Doorgaan naar hoofdcontent

De voordelen van Bamboe sokken

Let's talk about sokken. Je denk nu misschien, het zijn maar sokken, het tegendeel is waar. Sokken zijn zo ongeveer één van de belangrijkste dingen voor je voeten. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar je voeten gebruik je (als het goed is ;)) de hele dag. Dus tijd om je te verdiepen in de wereld van sokken. Daarbij help ik je eindje op weg.  Tegenwoordig koop je voor een habbekrats een bosje sokken. Vaak van katoen. Niet erg duurzaam en daarnaast gaan katoenen sokken niet heel erg lang mee. Stel jezelf eens de vraag, hoe vaak koop ik nieuwe sokken omdat je huidige sokken gaatjes vertonen? Of simpelweg omdat ze "versleten" zijn. Een groot nadeel van katoenen sokken is dat deze stof vochtig blijft. Zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten is katoen niet je beste vriend op het gebied van sokken. Liever kies je voor Bamboe sokken . Niet gelijk in de stress schieten bij het woord bamboe, dit zijn absoluut geen dikke, op geiten wollen sokken lijkende sokken. Bamboe sokke

Apk voor je voeten

 


Kun je haar ruiken? De zomer? Nog even en we paraderen weer in jurkjes en toffe sandalen. Maar voor het zover is hebben onze voeten een flinke apk beurt nodig. Ik ga je daar stap voor stap doorheen loodsen voor een fijne zweetvoeten vrije zomer ;) 


1. Nagels knippen

Doe dit regelmatig  en knip ze ook niet te kort. Na het knippen vijl je het beste met een glasvijl om je teennagels in model te vijlen. 

2. Voeten vijlen

Ook bij het vijlen van je voeten geldt: Doe dit regelmatig. Het beste doe je dit op droge voeten. Hoewel er ook producten zijn die je kunt gebruiken onder de douche, wordt geadviseerd om het toch op een droge huid te doen zodat je niet teveel eelt weghaalt. Teveel eelt weghalen kan voor andere problemen zorgen. Eelt beschermt in feite onze voeten. Handle with care. 

3. Hydrateren is key

Je lijf zal je dankbaar zijn wanneer je je lichaam hydrateert met onder andere genoeg water. Ik vond hier altijd wat van, tot ik dit zelf in levende lijve mocht ondervinden. Hetzelfde geldt voor onze voeten. Hydrateren is key. Een fijne moisturizer na het vijlen va je voeten is geen overbodige luxe. Kies voor een fijne voetbalsem met natuurlijke ingrediënten. Wil je je voeten echte liefde geven? smeer ze dan elke dag in met een moisturizer. 

4. Scrub it

Niet alleen je lichaam vindt het fijn om een heerlijke scrub behandeling te ondergaan, ook voeten zijn niet vies van een beetje scrub now and than. Ik ben enorm fan van de scrub van MayBeauty

5. Nagellakje

Een kleurtje op je nagels brengt je dat instant summer feeling gevoel. Eindelijk! Mocht je helemaal all the way willen, dan kun je een paar lekkere smileys op maken. De nagellak kleuren die we deze zomer veel gaan zien? Alle kleuren groen, neon, metallic en veel glitters. 

6. PediFris

Wanneer je alle stappen hierboven hebt voltooid, congrats. Jouw voeten zijn summer ready, maar met een nog missende finishing touch en dat is PediFris. Een voetspray tegen zweetvoeten. Want laten we eerlijk zijn, niemand zit erop te wachten om de geur van zweetvoeten in zijn neus te ruiken tijdens een warme dag. 

Er heerst een enorm taboe op zweetvoeten, terwijl we er allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Ik weet nog dat ik tijdens mijn middelbare school periode altijd extreem last had van zweetvoeten. Zeker wanneer het warm werd buiten. Ik droeg altijd ballerina schoentjes en vanaf het moment dat ik die aantrok was het gedaan en werden de zweetvoeten met de minuut erger. Zo heftig dat ik mijn ballerina's wel meer dan eens ben verloren. 

Zweetvoeten horen niet in rijtje taboes thuis. Zweetvoeten zijn nou eenmaal the way of life en voor de 1 wat meer dan de ander. Betekend niet automatisch dat iedereen met zweetvoeten vies is. In tegendeel. 

Neem wat vaker een voetenbadje zodat je voeten helemaal tot rust kunnen komen. Ik heb bijvoorbeeld heel erg veel profijt van een magnesium badje voor mijn voeten. Doet ook nog eens wonderen voor je slaap wanneer je last hebt van kriebelige voeten ;) 

Zorg ook dat je met enige regelmaat je schoenen schoonmaakt en vergeet niet dat het belangrijk is om meer dan 1 paar schoenen te hebben in je stash, zodat je ook kunt wisselen met je schoenen. Pijnig je zelf niet door dikke schoenen aan te trekken wanneer het buiten 24 graden is. Zorg voor luchtige schoenen, het liefst een paar lekkere sandalen waar je ook erg fijn op kunt lopen. 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.