Stofzuigen met de ProHygienic van Bosch

Stofzuigen, you love the job or you hate the job. Ik ben er eentje die precies in het midden hangt. Wanneer de stofzuiger doet wat ik van hem verwacht dan hebben we een fijne get together. Er zijn al heel wat stofzuigers bij mij de revue gepasseerd maar er is niet eentje blijven hangen waarvan ik een spontane glimlach op mijn gezicht kreeg. Ja van een stofzuiger! Wanneer je op dat punt in je leven bent aangekomen dan weetje dat je het echt serieus begint te worden met je leven. Wist ik veel dat er zoveel verschillende soorten stofzuigers bestaan. Zo ben ik sinds kort de trotse eigenaar van 1 van de stofzuigers uit de de Bosch ProHygienic collectie. Klinkt ingewikkeld? Is het niet! Dit is dus de stofzuiger waar ik een grote glimlach van op mijn gezicht krijg.

Ik ben moeder van 4 kids, vriendin van en poezenmama van 2 poezenfrummeltjes. Je begrijpt dat dit huishouden een fulltime job an sich is. Stofzuigen doen wij eigenlijk twee keer per dag. 's morgens en 's avonds. Yes, van boven naar beneden. Ja je hebt er een gigantische dag taak aan en daarom wil je huishoudelijke apparaten die het leven makkelijker maken. Precies daar komt Bosch om de hoek kijken, want Bosch is jouw helping friend. Dit laatste kan ik overigens alleen maar beamen. Daar komen we zo op want eerst ga ik je voorstellen aan mijn grote liefde, de Bosch ProHygienic serie 8.Niet alleen de mooiste stofzuiger die ooit mijn ogen heeft gepasseerd maar ook de fijnste stofzuiger die mijn handen heeft aangeraakt. Wij hebben namelijk hiervoor een budget stofzuiger aangeschaft. Eentje die prima zijn werk kan doen, maar dat eigenlijk niet helemaal deed naar verwachting. Ook was ik altijd een voorstander van een zakloze stofzuiger en nu heb ik er gewoon eentje met een zak. Eerst even de buitenkant checken, want dit is me toch wel een prachtig plaatje wat betreft huishoudelijke apparatuur. Wit met blauwgroene details. Love it! Maar dit is natuurlijk niet zomaar een stofzuigertje. Nee, deze stofzuiger komt dus uit de ProHygienic collectie en deze collectie van Bosch is speciaal ontwikkeld voor mensen met een allergie. Bingo, dit moeten we hebben. Onze oudste heeft een huisstofmijt allergie. Hier kwamen wij eigenlijk per toeval achter toen er een grote bak met knuffels werd omgegooid. Knuffels zijn de ideale broed plaatsen voor stof. Vajèn die bleef niezen en had uit het niets ineens knal rode ogen. Duurde even voor het wegzakte. Vanaf dat moment ben ik consequent knuffels gaan wassen zodat stof geen kans kreeg. Stofzuigen gebeurt sowieso iedere dag en zeker in haar kamer. Alles gaat van de muur en alles wordt grondig gezogen. Nooit over nagedacht dat een andere stofzuiger mijn leven zo onwijs veel makkelijker zou maken. Deze bovenstaande vriend, de ProHygienic kwam als geroepen, dat begrijp je.

Wat maakt de stofzuiger dan zo speciaal?
Dit zit hem allemaal in de krachtige motortechnologie die zorgt voor een intense reiniging en de speciale filter zorgt voor extra zuivere lucht in huis. Deze filter noemen we kort maar krachtig een ULPA filter. Voluit UltraAllergy. Daarbij is de filter wasbaar. Maar dat is nog niet alles. Want de stofzuigerzak of eigenlijk moet ik zeggen, de Airfresh stofzak voorkomt onaangename geuren in je huis. Wij hebben 2 katten en dat maakt de stofzuiger ook meteen extra fijn. Daarbij worden 99,9% van de fijne stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. De stofzak heeft als klapper op de stofzuiger een speciale sluiting zodat je de stofzak hygiënisch en stofvrij kunt weggooien. Fijn! Had ik al verteld dat de Airfresh stofzak er ook voor zorgt dat je huis na het stofzuigen heerlijk fris ruikt? Vieze geurtjes horen niet binnen en sjonge wat maakt de ProHygienic haar belofte waar!

