Doorgaan naar hoofdcontent

Sterke nagels die snel groeien? Zo dus!Een oudje maar met een gouden randje. Oftewel, deze is goud waard en mag in geen enkel huishouden met vrouwen ontbreken. Zeker vrouwen die net als mij weak ass nagels hebben waar geen land mee valt te bezeilen. Waardeloos zeg ik. Zeker na mijn zwangerschappen zijn mijn nagels naar het -nul punt gezakt. Trots als een pauw als ik weer wat langere nageltjes mag kwasten, maar dat is vaak van korte duur. Nu niet meer!


Vroeger gebruikte ik dit oudje al, knoflook en nagellak. Blanke nagellak. Mijn nagels groeide als kool en uiteindelijk werden ze steeds sterker. Hoog tijd om alles weer uit de kast te trekken en mijn nagels weer wat liefde te geven die zij al veel te lang niet hebben gehad.


Wat gaan we doen? En wat hebben we nodig?

Je hebt nodig: 
 - Een teentje knoflook
 - Een potje blanke nagellak. Het liefst een nagelverharder, maar dit is geen pre.
 - Mesje en een snijplank

Snij de knoflook in kleine stukjes. In ieder geval klein genoeg dat ze door het gaatje van het potje passen. Stop de gesneden knoflook in het potje en draai de dop goed dicht.

En nu? Nu mag je 8 tot 10 dagen netjes naar het potje blijven kijken. Want dit is de tijd dat de knoflook nodig heeft om in te werken in je nagellak en het dus ook pas dan echt werkt op je nagels.

Ik deed dit altijd standaard 10 dagen. Daarna lak je iedere week je nagels met de knoflook nagellak. De geur is iets minder prettig. Alhoewel.. als je verliefd bent op knoflook! Mocht je de geur nou echt niet aan kunnen, dan kun je je nagels even laten weken in citroen sap.

Aaaaaaaaaaaaaaaaannnd Hello gorgeous strong nails! Oh wacht even, dit heeft natuurlijk wel tijd nodig he? Verwacht niet direct na het eerste laagje knoflook nagellak dat er wonderen gebeuren. Alles op zijn tijd!


Reacties

 1. Je moet er maar opkomen !! Grappig idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tip, dit kende ik nog helemaal niet. Ik ga het eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een slimme tip. Zelf doe ik nooit wat uit op mijn nagels eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende dit niet. Wat een handige tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super grappig om te zien wat je met knoflook kan doen, en dan niet alleen opeten! Handig dat het werkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit gehoord van deze tip! Gelukkig heb ik sterke nagels, toch als ik ze niet na elke lakbeurt opnieuw lak. Nu heb ik al een maand geen nagellak gebruikt en ze breken zelden af en zien er mooi roze uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk!!!! ik geloof je direct! want knoflook is zo ongeveer goed voor alles! ( ik gebruik het ook om roos mee te bestrijden bijvoorbeeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha nou ben benieuwd.. misschien ga ik het wel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ik heb nog nooit gehoord van deze tip, maar wellicht een keer het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt?? Hier had ik serieus nog nooit eerder van gehoord. Ook mijn nagels zijn een drama sinds mijn zwangerschap. Thanks voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit ga ik zeker eens uitproberen!
  Hier zijn mijn nagels ook echt waardeloos sinds de zwangerschappen.
  Op gelegenheden zet ik er gelnagels op, omdat het echt te zielig is zonder ...

  Ik hoop zo hard dat dit werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kende dit nog niet, maar kan het wel gebruiken. Inderdaad, na de bevalling is het met die nagels nooit meer goed gekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kende deze tip nog niet! Dus ik ga hem zeker eens even proberen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat valt eens te proberen! Benieuwd naar het resultaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Thanks voor de tip! Mijn nagels kunnen dit momenteel wel erg goed gebruiken x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oh deze truc kende ik nog niet. Nu heb ik zelf stevige nagels maar vroeger sukkelde ik er ook mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik bijt nagels, heb je daar ook wat voor? :) Geintje, maar ik zie mijzelf dit niet zo snel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Grappig weetje dit knoflook ook hier bij helpt! Bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh echt dat wist ik helemaal niet. Bedankt voor de tip! Ik ga dit ook eens bespreken met mijn nagelstylist

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nog nooit van deze truc gehoord. Wil hem zeker uittesten want mijn nagels zijn totaal niet sterk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb hier nog nooit iets over gehoord, maar ik ben er wel benieuwd naar! Ik ga het zeker een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een handige tip, nooit van gehoord! Lijkt me wel bijzonder om knoflook op je nagels te smeren, maar als het helpt

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat een grappige maar handige tip. Kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.