We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j
Als je dol bent op knoflooksaus en niet gewoon dol dol, nee maar echt kutjedol, dan is dit recept op je lijf geschreven.. Zelfgemaakte knoflooksaus.Uiteraard weer eentje van Bas, want ik ben er heilig van overtuigd dat je je klem gaat eten aan deze knoflooksaus als je er eenmaal van gesmikkeld hebt. Echt! De eerste keer dat Bas deze knoflooksaus maakte.. dat was 1 van de beste dagen uit mijn leven haha. Ik bleef ervan eten en inmiddels vraag ik meerdere keren per week of hij "zijn" knoflooksaus wil maken. Stiekem een geheim recept.. maar voor jullie wordt er natuurlijk een uitzondering gemaakt. En omdat je deze geproefd MOET hebben. Onderaan het recept vind je nog wat verschillende variaties en wat lekkere tips wat betreft het te deppen eten in de knoflooksaus.
Wat heb je nodig?
- 5 eetlepels Volle Mayonaise
- 3 afgestreken eetlepels roer yoghurt
- Sap van een halve citroen
- 4 grote tenen knoflook
- 1 fijngesneden lente uit
- 1 handje vol bieslook
- 1 eetlepel melk
- 1 theelepel honing
- Knoflook pers
Doe de mayonaise, yoghurt, sap van een halve citroen, melk en de honing in een kom. Roer dit goed door elkaar heen.
Snij de lente ui in kleine ringetjes en daarna heel heel fijn. Ook de bieslook snij je fijn, maar voor luie mensen is bieslook uit een potje ook een uitkomst ha!
Pel de 4 grote knoflook teentjes en pers deze uit boven je knoflooksaus to be.
Roer alles goed door elkaar en zet daarna het bakje afgedekt in de koelkast. De kou van de koelkast zorgt er namelijk voor dat alle smaken in kunnen trekken voor de meest lekkere knoflooksaus die je ooit hebt gegeten en zult eten!
* Mocht je ooit onverhoopt in Duitsland belanden? Dan kun je de roer yoghurt ook inruilen voor botermelk. Dit hebben ze namelijk in de Duitse supermarkten. Welke sowieso een bezoekje waard zijn!
Lekker om te deppen:
- Cassave kroepoek en de normale kroepoek zijn erg lekker. Just give it a try!
- Plakjes gebakken kip of kalkoen filet
- Melba toastjes
- Dunne plakjes stokbrood
- Geroosterd brood en/of uit de oven
- Bleekselderij
- Komkommer
- Snelle broodstengels - Recept vind je hier -
- Olijven
- Soepstengels
- Chips, zoals Bugles
Als je een beetje je fantasie de vrije loopt geeft... want eigenlijk kun je deze knoflook saus met ALLES eten. Wat dacht je van je zelfgemaakte turkse pizza? Of op een zelfgemaakt broodje kebab of shoarma?
Bon Appetit 👌