Apk voor je voeten

 


Kun je haar ruiken? De zomer? Nog even en we paraderen weer in jurkjes en toffe sandalen. Maar voor het zover is hebben onze voeten een flinke apk beurt nodig. Ik ga je daar stap voor stap doorheen loodsen voor een fijne zweetvoeten vrije zomer ;) 


1. Nagels knippen

Doe dit regelmatig  en knip ze ook niet te kort. Na het knippen vijl je het beste met een glasvijl om je teennagels in model te vijlen. 

2. Voeten vijlen

Ook bij het vijlen van je voeten geldt: Doe dit regelmatig. Het beste doe je dit op droge voeten. Hoewel er ook producten zijn die je kunt gebruiken onder de douche, wordt geadviseerd om het toch op een droge huid te doen zodat je niet teveel eelt weghaalt. Teveel eelt weghalen kan voor andere problemen zorgen. Eelt beschermt in feite onze voeten. Handle with care. 

3. Hydrateren is key

Je lijf zal je dankbaar zijn wanneer je je lichaam hydrateert met onder andere genoeg water. Ik vond hier altijd wat van, tot ik dit zelf in levende lijve mocht ondervinden. Hetzelfde geldt voor onze voeten. Hydrateren is key. Een fijne moisturizer na het vijlen va je voeten is geen overbodige luxe. Kies voor een fijne voetbalsem met natuurlijke ingrediĆ«nten. Wil je je voeten echte liefde geven? smeer ze dan elke dag in met een moisturizer. 

4. Scrub it

Niet alleen je lichaam vindt het fijn om een heerlijke scrub behandeling te ondergaan, ook voeten zijn niet vies van een beetje scrub now and than. Ik ben enorm fan van de scrub van MayBeauty

5. Nagellakje

Een kleurtje op je nagels brengt je dat instant summer feeling gevoel. Eindelijk! Mocht je helemaal all the way willen, dan kun je een paar lekkere smileys op maken. De nagellak kleuren die we deze zomer veel gaan zien? Alle kleuren groen, neon, metallic en veel glitters. 

6. PediFris

Wanneer je alle stappen hierboven hebt voltooid, congrats. Jouw voeten zijn summer ready, maar met een nog missende finishing touch en dat is PediFris. Een voetspray tegen zweetvoeten. Want laten we eerlijk zijn, niemand zit erop te wachten om de geur van zweetvoeten in zijn neus te ruiken tijdens een warme dag. 

Er heerst een enorm taboe op zweetvoeten, terwijl we er allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Ik weet nog dat ik tijdens mijn middelbare school periode altijd extreem last had van zweetvoeten. Zeker wanneer het warm werd buiten. Ik droeg altijd ballerina schoentjes en vanaf het moment dat ik die aantrok was het gedaan en werden de zweetvoeten met de minuut erger. Zo heftig dat ik mijn ballerina's wel meer dan eens ben verloren. 

Zweetvoeten horen niet in rijtje taboes thuis. Zweetvoeten zijn nou eenmaal the way of life en voor de 1 wat meer dan de ander. Betekend niet automatisch dat iedereen met zweetvoeten vies is. In tegendeel. 

Neem wat vaker een voetenbadje zodat je voeten helemaal tot rust kunnen komen. Ik heb bijvoorbeeld heel erg veel profijt van een magnesium badje voor mijn voeten. Doet ook nog eens wonderen voor je slaap wanneer je last hebt van kriebelige voeten ;) 

Zorg ook dat je met enige regelmaat je schoenen schoonmaakt en vergeet niet dat het belangrijk is om meer dan 1 paar schoenen te hebben in je stash, zodat je ook kunt wisselen met je schoenen. Pijnig je zelf niet door dikke schoenen aan te trekken wanneer het buiten 24 graden is. Zorg voor luchtige schoenen, het liefst een paar lekkere sandalen waar je ook erg fijn op kunt lopen.