Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

De voordelen van Bamboe sokken


Let's talk about sokken. Je denk nu misschien, het zijn maar sokken, het tegendeel is waar. Sokken zijn zo ongeveer één van de belangrijkste dingen voor je voeten. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar je voeten gebruik je (als het goed is ;)) de hele dag. Dus tijd om je te verdiepen in de wereld van sokken. Daarbij help ik je eindje op weg. 

Tegenwoordig koop je voor een habbekrats een bosje sokken. Vaak van katoen. Niet erg duurzaam en daarnaast gaan katoenen sokken niet heel erg lang mee. Stel jezelf eens de vraag, hoe vaak koop ik nieuwe sokken omdat je huidige sokken gaatjes vertonen? Of simpelweg omdat ze "versleten" zijn. Een groot nadeel van katoenen sokken is dat deze stof vochtig blijft. Zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten is katoen niet je beste vriend op het gebied van sokken. Liever kies je voor Bamboe sokken. Niet gelijk in de stress schieten bij het woord bamboe, dit zijn absoluut geen dikke, op geiten wollen sokken lijkende sokken. Bamboe sokken zijn er ook in tal van verschillende designs en kleuren. Ze zien eruit als de normale sokken maar zijn in veel opzichten een hele fijne toevoeging voor zowel jou als je voeten. 

Waarom zou je nu direct over moeten stappen op bamboe sokken? 

- Bamboe sokken nemen veel meer vocht op dan bijvoorbeeld katoenen sokken. Zelfs tot 4 keer meer vocht. En dat is veel! Perfect dus voor de mensen onder ons met zweetvoeten + bamboe sokken hebben een anti bacteriële werking. 

- Bamboe sokken zijn zacht en sterk. Wanneer je bijvoorbeeld katoenen sokken aan de waslijn hangt, drogen ze vaak hard op. Niet prettig. Bamboe sokken daarentegen blijven zacht. Veel aangenamer voor je voeten. 

- Bamboe sokken kun je op een lage temperatuur wassen en worden alsnog schoon. Sterker nog, er word aangeraden om je bamboe sokken niet op een hogere temperatuur te wassen dan 30 graden. 

- Bamboe sokken zijn veel beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoenen sokken. Dit komt omdat bamboe de snelst groeiende plant op de wereld is. Waar katoen veel water nodig heeft om de bolletje katoen te laten groeien, heeft bamboe maar weinig nodig om te groeien. 

- In de winter heb je warme voeten (perfect voor kindjes die in de winter laarsjes dragen) en in de zomer kun je heerlijk genieten van koele voetjes met het gebruik van bamboe sokken. 

- Heb je Dr Martens? Dan moet je bamboe sokken proberen. Once you go bamboe sokken, you never go back. Doordat bamboe sokken een stuk dikker zijn is de kans op blaren heel klein. Fijn dus als je je Dr. Martens moet inlopen. 

Je hebt overigens bamboe sokken voor dames en bamboe sokken voor heren. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt op Apollo-sokken.nl heb je enorm veel toffe designs. Leuk om misschien af te wisselen met je partner ;) 

De prijs schrikt wellicht iets af omdat je tegenwoordig voor een paar centen een paar sokken koopt, maar bamboe sokken gaan véél langer mee. Tijd dus om je huidige sokken garderobe een upgrade te geven. Niet gelijk allemaal weg mikken, maar in plaats van een bosje katoenen sokken, nadat je een berg gaatjes hebt gespot in je sokken, koop je direct een paar bamboe sokken. 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.