Dit zijn de tips voor een glow skin


Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat. 

Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste aanpakt, dus daar ga ik je vandaag mee op weg helpen. Op naar een gezonde huid zodat je met een gerust hart je foundation kunt smeren zonder oneffenheden. 

Laat ik je eerst over die ene mythe vertellen; een glowy skin is niet voor iedereen weggelegdFALSE false false. Niets is minder waar. Ieder-een, ja echt iedereen kan een glowy skin creëren. Laat je niet van de wijs brengen door deze mythe. 

Hydrate hydrate hydrate
Voor de één een moeilijkere opgave dan de ander, maar water drinken is in mijn ogen DE oplossing voor alles. Je lichaam heeft niet voor niets  2,5 liter water nodig per dag. Mocht je net als ik geen ster zijn in water drinken (brain fart), dan kun je een app downloaden die je steeds een seintje geeft om water te drinken. Super handig! Wel is het zo dat je je water rustig moet opdrinken en niet naar binnen moet klokken. Work in progress zullen we maar zeggen ;] Hou voor jezelf drie liter aan, koop een toffe water fles en neem hem overal mee naartoe. Waar je ook heen gaat. Ik merk wanneer ik veel water heb gedronken, mijn huid daar heel anders op reageert. Bijvoorbeeld mijn droge benen. Die verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer ik genoeg water drink. Of mijn droge neus. Het aanbrengen van foundation rond mijn neus is altijd een vreselijk drama. Zo ontzettend droog waardoor je allerlei velletjes ziet zitten. Los je dat op met veel water drinken? Jup onder andere! 

Wat voor huid heb ik? 
Dit is zo een typische vraag waar eigenlijk niemand een antwoord op heeft, mits je je hierin gaat verdiepen. Guilty. Heb je een droge huid of juist een vette huid? Je kunt online verschillende gratis huisanalyses vinden. Ik raadt je aan om hier eens in te duiken zodat je na de analyse de perfecte producten kunt aanschaffen die bij je huid passen. Je hebt namelijk geen crème nodig voor een vette huid wanneer jij zelf een droge huid hebt. 

Mosturize je huid 
Één van de dingen die ik nooit deed was een moisturizer gebruiken. Ik had eigenlijk geen idee wat het was. Ik heb inmiddels de perfecte moitsturizer gevonden die bij mij huid past. Mosturizer is voor de extra hydratatie boost van je huid en deze kun je gewoon aanbrengen onder je foundation. Ik gebruik het liefst een moisturizer zonder teveel poes pas erin verwerkt. Puur natuur werkt fijn voor je huid. 

Was je gezicht! 
Het klinkt zo simpel, maar we doen het te weinig volgens verschillende onderzoeken. Hoe vaak was jij je gezicht? Vaak slaan wij als mensheid het wassen van ons gezicht in de ochtend over, maar dit is minstens zo belangrijk als je gezicht te reinigen voor je gaat slapen/verwijderen van je make-up. Dit is ook de meest gemaakte fout, slapen met make-up. Been there done that. Maar inmiddels weet ik dat dit niet de manier is om je huid te verzorgen. Ik vertelde in het begin van deze blog, dat ik mijn gezicht met een zeepje waste. An sich niets mis mee. Mits de zeep niet te agressief is. Was bijvoorbeeld nooit je gezicht met een handzeep waar teveel chemicaliën in zitten. De huid op je handen is namelijk veel dikker dan die in je gezicht. Wederom, een puur natuurlijke zeep (genoeg te vinden op het web) voldoet prima. Ik heb ooit eens een make-up remover in mijn bezit gehad waar mijn huid extreem slecht op reageerde. Het irriteerde en prikte er op los. Denk hier dus om wanneer je een zeep aanschaft en vergeet dus niet twee keer daags je gezicht te reinigen. 

 
Vitamine C
Voor mij is de absolute musthave onder gezichtsverzorging een vitamine C serum. Deze voeg je makkelijk toe aan je ochtendroutine en beschermd je huid tegen alles. Een soort magie in een flesje. Ik gebruik nu al een tijdje hetzelfde vitamine C serum en mijn huid is zoveel beter dan daarvoor. 

Maskers
Vroeger was ik er gek op, gezichtsmaskers. Sinds mijn moederschap bijna zes jaar geleden begon, stopte ik hier abrupt mee. Geen zin, geen tijd, je kent het wel. Voor sommige dingen moet je gewoon tijd maken en één daarvan is maskertjes. Heb je zero zin om een masker aan te brengen met een masker kwast? Dan bestaan er gelukkig ook nog kant en klare gezichtsmaskers die je zo op je huid kan aanbrengen. Ik gebruik beide. Het is maar net hoe mijn pet staat. Denk hierbij ook weer aan je huidtype. Heb je een droge huid? Gebruik dan geen masker voor een vette huid enzovoort. Makes no sense! Ik vind de maskers van Rituals intens fijn. Vooral het vitamine C masker is subliem. Deze hoef je trouwens ook niet van je gezicht te wassen. De substantie die achter blijft masseer je in je huid. Het liefst natuurlijk met een fijne gezichtsroller *Knipoog* 

Nu ben je al een eind op de goede weg wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen en ingevoerd hebt in je eigen routine. Het duurt even voordat je een fijne routine die werkt voor jezelf, hebt gevonden maar geloof mij dat is het waard! Je huid moet je behandelen als een tempel. Het is je huisje, een huisje die nog weet ik hoeveel jaren mee gaat. Wees er zuinig op! 

