Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Cozy Gaming en waarom je dit als nieuwe hobby wil

Tijdens het doelloos scrollen op TikTok viel een paar weken geleden mijn oog op een video van iemand die haarzelf de Cozy Gamer noemde. Dit liet ze zien op haar handheld, een Nintendo Switch in dit geval. Omringt door kaarsjes filmde zij haarzelf vanaf de bank onder een dekentje met een grote kop thee. Ik werd meteen nieuwsgierig. Ik wil niet zeggen dat ik een die-hard game fan ben, maar in the good old days was ik verslingerd aan Nintendo. Kunnen we dan zeggen dat ik een Mario fangirl ben? Denk het wel. Sinds de komt van mijn vier kids (waarvan de oudste ook het Mario virus te pakken heeft. YES) heb ik geen console meer aangeraakt. Oke oke, een potje Fifa met mijn geliefde wederhelft uitgezonderd.  Wat ik wel na al die jaren nog steeds ijverig doe (in fases, dat wel) is Candy Crush . Ja zo eentje ben ik. Inmiddels zit ik ergens in level 1604. Veeg je stress weg zegt Candy Crush zelf. Of ik mijzelf daar in kan vinden laat ik even in het midden haha.  Maar goed, Cozy Gaming dus. Ik

Hierom wil jij een Kamado aanschaffen


Het barbecue seizoen is voor de échte die-hard liefhebbers allang geopend. Wij hebben ook al een heerlijke barbecue achter onze kiezen. Dit doen wij gewoon op een simpele barbecue. We hebben er inmiddels al wat versleten (zonde!) omdat hij buiten blijft staan, maar er zijn heuse plannen ontstaan om zelf een barbecue in elkaar te toveren. Die credits geef ik graag door aan mijn wederhelft aka Thedutchbeerdad. Ik weet dat er diep in zijn hart plek is voor een echte Green Egg barbecue. Je tast wel even diep in je buidel, maar dan heb je ook wat en zo kun je in zowel de zomer als de winter je favorieten gerechten buiten klaar maken. In de winter? Ja joh, winter barbecues zijn helemaal HOT

Bij elk bezoekje aan een willekeurig tuincentrum, moet er altijd even gestopt worden bij het gedeelte waar de barbecues mooi tentoongesteld staan. Geef de man eens ongelijk dat het water in zijn mond loopt bij het zien van onder andere een Kamado joe of een Green Egg. Alhoewel dit besef er voor mij tot voor kort nog niet was. 

Ik ben mijzelf gaan verdiepen in dat specifieke stukje van de barbecue wereld en wat blijkt, je kan je keuken wel verkopen wanneer je een Kamado joe of Green Egg in je leven haalt. Een kleine side note, ik had namelijk niks met barbecueën. Ik vind het hartstikke gezellig, maar vlees is gewoon niet mijn ding. Tot ik dus begon te lezen wat je allemaal met een Green Egg kan. Jongens, ik ben toch niet de enige die al tijd onder een steen heeft gezeten? Ik snap heus wel dat je verschillende groentes op de barbecue kan klaarmaken, maar dit gaat echt next level. 

Wist je dat je op deze barbecues ook gewoon je brood kan bakken? Uhu zuurdesembrood valt hier ook onder. Hartige en zoete taarten? Nou ja laat dat precies mijn afdeling zijn. De man gaat lekker aan de slag met verschillende vleesgerechten en ik, ik ga aan de slag met mijn bak skills naar een hoger niveau te tillen. Maar ook mijn broodje hamburger waarvan ik het recept in 2017 al op mijn blog heb gedeeld. Check hem hier. Tijd voor een upgrade. 

Over die steen gesproken, er bestaan dus verschillende barbecues naast de Egg en de Kamado joe. Zo kun je ook kiezen voor een Bastard en zie ik hier gelijk voor mijn ogen een nieuwe Instagram naam voor Thedutchbeerdad....... The dutchbeerbastarddad ;) Dan hebben we ook nog de Monolith. Deze vier badass barbecues scoor je onder andere bij Kamado express. Dè shop voor de echte barbecue liefhebber. Het team achter de shop helpt je graag bij het uitzoeken van je nieuwste barbecue vriend. voor het leven. Want ja lieve mensen, er zijn naast de verschillende merken, ook verschillende soorten en maten.  

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn.... er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het aanschaffen van een Kamado barbecue. Onder andere zijn er verschillende kooktechnieken. Zo kun je je Kamado gebruiken voor grillen, voor het maken van die mooie grillruitjes. Maar je kunt je Kamado ook gebruiken voor slow cooking. Ja echt waar! Een Kamado barbecue verbruikt extreem weinig houtskool, waar je door tussentijds bijna niet hoeft bij te vullen + met deze techniek hoef je je stukje vlees, vis of gevogelte niet te keren. Nou, ik ben helemaal flabbergasted met deze informatie hoor. Ook stoofschotels kun je klaarmaken op je apparaat of wat dacht je van het stomen van bijvoorbeeld je groenten? Dat is nog niet alles want je kunt ook gewoon lekker roerbakken op je kooktoestel. Heb ik de oven al benoemd? Ik zei het je, je kunt je keuken wel verkopen. 

Zoals je hebt kunnen lezen kun je met deze barbecues echt alle kanten op. Maar mocht je nog niet overtuigd zijn, wat bijna onmogelijk moet zijn, dan heb ik er nog eentje voor je en dat misschien ook wel de leukste, naast alle heerlijke gerechten en verschillende kooktechnieken........bedenk je eens hoeveel gas je gaat besparen per jaar door te gaan koken op een Kamado? Enough said ;) Begin maar vast met sparen want dit gaat het volgende vaderdagcadeau worden! 
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.