Doorgaan naar hoofdcontent

De voordelen van Bamboe sokken

Let's talk about sokken. Je denk nu misschien, het zijn maar sokken, het tegendeel is waar. Sokken zijn zo ongeveer één van de belangrijkste dingen voor je voeten. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar je voeten gebruik je (als het goed is ;)) de hele dag. Dus tijd om je te verdiepen in de wereld van sokken. Daarbij help ik je eindje op weg.  Tegenwoordig koop je voor een habbekrats een bosje sokken. Vaak van katoen. Niet erg duurzaam en daarnaast gaan katoenen sokken niet heel erg lang mee. Stel jezelf eens de vraag, hoe vaak koop ik nieuwe sokken omdat je huidige sokken gaatjes vertonen? Of simpelweg omdat ze "versleten" zijn. Een groot nadeel van katoenen sokken is dat deze stof vochtig blijft. Zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten is katoen niet je beste vriend op het gebied van sokken. Liever kies je voor Bamboe sokken . Niet gelijk in de stress schieten bij het woord bamboe, dit zijn absoluut geen dikke, op geiten wollen sokken lijkende sokken. Bamboe sokke

Mindfulness kleuren voor volwassenenEr zijn een handje vol activiteiten die zorgen voor complete rust in je brein. Één van die activiteiten is kleuren. Ja echt kleuren. Er zijn zo enorm veel prachtige kleurboeken voor volwassenen, tijd om er een paar uit te lichten. 

Mocht je nu gelijk denken, kleuren is zo lame en kinderachtig.... nee, dat is het echt niet. Er zitten zelfs een heleboel health benefits aan vast. Dus haal die krijtjes, potloden en stiften maar onder het stof vandaan (of jat ze van je kids) en go for it. 


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kleuren? 

✰ Kleuren verminderd stress en angst 

✰ Kleuren verbeterd je motorische vaardigheden en visie

✰ Kleuren verbeterd je slaap 

✰ Kleuren helpt om je focus te verbeteren 

Wanneer je nu nog niet die potloden hebt gepakt, weet ik het ook niet meer ; ) 

In ons brein vind je een angst "centrum". Ook wel de Amygdala genoemd. Dit gedeelte van je brein is betrokken bij emoties als stress, angst en agressie. Als je Amygdala overactief is kan dit een grote invloed hebben op je gemoedstoestand. Door te gaan kleuren, zorg je ervoor dat je Amygdala ontspannen wordt. Kleuren zou zelfs hetzelfde effect in ons brein hebben als mediteren. Eigenlijk is het heel simpel, je verzet gedachten waardoor je je geest een stukje rust geeft. Ook dat is zelfliefde. 

Maar naast het ontspannen deel is kleuren ook een creatief denkproces. Terwijl de ene helft van ons brein bezig is met het kleuren binnen de lijntjes, is de andere helft bezig met een keuze maken voor de kleuren. 

Als ik je vertel dat het helemaal niet goed is om vlak voor het slapen gaan (een uur ervoor, om precies te zijn) met je telefoon te knoeien en door je social media heen te scrollen, kun je dit vast beamen. Je hebt het dan wel ergens gehoord, dan wel zelf ondervonden. Bij de laatste club hoor ik zelf. Het zit zo in je systeem om nog eventjes met je telefoon te spelen. Wil je dit veranderen maar weet je niet hoe? Kleuren! Kleuren is namelijk een ontspannend en telefoon vrij bed ritueel + het kleuren in je kleurboek verstoord je melatonine niveau niet, wat het scrollen op je telefoon wel doet. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je jezelf een nieuwe gewoonte wil aanleren, dit ongeveer 66 dagen in beslag neemt. Dus wanneer je nu begint met kleuren voor je naar bed, in plaats van je telefoon erbij te pakken, zit dit over twee maanden in je systeem en laat je het wel uit je hoofd om te scrollen voor je aan je nachtrust begint. 

Nu je dit weet wil je natuurlijk gelijk een kleurboek bestellen, i got you. Hieronder heb ik een paar prrrrrachtige kleurboeken voor je verzameld die je direct kunt bestellen via de link onder de afbeelding. 

Denk je nog een keer aan mij als je aan het kleuren bent? ; ) 


Regenboog Mandala's kleurboek - Mindful kleuren € 15 via Bol.comLuna Kleurboek € 16,99 via Bol.com

Psst: Maria Trolle heeft nog veel meer kleurboeken waar je hartje sneller van gaat kloppen. Je kunt ze hier vinden. 

Rapsodie in het bos - Kleurboek voor volwassenen € 14,99 via Bol.com

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.