Wanneer je je fijne routine hebt gevonden naar een glowy skin kunnen we ook gelijk kijken naar make-up producten die het beste bij jou passen. We kopen tegenwoordig maar wat. Laten we beginnen met het aanbrengen van foundation. Ik maakte mij er gigantisch schuldig aan door dit te doen met mijn handen. Hoeft niet. Je hebt hier speciale kwasten of sponsjes voor. Wanneer je het met je handen aanbrengt blijft er veel op handen liggen, zonde van je foundation. En speaking of foundation, Meroda Cosmetics heeft dé perfecte foundation in hun assortiment. Namelijk een foundation die zich aanpast aan je huidskleur. Een All Colour Foundation. Hoe tof is dit? Foundation kopen is een lastig klusje. Welke kleur moet je hebben? Ik heb zo vaak voor het schap met make-up in de drogist opzoek naar de kleur. Niet te doen. Ik denk Dat Meroda hiermee echt een top product op de markt heeft gebracht. De foundation past zich dus aan aan je huidskleur, dekt roodheid en oneffenheden (Glowy skin to the rescue) en last but not least; 16 uur lang een natuurlijke look. Love it. Dus hebben hier een win win situatie. Je hoeft je gezicht niet meer dicht te plamuren en dus veel beter voor je huid! 

Ga is op onderzoek uit in de make-up wereld. Je hebt namelijk net zoals huidverzorging ook allerlei verschillen in make-up. Voor de droge huid, voor de vette huid enzovoort. Wist ik ook niet. Ik deed maar iets. Nu doe ik het beter en heeft mijn huid zoveel vooruitgang geboekt. Ondanks mijn 30 something ;) 

Maar, naast al deze bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog een tal van andere dingen die jij kunt doen om je huid de liefde te geven die ze verdient. Zo is slaap bijvoorbeeld één van de belangrijkste factoren voor je huid. Ben je moe en futloos, dan straalt je huid dit ook uit. Ben je uitgerust na een goede nacht? Ook dan straal je dit uit met je huid. Dus slaap is key. Altijd! Op internet zijn er verschillende onderzoeken te vinden die je kunnen helpen om je slaap ritme aan te passen. Zeker voor de nachtdieren onder ons is dit leuk om eens in te duiken. Zo is het bijvoorbeeld goud wanneer je om 21:30 naar bed gaat en je een wekker zet in de ochtend. Lekker vroeg. Oei dat is wat minder fijn in de wintermaanden maar we kunnen onszelf best iets aan en afleren toch? Ik heb het een tijdje gedaan, op tijd naar bed en de wekker zetten. Heer-lijk! Ik had in de ochtend rustig de tijd om mijzelf klaar te maken en om überhaupt rustig wakker te worden. Dit is echt GOUD waard. 

En naast een goede nachtrust is je voedingspatroon ook een factor welke meespeelt in de rol van je huid. Je bent wat je eet hoor ik wel eens. Wanneer je let op wat je eet ga je je niet alleen beter voelen maar dit ga je wederom uitstralen. Je huid gaat je dankbaar zijn wanneer je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan nootjes. Nootjes zoals pecan zijn hoog in antioxidanten. Maar ook fruit en groente. Maak dus wat vaker een verse smoothie. Hier kun je ook nootjes doorheen gooien. Mijn fav is pecan nootjes, banaan, kiwi en spinazie ♥ The best! Wanneer je je smoothie wat dikker wilt zodat je hem kunt lepelen, kun je in plaats van yoghurt ook kiezen voor kokosmelk. Dit moet je gewoon proberen! Kokosmelk bevat ook weer verschillende mineralen zoals magnesium en ijzer. 

Las wat vaker een me time momentje in. Het is inmiddels een hyped woord geworden dat me time, maar nog nooit had het zoveel betekenis dan nu. Even terug kruipen in je eigen bubbeltje. Één met jezelf. Niet alleen stimuleer je hiermee je geluk maar ook de rust die je verdient na een dag hard werken. Om helemaal tot rust te komen gebruik ik een spijkermat van Flowee. Alles valt en staat met één ding; Je mindset! Is deze goed, dan kun je alles! 

Wanneer je bovenstaande niet ziet zitten dan bestaan er gelukkig ook genoeg highlighters om je glow te fake'en ;)