Snoerloos maaien met de CityMower van Bosch


Mijn wederhelft zal inmiddels wel gek van mij worden met mijn gemiep over ons gazon in de achtertuin. Vorig jaar besloten wij na lang wikken en wegen toch voor grasmatten te gaan. Grasmatten mag je de eerste 10 dagen niet maaien. Althans, dat is het advies. Zo krijgen de grasmatten de tijd om te wortelen in de aarde. Ik kon niet wachten om voor de eerste keer de grasmaaier eroverheen te trekken. Ik heb het namelijk nooit een straf gevonden om gras te maaien en zeker niet nu ik moeder ben ;-) Even een momentje voor mijzelf.... Daarbij ben ik wel een echte miep wat betreft ons gazon. Dus ik maai het liever zelf, snap je? 

Eindelijk na dagen wachten mocht de grasmaaier eroverheen. Ik toverde onze oude grasmaaier uit de schuur die aan elkaar geplakt zat met tape en waarvan de opvangbak voor het gras niet meer vast geklikt kon worden. Perfect. Maar ik liet mijzelf niet uit het veld slaan. Ik ging ervoor. Is het gelukt? Uiteindelijk wel. Op mijn knietjes heb ik alle hoopjes gras verzameld, aan de slag met een hark leek mij nog niet zo een heel goed idee. Ik was trots op ons net gemaaide gazonnetje. Dit smaakte naar meer. 


Toen ik van Bosch de snoerloze accumaaier, de CityMower 18V, mocht proberen werd ik compleet hysterisch! Een snoerloze grasmaaier, wat moet dat een verademing zijn. Geen geknoei meer met snoeren en uiteindelijk ben je veel sneller klaar, toch? Wanneer je mij wat langer volgt weet je waarschijnlijk ook dat wij enorme fans zijn van Bosch. Zo hebben wij onder andere een fantastische stofzuiger, de Bosch ProHygenic serie 8. Mijn review kun je hier lezen.


De 18 volt CityMower beschikt over een 18 volt accu en is compatibel met alle 18 volt apparaten van Bosch. Bijvoorbeeld de Bosch GardenPump, een regentonpomp. Waanzinnig toch dat je met één accu al je apparaten kunt gebruiken?! 

De grasmaaier is met twee vingerknippen in elkaar gezet, super makkelijk. Ik heb hem zelf in elkaar gezet, zonder beschrijving, just saying ;) Ik vond trouwens naderhand de beschrijving in het boekje ha.  Na het opladen van de accu kun je gelijk aan de slag. Dit duurt gelukkig niet zo lang! Ik verbaasde mij enorm over het lichtgewicht van de grasmaaier. Ik zag in een video namelijk een dame die de grasmaaier optilde alsof het niks was. Dat doe ik met onze oude grasmaaier niet. Maar inderdaad, door het fijne handgreepje bovenop de grasmaaier, neem je hem zo mee en hobbel je van het ene stukje tuin naar de andere.  Wat ook een enorm pluspunt is aan de grasmaaier, is de hoogte. Normaal gesproken moet je altijd met een gebogen rug je grasmaaien. Uiteindelijk ben je klaar met maaien en voel je dit in je onderrug. Nee, met de CityMower van Bosch heb je hier geen last van. Eigenlijk kunnen we stellen dat grasmaaien een feestje wordt met deze CityMower. Mijn wederhelft is bijna twee meter en kan prima rechtop staan. 

De ultieme test was of de grasmaaier alle obstakels in onze tuin wel aankon. Wij hebben vier kids en dus ook het nodige (rondslingerende) speelgoed in de tuin. Een zandbak in de grond, een speeltoestel met schommel en glijbaan + een trampoline. Met onze oude grasmaaier kon ik hier dus niks mee. Ik moest na het grasmaaien langs het speelgoed het lange gras wegknippen. Waarom niet met de trimmer? Nou, dat draad is altijd op! Voel je hem aankomen? De CityMower is hiervoor uitermate geschikt en voor mij met vlag en wimpel geslaagd in deze test. Hij maait alles, de kantjes en de randjes. Helemaal top dit. 

Dan hebben we ook nog de ErgoFlex handgrepen. Nu kunnen we allemaal denken, het zijn maar handgrepen maar geloof mij, als je deze handgrepen hebt geprobeerd dan wil je niet anders meer. Dit stuurt zoveel fijner en bovendien veel makkelijker. Je hoeft namelijk een stuk minder kracht te zetten. Ik had eigenlijk mijzelf moeten filmen bij het sturen van de oude grasmaaier. Dat was for sure een hit geworden op internet ;) Mijn vader zou trots zijn! 


