Doorgaan naar hoofdcontent

Broodje Hamburger à la KimHOLD YOUR HORSIES!!! Dit is het beste van het beste wat je ooit hebt gezien, en gaat proeven in de categorie -recepten! Zonder dollen, ik ben oprecht, gemeend goudeerlijk! Ik maakte deze Hamburgers voor Bas zijn verjaardag als pre birthday dinner en dat viel in de smaak. Overigens was dat de eerste keer dat ik los ging met hamburgers op een andere manier dan the usual! Een spannende combinatie waarvan waarschijnlijk je kinnenbak op de grond gaat vallen. Sharing is caring ♥Wat heb je nodig voor deze overheerlijke-om-je-vingers-bij-op-te-vreten-broodjes?

- Kaiserbroodjes (Ik heb een zak gebruikt van de Lidl om zelf af te bakken)
- Fetakaas
- 1 ui
- Veldsla
- Bosvruchten Jam
- Hamburgers (ik gebruikte de Spicey Tomato beef burgers van Lidl)
- Tzatziki
- Komkommer
- Pittige olijven

Bak de hamburgers gaar in een pan met boter en/of olie.

Bak ondertussen de kaiserbroodjes in de oven. Niet helemaal hard bruin. Dit eet namelijk niet zo lekker. Dus iets korter bakken dan dat er op de verpakking staat.

Snij de ui in ringen en fruit deze aan in boter en/of olie. Niet te lang bakken! Dan worden ze te bruin

Snij de Fetakaas in de breedte door en brokkel hier stukjes van,

Snij de komkommer in plakjes. Per broodje heb ik 3 plakjes komkommer gebruikt.

Snij de olijven in dunne ringetjes.

Als je broodjes klaar zijn snijdt je deze door en leg je elke helft plat op een bord. Nu komt namelijk het leukste gedeelte, het opbouwen van je broodjes.

Smeer op 1 helft de bosvruchten Jam. Hier hoef je niet te zuinig mee te zijn. Bovenop de Jam strooi je de gebrokkelde stukjes Feta en de aangefruite uitjes.

De andere helft van het broodje besmeer je met tzatziki. Ook hiermee hoef je niet zuinig te zijn. Strooi wat ringetjes olijf over de tzatziki en daaroverheen leg je de plakjes komkommer. Op de komkommer plaats je de hamburgers en als finishing touch een klein hoopje veldsla. Hoeft niet veel, gewoon een plukje of 2.

En yes, daar heb je je broodjes hamburger à la Kim! De combinatie van Jam doet je nu misschien wat stuiteren, maar geloof mij.. als je dit hebt geproefd ben je verkocht. Natuurlijk eet je het broodje wel op elkaar en niet los van elkaar! Zie je, koken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn hoor ha!


Ps: De foto's in dit artikel zijn mijn eigendom en mogen niet gebruikt worden zonder mijn toestemming.

Reacties

 1. Wauw wat ziet dit er lekker uit. Ik dacht eerst op de foto wat is dat? Maar onder dat dit bosvruchtenjam is! Het ziet er lekker en voor een burger lijkt het bijna gezond om dit te eten :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Holy Moly! Als ik deze thuis laat zien sta ik vanavond nog in de keuken! Lijkt me heerlijk, vooral die combi met feta en tzatziki! (Nog gefeliciteerd trouwens!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zelf niet zo dol op zoetigheid in warm eten, maar de combinatie maakt het denk ik toch wel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg gelijk trek zeg! De combinatie en dan vooral met Veldsla lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. looks super delicious! I will have to make them

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet heel handig om foodblogs te bekijken als je nog moet koken ;). Bon ap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een gave foto's! Daar krijg ik dus echt meteen trek van.. De combinatie feta, jam en tzatziki had ik zelf nooit bedacht, maar je maakt me enorm nieuwsgierig. Dit ga ik binnenkort zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bijzondere combinatie! Ik ben erg benieuwd, klinkt alsof het wel heel erg lekker kan zijn, maar het is wel even iets anders dan ketchup en augurken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er heel goed uit! Origineel op deze manier, dit wil ik weleens proberen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er echt heel lekker uit!! Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ziet er goed uit, ookal zou ik de bugers natuurlijk vervangen voor een vegan burger :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O jummie, burgers! Ik heb vorige week nog een heerlijke (vega)burger gegeten, maar deze combinatie ziet er ook erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.