Is de stofzuiger makkelijk in elkaar te zetten? Yes he is! Het is klik en go, kind kan de was doen. Echt! Wat ook meteen opvalt is dat de stofzuiger vrij licht in gewicht is. Ik kan hem dus zonder gekke capriolen uit te halen meenemen naar boven. En er zitten verschillende hulpstukken bij. Altijd fijn. Ik ga je ook gewoon eerlijk vertellen hoe het moment verliep, de eerste keer dat ik de stofzuiger ging gebruiken. Eerst het moment van het uitrollen van het snoer. Dat was an sich al een feestje. Waarom? Het snoer heeft maar liefst een lengte van 15 meter. VIJFTIENMETER jongens. Vijftienmeter! Ongekend. Ik vond de ProHygienic al een baas toen ik hem uit de doos viste, maar met dit snoer zo laaaaaaaaang! Wat een droom. Sterker nog, wij hebben een vrij groot huis maar wanneer ik het snoer beneden in het stopcontact stop, kan ik van voor naar achteren stofzuigen en van beneden naar boven. Ja serieus het snoer is dus zo lang dat ik hem tussentijds niet hoef te verplaatsen. Hoe ideaal en fijn is dit dan?! Ja dit vind ik ook echt een mega pluspunt. EN de stofzuiger bevat een automatisch snoeroproller. Maar even terug naar het stukje over de eerste keer zuigen met deze stofzuiger..... ik ben benieuwd wie van jullie kan raden hoe lang ik de eerste keer heb lopen stofzuigen? Doe een gokje met een reactie hieronder.

Zie je dit handvat? Dit zou elke stofzuiger moeten hebben in mijn optiek. Dit maakt het stofzuigen veel prettiger doordat je een betere houvast hebt. Daarnaast is de stang intens hoog in te stellen. Dus dat maakt de ProHygienic ook gelijk ideaal voor lange mensen. Ook erg prettig dat ik nu kan stofzuigen zonder rugpijn. Makkelijk en soepel in en uit elkaar te schuiven. De zuigmond heeft 2 standen. Dit heb ik natuurlijk ook uitgeprobeerd op ons vloerkleed en ik wist niet dat hij zo een kleur had. Natuurlijk met een knipoog. Maar fijn is het zeker wel dat je verschillende standen hebt en daarnaast kun je de zuigkrachtregeling instellen op de stofzuiger zelf. Max, Min en Auto. Zet je hem op min dan hoor je de stofzuiger bijna niet maar is de zuigkracht nog top. Dan hoef ik je over de max zuigkracht niets te vertellen denk ik! Op de stofzuiger ga je ook een stofzakinhoudsmeter vinden. Als de stofzak vol is gaat het lampje rood branden.

Waar ik zelf in het verleden ook nog wel eens mee kon strugglen was de wendbaarheid van een stofzuiger. Hoe vaak ik wel niet een stofzuiger tegen mijn enkels aan heb gebeukt, puur omdat de stofzuiger niet mee werkte in de wendbaarheid...nohhhh! Daarom was het voor mij even wennen om met de ProHygienic stof te zuigen. Deze wendbaarheid is echt maximaal. Geen getrek en geduw maar gewoon een stofzuiger die fijn achter je aan rolt. En wellicht moet ik het eens proberen om de jongste van 10 maanden op mijn arm te nemen en dan gaan stofzuigen. Maak je ook vooral niet druk om de ruimte die de stofzuiger in zal nemen, want je kunt de stofzuiger zowel horizontaal als verticaal opbergen en zelfs beide opties om de stang vast te zetten op te stofzuiger. Ideaal!

Ik kan nog uren door lullen over de stofzuiger maar volgens mij is mijn enthousiasme wel duidelijk, toch? Voor mij is dit de Ferrari onder de stofzuigers. Veel mensen kopen er maar gewoon eentje op de pof maar hoe fijn is het als je een stofzuiger koopt die ook daadwerkelijk bij je leven past? En dat is voor mij mijn grootste les geweest toen ik begon met het testen van de ProHygienic. Deze stofzuiger is namelijk een gigantische fijne toevoeging is ons leven. Voor Vajèn is het een stuk fijner dromen in de nachten en mijn stofzuig momenten zien er ineens heel anders uit.

Mocht je me zoeken, ik ben maximaal aan het stofzuigen! Kun jij mooi alle informatie over deze badass stofzuiger bekijken. Check het hier!