Het helen van jezelf


Woorden als schaduwwerk, heling en innerlijke kind, komen waarschijnlijk niet als een verrassing als je je in gelaten hebt met het heling van jezelf. Of je nou een niet zo een leuke jeugd hebt gehad, een vervelende relatie, door helingwerk te verrichten gaat de liefde voor jezelf groeien en niet alleen dat, er woorden deuren geopend waarvan je het bestaan niet eens af wist. 

Toen ik mijn innerlijke kind reis begon, zo een beetje een jaar geleden had ik geen idee waar te beginnen. Het beste advies hierin, gewoon beginnen. Dit onderwerp kent zoveel boeken maar als ik je 1 tip mag geven, How to do the work van Holistisch psycholoog, Nicole LePera. Haar boek is mijn holy grail. Het is inmiddels mijn go to boek geworden die ik dan ook iedereen aanraadt om te gaan lezen. Nicole legt enorm veel uit op het gebied van patronen doorbreken en het helings proces van je innerlijke kind. 

Naast dit boek mijn ultieme holy graal tip een simpel notitieboekje. Ja echt! Een boekje waar je al je frustraties, liefde en hersenspinsels in kwijt kunt. En zo ook brieven, die je nooit gaat versturen, maar de woede die je meedraagt op je hart wordt hierdoor wel aanzienlijk minder. 

Heb je wel eens gehoord van een medium? Of een paragnost? Nee, hier is echt niets geks aan. Het kan namelijk heel goed van pas komen om met een medium in contact te komen tijdens de reis naar je innerlijke zelf. Zeker wanneer het voelt alsof je door de bomen het bos niet meer ziet kan een medium je uitstekend op weg helpen. Het is namelijk erg fijn om een stok achter de deur te hebben tijdens dit proces en nog veel belangrijker iemand die echt naar je luistert. Het kan namelijk als een eenzaam pad aanvoelen. Niet altijd, maar dit gaat met ups en downs. 

Naast het contact met een medium kun je bijvoorbeeld ook eens een kaartlegging laten doen of een toekomstvoorspelling. Dit kan enorm interessant uitpakken. Zeker wanneer je eigenlijk geen idee hebt welk pad je moet volgen in je leven. Maar ook kan een medium uitkomst bieden wanneer je in de knoop zit met bijvoorbeeld rouwverkering. Het leven wat soms best erg overweldigend kan voelen, rijdt met maximale snelheid waardoor je soms even met je rug tegen de muur aan staat en niet weet waar je moet beginnen aan de rouwverwerking. 

Naast het contact met een medium en de tips die ik hierboven heb gegeven is er nog eentje die ik met je wil delen en dat is mediteren. Mediteren kan enorm rustgevend zijn. Op Youtube en Spotify zijn er genoeg geleide meditaties te vinden die je op weg kunnen helpen. Geef niet op wanneer het je de eerste keer niet helemaal lekker af gaat. Er zijn namelijk geen regeltjes verbonden aan mediteren. Ik vond bijvoorbeeld in het begin het liggen op mijn rug heel erg vervelend waardoor ik constant op het randje zat van emotionele. Uiteindelijk ben ik gaan zitten en dit werd ineens een hele andere ervaring. Zoek hierin dus echt je eigen draai. 

Oh en mag ik zo vriendelijk zijn om nog een holy grail tip met je te delen om je pad te bewandelen? Kleuren! Ik schreef hier een tijdje terug ook een lekker stuk ook die je hier kunt lezen.