Badkamer ontwerpen - Hotel chique + Eclectisch

Ik heb een lichte obsessie these days met badkamers. Mijn Pinterest bord met werkelijk prachtige badkamer plaatjes is inmiddels een ware inspiratiebron geworden. Wij kochten ons huis casco. Wat inhoudt dat je huis opgeleverd wordt zonder keuken, wc, badkamer en dergelijke. Natuurlijk is er wel een badkamer aanwezig maar daar is ook alles mee gezegd. De vloer is een beetje vergelijkbaar met een vloer van een huur woning van de woningstichting. Dito voor de tegels aan de muur. Gewoon simpel, wit. We wonen hier nu zeven jaar en er worden eindelijk heuse plannen gemaakt voor het verbouwen van onze badkamer. Vandaag neem ik je even mee in de wonderschone wereld van badkamers. 

Voor mij ziet de perfecte badkamer eruit met een mix van  hotel chique en eclectisch. Een vloek combinatie voor velen, maar de mix tussen deze twee heeft een hoog "love it" gehalte voor mij. Eigenlijk zegt de naam hotel chique het zelf al, een badkamer in de stijl van een hotel maar dan in je eigen huis. Perfect om tot rust in te komen en het creĆ«ren van je eigen spa night.  

De hotel chique stijl is donker, intens en diep. Afgewerkt met gouden accenten en warm licht. Ik ben van mening dat licht alles bepalend is voor de sfeer in je huis en dus zo ook in je badkamer. Een plafonniere heeft bijvoorbeeld nul warmte, is koud, kil en niets zeggend. Deze droom hierboven is een perfect voorbeeld van hotel chique en het warme licht. Afgewerkt met de mooiste materialen zoals hout en marmer. De foto is afkomstig van R. A Studio. 

Dan is er nog de badkamer droom van de Huismuts aka Rachel. We kennen haar inmiddels denk ik allemaal wel. Deze vrouw kan toveren met kleur en interieur. Maar wederom het perfecte voorbeeld van een badkamer in hotel chique stijl.  Tegenwoordig is het ook helemaal hot om je plafond mee te verven. Wie heeft ooit bedacht dat een plafond wit moet zijn, terwijl je simpelweg met het verven van je plafond in een andere kleur, meer diepte in je badkamer geeft. Het licht eraan welke kleuren gebruikt, maar optisch kun je je badkamer hier ook groter door laten lijken. De liefde voor kleur in mijn leven is nog niet zo lang. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat ook kleur in je huis, van je thuis een huis kunnen maken. Als mij volgt op Instagram, dan weet je dat ik vorig jaar onze muren Indian Yellow heb geverfd, terwijl de andere kant van het huis een licht neutrale kleur heeft. Oftewel Dead Salmon.  Maar de combinatie is goud. En laten we eerlijk wezen, kleur maakt blij! Net als zwart ;) 

Hierboven is voor mij het ideale beeld om te laten zien wat een eclectische badkamer precies is. Veel kleur en niet bang zijn om te mixen en matchen. Hoe gekker hoe beter en vaak pakt dit ook nog eens fantastisch uit. Gewoon doen is mijn motto. Eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met industrieel. Maar dan met iets sprekendere kleuren. 

Maar goed, een mix dus van eclectisch en hotel chique. Dat zou hem moeten worden. Ik vind het zelf fantastisch en rustgevend om oude meubels op te knappen en deze een mooi plekje te geven in huis. Zo ook bijvoorbeeld met een wastafel. Je kunt in een handomdraai je eigen wastafel droom realiseren met een beetje verf. Maar uiteraard is het ook enorm leuk om de wereld van badkamers in te duiken. Op pad in jubel stemming opzoek naar de je droom badkamer. Yes!  Je kunt bijvoorbeeld bij Sanidrect een complete badkamer uitzoeken en deze is uit voorraad leverbaar. Zeker een dikke plus, aangezien je asap wilt genieten van je nieuwe badkamer. Daarbij is het prettig om de badkamer eerste in de showroom te bekijken. Vind ik altijd misschien het leukste om te doen op een druilerige dag. Op pad met mijn gezin, opzoek naar inspiratie voor ons huis. 
Maar we kunnen nog een stapje verder gaan. Een echte 3D badkamer ontwerpen. Ik bedoel, hoe vet is dat?! Zo bouw je in een paar stappen je eigen droom van een badkamer. Dit kun je zelf doen met een handige online tool. Ik heb hem zelf even uitgeprobeerd en het voelt een beetje alsof ik een huis aan inrichten ben met de Sims. Echt leuk om te proberen! Mocht je dit nou helemaal niks vinden, dan zijn er natuurlijk ook mogelijkheden om in een showroom je wensen voor te leggen aan de experts zodat zij samen met jou een 3D badkamer kunnen maken. 

Wat ook niet mag ontbreken in een badkamer, althans mijn badkamer, is veel groen. En dan bedoel ik planten. Er zijn zo intens veel planten die het goed doen in je badkamer. Ik heb nu helaas geen plekje om iets groens neer te zetten, dus een bosje eucalyptus voldoet voor nu ook. Mega tip trouwens, want hierdoor waan je je met je ogen dicht ook in een spa-ish badkamer ;) Ik schreef trouwens een blog over een duurzame badkamer. Sluit hier helemaal top bij aan. 

Een bad is er ook eentje die niet mag ontbreken in onze nieuwe badkamer. Met vier kids is het niet hebben van een bad een groot gemis kan ik je vertellen. Maar ook voor jezelf is het heerlijk. Even dat ene momentje van rust wanneer de kids in bed liggen. Muziekje aan of misschien een podcast, kaarsjes, een drankje en jezelf helemaal tot rust laten komen. Ik vraag me nu af, wie er vaker in bad zal liggen....... Om het wel duurzaam te houden, kies je natuurlijk voor een bad met goed isolerend materiaal zodat het water langer warm blijft.  

Ik denk dat wanneer je verbouw plannen hebt voor je badkamer of dan wel je huis casco hebt gekocht, je eerst aan de slag moet gaan met een kleuren bord. En zeker ook met welke materialen je wilt gaan werken en vanuit daar bouw je steeds een stapje verder naar de badkamer van je dromen. Ik ben natuurlijk geen expert, maar wees niet bang om iets te proberen. Gewoon doen. Ik zei het net al, maar ik meen ook. Ik ben daar een goed voorbeeld van. Mijn muren moesten altijd wit zijn. Want ja, dat hoort zo. Met accessoires kleed je alles aan. Maar sinds ik de keus heb gemaakt om kleur in ons huis te brengen, heeft ons huis zoveel meer sfeer! Dus doen! En vergeet niet om de 3D ontwerpers te proberen. Wedden dat je dit leuk gaat vinden! 

Oh en nog een kleine ps: Ik ben verliefd op al het werk van RA studio. Deze vrouw is ook een ware kunstenares met kleur en interieur. Dus mocht je opzoek zijn naar inspiratie? She's the one!