De voordelen van Bamboe sokken


Let's talk about sokken. Je denk nu misschien, het zijn maar sokken, het tegendeel is waar. Sokken zijn zo ongeveer één van de belangrijkste dingen voor je voeten. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar je voeten gebruik je (als het goed is ;)) de hele dag. Dus tijd om je te verdiepen in de wereld van sokken. Daarbij help ik je eindje op weg. 

Tegenwoordig koop je voor een habbekrats een bosje sokken. Vaak van katoen. Niet erg duurzaam en daarnaast gaan katoenen sokken niet heel erg lang mee. Stel jezelf eens de vraag, hoe vaak koop ik nieuwe sokken omdat je huidige sokken gaatjes vertonen? Of simpelweg omdat ze "versleten" zijn. Een groot nadeel van katoenen sokken is dat deze stof vochtig blijft. Zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten is katoen niet je beste vriend op het gebied van sokken. Liever kies je voor Bamboe sokken. Niet gelijk in de stress schieten bij het woord bamboe, dit zijn absoluut geen dikke, op geiten wollen sokken lijkende sokken. Bamboe sokken zijn er ook in tal van verschillende designs en kleuren. Ze zien eruit als de normale sokken maar zijn in veel opzichten een hele fijne toevoeging voor zowel jou als je voeten. 

Waarom zou je nu direct over moeten stappen op bamboe sokken? 

- Bamboe sokken nemen veel meer vocht op dan bijvoorbeeld katoenen sokken. Zelfs tot 4 keer meer vocht. En dat is veel! Perfect dus voor de mensen onder ons met zweetvoeten + bamboe sokken hebben een anti bacteriële werking. 

- Bamboe sokken zijn zacht en sterk. Wanneer je bijvoorbeeld katoenen sokken aan de waslijn hangt, drogen ze vaak hard op. Niet prettig. Bamboe sokken daarentegen blijven zacht. Veel aangenamer voor je voeten. 

- Bamboe sokken kun je op een lage temperatuur wassen en worden alsnog schoon. Sterker nog, er word aangeraden om je bamboe sokken niet op een hogere temperatuur te wassen dan 30 graden. 

- Bamboe sokken zijn veel beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoenen sokken. Dit komt omdat bamboe de snelst groeiende plant op de wereld is. Waar katoen veel water nodig heeft om de bolletje katoen te laten groeien, heeft bamboe maar weinig nodig om te groeien. 

- In de winter heb je warme voeten (perfect voor kindjes die in de winter laarsjes dragen) en in de zomer kun je heerlijk genieten van koele voetjes met het gebruik van bamboe sokken. 

- Heb je Dr Martens? Dan moet je bamboe sokken proberen. Once you go bamboe sokken, you never go back. Doordat bamboe sokken een stuk dikker zijn is de kans op blaren heel klein. Fijn dus als je je Dr. Martens moet inlopen. 

Je hebt overigens bamboe sokken voor dames en bamboe sokken voor heren. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt op Apollo-sokken.nl heb je enorm veel toffe designs. Leuk om misschien af te wisselen met je partner ;) 

De prijs schrikt wellicht iets af omdat je tegenwoordig voor een paar centen een paar sokken koopt, maar bamboe sokken gaan véél langer mee. Tijd dus om je huidige sokken garderobe een upgrade te geven. Niet gelijk allemaal weg mikken, maar in plaats van een bosje katoenen sokken, nadat je een berg gaatjes hebt gespot in je sokken, koop je direct een paar bamboe sokken.