Dé ultieme cadeau tips voor een twee jarigeVerjaardagen, hou maar op! Ik kan inmiddels een compleet boek schrijven over de cadeautjes die wij ieder jaar weer voor onze vier meiden verzamelen. Maar geloof mij, dit is topsport hoor. Nou goed, als je zelf ouders bent zal je dit vast en zeker herkennen. Ik krijg ook met regelmaat de vraag "jij hebt vier meiden, heb cadeau tips?". Vaak moet ik zeggen, nee sorry. Geen idee. Ik weet het voor mijn eigen kinderen al niet... 

Als ik er rustig voor ga zitten en de hulp van de meiden zelf inschakel, ontpopt zich ineens een lijstje waar we wat mee kunnen. Yes. Maar inderdaad die struggle is real moeders! Daarom ga ik je een beetje op weg helpen. Mijn jongste dochter mag in Oktober twee kaarsjes uitblazen, dus het perfecte moment om alvast te beginnen aan een lijstje. 

De eerste tip die ik je kan meegeven: Neem je kid(s) mee naar de winkel. Maakt niet uit waar, als er maar speelgoed te vinden is. Laat ze lekker rond scharrelen door al het moois en schrijf alles op waarvan ze wild enthousiast worden. Zodra je de kans ziet kun je alvast wat inslaan voor een verjaardag, sinterklaas of de kerst. Het hele jaar door hoor je vast wel "ah dit is leuk, wil ik hebben". Zeker wanneer je kinderen kijken naar video's van andere kids die speelgoed openmaken ; ) Zo verzamel je het hele jaar door wat leuke dingetjes die ze zelf uitgekozen hebben. 

En mijn tweede tip, maak gebruik van kindcadeautips.nl Dé website die je gaat helpen in de zoektocht naar cadeau tips per leeftijd. En zowel voor een jongen of een meisje. Via deze website kun je ook gelijk het cadeau shoppen. Ideaal als je het mij vraagt. Ik heb inmiddels voor twee aankomende verjaardagen een leuk lijstje samen kunnen stellen met behulp van deze website. Met hulp van Kindcadeautips.nl heb ik hieronder de ultieme cadeau tips voor een twee jarige onder elkaar gezet. 


Cadeau tips tweede verjaardag


Met stip op nummer 1 een loopfietsje. Wij hebben het bovenstaande loopfiets waarvan je naast een driewieler ook een tweewieler kunt maken. Zo hebben ze nog langer plezier van hun cadeau en kunnen ze met de tweewieler goed hun balans vinden voor het echte werk. Een fietsje met een duwstang is in mijn ogen ook een fantastisch idee. Hier hebben opa en oma er ook eentje, een driewieler en de jongste meiden vinden het helemaal het einde. Vooral natuurlijk door het duwen! 

Kinderen van rond de twee jaar zoeken met regelmaat een rustig plekje op. Onder de tafel bijvoorbeeld. Laten we het hun denkbeeldige hutje noemen. Hoe leuk is dan een echte hut of tent? Wij hebben voor de tweede verjaardag van onze oudste dochter ook een tentje gekregen voor haar. Dit vond ze helemaal het einde. Ze deed er alles in, kleuren, lezen, chillen (zoals ze het zelf noemde) of gewoon televisie kijken. Een tent is dus al-tijd een schot in de roos! En het staat ook onwijs leuk in hun kamer. 

Dan is er nog het Wobbel Board. Wij hebben hem nog niet, maar ik weet zeker dat dit een gigantische aanwinst zal zijn in ons gezin met de vier meiden. Maar inderdaad, dan zou ik er al vier nodig hebben om iedereen blij te maken (anders: Ruzie gegarandeerd). Ze staan wel erg hoog op onze wishlist. Dit is zo een typisch stuk speelgoed waar ze nooit te oud voor zijn. Je kunt er namelijk op liggen, op staan, in zitten, ze kunnen er met hun auto's op racen. Volgens mij bestaan er van die stickers die je erop kun plakken met een autobaan. Ik hou van speelgoed met een open einde. Dat brengt de fantasieën tot leven bij kinderen. En hoe leuk is het, om een cadeau te geven waar ze nog jaren plezier van kunnen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld ook het speelgoed van Grimm. Je weet wel, dat houten speelgoed in allerlei verschillende kleuren. Eindeloos speelplezier! 

