Sterke nagels die snel groeien? Zo dus!



Een oudje maar met een gouden randje. Oftewel, deze is goud waard en mag in geen enkel huishouden met vrouwen ontbreken. Zeker vrouwen die net als mij weak ass nagels hebben waar geen land mee valt te bezeilen. Waardeloos zeg ik. Zeker na mijn zwangerschappen zijn mijn nagels naar het -nul punt gezakt. Trots als een pauw als ik weer wat langere nageltjes mag kwasten, maar dat is vaak van korte duur. Nu niet meer!


Vroeger gebruikte ik dit oudje al, knoflook en nagellak. Blanke nagellak. Mijn nagels groeide als kool en uiteindelijk werden ze steeds sterker. Hoog tijd om alles weer uit de kast te trekken en mijn nagels weer wat liefde te geven die zij al veel te lang niet hebben gehad.


Wat gaan we doen? En wat hebben we nodig?

Je hebt nodig: 
 - Een teentje knoflook
 - Een potje blanke nagellak. Het liefst een nagelverharder, maar dit is geen pre.
 - Mesje en een snijplank

Snij de knoflook in kleine stukjes. In ieder geval klein genoeg dat ze door het gaatje van het potje passen. Stop de gesneden knoflook in het potje en draai de dop goed dicht.

En nu? Nu mag je 8 tot 10 dagen netjes naar het potje blijven kijken. Want dit is de tijd dat de knoflook nodig heeft om in te werken in je nagellak en het dus ook pas dan echt werkt op je nagels.

Ik deed dit altijd standaard 10 dagen. Daarna lak je iedere week je nagels met de knoflook nagellak. De geur is iets minder prettig. Alhoewel.. als je verliefd bent op knoflook! Mocht je de geur nou echt niet aan kunnen, dan kun je je nagels even laten weken in citroen sap.

Aaaaaaaaaaaaaaaaannnd Hello gorgeous strong nails! Oh wacht even, dit heeft natuurlijk wel tijd nodig he? Verwacht niet direct na het eerste laagje knoflook nagellak dat er wonderen gebeuren. Alles op zijn tijd!