Kun je de maai stand ook instellen? Jazeker, dat kan! Door middel van het bedieningshendel waarmee je de grasmaaier in drie verschillende standen kan zetten. (30-60mm) Voor de papa's en mama's onder ons, de grasmaaier beschikt over een "sleutel" zodat wij als volwassenen hem wel aan kunnen zetten, maar kinderen dit niet voor elkaar krijgen. Vind ik persoonlijk ook erg fijn, zeker omdat het een grasmaaier met accu is. Fijn dat dat daar over nagedacht is. De eerste keer moest ik zelf ook even puzzelen. Ik dacht eigenlijk dat de accu leeg was omdat ik de hem niet aan de praat kreeg.... dus ;) 

Al met al heeft deze Bosch CityMower ons intens verrast en vooral verrijkt met haar aanwezigheid. Het allerfijnst vind ik natuurlijk het snoerloze gedeelte. Ik vind het heerlijk om mijzelf even volledig terug te trekken uit het alledaagse leven. Hoe fijn is het dat ik nu zorgeloos en zonder moeite mijn gazon kan maaien. Ik zie dit nu als een stukje ontspanning. Hoe dan hoor ik je denken haha. Door een koptelefoon op te zetten en even alles de boel de boel laten. Oh en deze CityMower biedt mij de mogelijkheid om met een wijntje in mijn hand het gras te maaien. Who needs a party when you have a CityMower ;-) Ik kan er nog uren over door kletsen hoor, maar ben je opzoek naar dé perfecte grasmaaier dan is dit je nieuwe vriend! Nooit gedacht dat ik zo enthousiast kon worden van een grasmaaier. 

Maar dat is nog niet alles. Want naast deze amazeballs grasmaaier, kreeg ik ook nog de mogelijkheid om de Bosch GardenPump regentonpomp te mogen proberen. Hier ben ik ook extreem enthousiast over. Duurzaam is iets waar ik mijzelf these days erg mee bezig hou. Dat begon een jaar geleden. Ik ontdekte dat er bepaalde dingen in het leven ook heel anders zouden kunnen met een paar aanpassingen. En langzaam maar zeker rollen we steeds verder de wereld van duurzaam in. Daar sluit deze Bosch GardenPump helemaal bij aan. 
Wij hebben sinds kort een heuse moestuin inclusief regenton. Hierin vangen wij het regenwater op en geven wij aan de plantjes en groenten in de tuin. Maar, met een regenton betekend dit dat je in de weer moet met een gieter. Ik kan je vertellen, of misschien heb je hier zelf wel ervaring mee, dat dit gewoon niet de ideale oplossing is. Dat is precies waar de Bosch GardenPump je bij gaat helpen. 

De pomp werkt dus ook op de 18 volt batterij. Dat is toch onwijs fijn? Dit is naast voordelig ook duurzaam en gebruiksvriendelijk. Net zoals het in elkaar zetten van de grasmaaier heeft de pomp ook geen hoge wiskunde nodig. Je installeert hem binnen mum van tijd. De pomp wordt geleverd met hulpmiddelen zodat je hem op iedere muur of watertank kunt bevestigen. De pomp is trouwens geschikt voor bijna iedere watertank of regenton. Dat is fijn, want bij ons staat er op de musthave lijst voor de tuin een oud whisky/wijn vat om het regenwater in op te vangen. 

Ook beschikt de pomp over drie verschillende standen. Ideaal! Je kunt een timer instellen hoe lang de pomp moet pompen + je kunt de pomp overal mee naartoe nemen. Perfect voor wanneer je een grote tuin hebt met op meerdere plekken bloemen of planten die van water voorzien moeten worden. En dit gaat je zoveel tijd besparen met een slang en de GardenPump in plaats van een gietertje. 
Wanneer het warm weer is, vind ik het persoonlijk wat prettiger om mijn moestuin water te geven met een slang in plaats van een sproeier. Zo weet ik dat ze gelijk genoeg water krijgen. Met een sproeier ben kun je inderdaad wat preciezer te werk gaan. 
Ik vroeg mijzelf af hoe het zat met de kracht van de pomp. Doet dit onder voor een waterleiding? Nee, absoluut niet! Ik vind hem zelfs erg krachtig. Integendeel dus. Wanneer ik de sproeier op de waterleiding aansluit heb ik aanzienlijk minder kracht. Hoe bizar! Hij trekt binnen mum van tijd en zonder moeilijkheden de tonnen leeg. Wanneer er niet genoeg water in de tonnen zit om de pomp in te hangen, maak ik gebruik van een kleinere emmer. Ons ben zuinig! 

En hoe leuk is het om de kids de plantjes en groenten in hun eigen moestuintje water te kunnen geven zonder dat er kostbaar water verloren gaat? Wij hebben nu één regenton maar door de grote van onze moestuin en plantenbakken willen wij nog een tweede aanschaffen. Zo kunnen we wisselen tussen twee regentonnen. Kun je dan ook wisselen met de pomp van de ene regenton naar de andere? JA! En dat maakt hem nog fantastischer dan dat ik daadwerkelijk over kan brengen in deze blog. 

Voor ons zijn zowel de CityMower en de GardenPump van Bosch een perfecte aanvulling op je tuingereedschap. Of laat ik het musthaves noemen. Met ons gras kan ik de grasmaaier ongeveer drie keer gebruiken zonder op te hoeven laden. Nou moet ik er wel bij vermelden dat ik het grasmaaien dus niet als een vervelend klusje vindt. Nu helemaal niet meer, dus ik geniet altijd even extra van deze momentjes "voor mijzelf met mijzelf" als je begrijpt wat ik bedoel. Ik durf nog niet te zeggen hoe lang de accu mee gaat in de pomp, dus laat die regen maar vallen! En terwijl ik dit zeg komt het met bakken uit de lucht vallen..... 

Voor meer informatie over de CityMower kun je hier terecht en voor de GardenPump hierTrust me, wanneer je accumaaier en jij dikke vrienden zijn ga je vanzelf loco op de foto ;)