Waar je vaak niet aan denkt bij een verjaardag is bijvoorbeeld bad speelgoed of buitenspeelgoed. Beide kunnen ze eigenlijk niet genoeg hebben. Zeker bad speelgoed. Dit moet je zo nu en dan omwisselen. Wel zo fris. Ik heb een periode gehad waarin ik alle lege flessen shampoo bewaarden, goed schoonmaakte en de meiden hiermee in bad lieten spelen. Maar met een groene plastic vrije badkamer in de maak was dat een doorn in mijn oog ; ) Wat ik heel erg leuk vind zijn bad puzzels. Die kunnen ze eventueel ook meenemen naar buiten wanneer het mooi weer is. Of wat dacht je van een water/zandtafel? Razend succes hier bij ons. En ook deze kunnen ze mee nemen onder de douche of in bad. Helemaal leuk. 

Of een keukentje waar de kids naar hartenlust hun koffietjes en taartjes kunnen maken om ze vervolgens aan jou te laten proeven. Niets is leuker dan dat fantasie spel. Wil je het keukentje een upgrade geven? Ik zie steeds vaker voorbij komen dat ouders in het keukentje een wasteiltje neerzetten met een afwasborstel of een sponsje. Dit maakt het voor kinderen nog leuker om met een keukentje te spelen, want je geeft ze een taakje. Ook zie ik vaker voorbij komen dat ouders een waterpomp vastmaken in het keukentje zodat er echt water uit de kraan komt. Toch leuk! 

Ik denk dat je vooral moet kijken naar wat je kind leuk vindt. Onze jongste vindt het bijvoorbeeld erg leuk om samen met haar zussen te kleuren. In plaats van gewone stiften, zijn uitwasbare stiften een fijnere optie wanneer je van je meubels houdt ;) Of dikke potloden, speciaal voor de kleine kinder handjes. Boekjes hebben ze nooit genoeg en wanneer je kind hun tweede levensjaar in gaan krijgen ze als het goed is steeds meer interesse in boekjes lezen samen. Boekjes met zoekplaatjes doen hier in huis erg goed. 

Wat ik ook altijd benoem bij cadeau tips aan andere, zijn de verf boekjes met een water stift. Deze stift/pen vul je met water en hiermee kunnen ze het kleurboekje in kleuren. Grandioos cadeau. En hierin maakte de leeftijd ook niet erg veel uit, want de oudste is ook gek op. 

Spelletjes zijn ook altijd een top cadeau. Voor een tweejarige bijvoorbeeld een verstop spelletje zoals die van Nijntje. Hier heb je overigens nog meer varianten op. Woezel & Pip, Kikker en volgens mij ook Peppa. Houten memory, ook tof! 

Zachte stapelblokken zijn een gigantische grote hit hier. Deze kunnen ook mee in bad. + fijn voor papa en mama, deze zachte stapelblokken maken geen oorverdovend geluid als ze vallen ;) 

Oke, nog één laatste gouden tip dan; Heeft je kind een speciale knuffel(doek)? Eveneens een top cadeau. Onze vier meiden slapen allemaal met hun eigen doekjes. De jongste heeft een bonte verzameling aan doekjes en knuffies waar ze mee slaapt waarvan één doekje echt haar aller aller aller lievelings is. Dit is een wat duurder knuffeldoekje dus perfect om te geven voor een verjaardag. En zo bouw je ook een stash op voor wanneer er doekjes of knuffies gewassen moeten worden. Win win!