekt. Het is dus een vrij eenvoudig proces voor ons lichaam en daarmee ook de favoriete manier van ons lijf om energie te produceren.

Wat gaat je lijf doen wanneer je minder koolhydraten eet? Dan gaat het opzoek naar andere energiebronnen om de leegte op te vullen. En daar komt vet om de hoek kijken, want vet is die bron. je bloedsuikerspiegel daalt wanneer je lichaam geen koolhydraten heeft. Dan komt er vet vrij en stroomt de lever over. De lever zet het vet om in ketonlichamen. Die worden dan weer gebruikt als tweede keus voor energie. Wil je meer informatie over keto, kijk dan is op Ketogeen.com.

Vlees staat bovenaan de lijst van keto. En dan natuurlijk wel rood vlees, maar ook vis hoort in het rijtje thuis. Voor een fijn overzicht zie de afbeelding hieronder. 


Bron

Nu je een kleine hoeveelheid informatie van ketogeen voedsel tot je hebt genomen, kunnen we verder naar de recepten. Overigens is er een zee aan informatie te vinden over ketogeen. Wat je wel mag eten, wie keto beter kan skippen, de "health beneftis" en ga zo maar door. 

Tof recept om te proberen

Kaas crackers/chips

Als er 1 recept is wat je moet proberen, dan is het deze wel. Heerlijke knapperige kaas crackers/chips! Kids vinden dit ook helemaal het einde. Wat ik begrijp, want als je eenmaal aan deze begint, ben je niet meer te stoppen. Voor dit recept gebruik geraspte cheddar kaas. Ondertussen verwarm je de oven voor op 190 graden. Maak kleine stapeltjes van de geraspte kaas op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten, tot ze goud bruin zijn. Haal ze uit de oven maar laat ze nog wel even liggen op de bakplaat. 

Deze kaas crackers/chips of koekjes, vond ik op Ketogeen.com en wij maken ze meermaals per week als tussendoortje. Ik kan je niet vertellen hoe lang ze houdbaar blijven, want ze zijn hier in 2 keer knipperen op. 

Op Ketogeen.com kun je terecht voor nog meer hemelse recepten voor je keto lifestyle. Kleine tip, maak je eigen keto recepten boek. Het is soms niet te doen met al die recepten die om je oren vliegen. Probeer een recept en bevat hij, schrijf hem op. Zo bundel je al jouw heerlijke keto recepten in 1 boekje. 

Bas van Fsom.nl heeft in een ver verleden ooit eens zijn heerlijke knoflook saus geheimen gedeeld. Je kunt de basis vervangen door keto proof producten. Dit is een regelrechte topper die je gasten ook niet snel vergeten ;) 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.