Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Appelkruimel taart uit eigen tuin


De laatste keer dat ik een taart bakte was voor Vajèn haar verjaardag, 2 maandjes geleden. Hier komt overigens nog een compleet uitgebreide how to over. Want die taart was hemels en ontzettend mooi. Al zeg ik het zelf ha! Die keer daarvoor was ik ook aan het bakken geslagen voor Vajèn haar verjaardag. Kun je nagaan, ik bak veel te weinig. Ik vind het onwijs leuk om te doen en daarom werd het tijd om weer eens de bak spulletjes uit de kast te trekken.


Jaaa, want zoals de titel misschien doet vermoeden hebben wij natuurlijk geen appeltaart boom waar de taartjes aangroeien. I wish! Nee zonder dollen, ik maakte namelijk een appelkruimel taartje met appels uit eigen tuin. Van Bas zijn boompje. Nooit verwacht dat wij dit jaar de appels konden plukken en iets lekkers konden maken. Dus wel!

En zo lui als ik ben hebben wij uiteraard een kant en klare mix gekocht voor appeltaart. Maar wel met een eigen tintje. Niet alleen door de appels uit eigen tuin - of boom). Ik maakte dus een kruimel variant van de appeltaart. Als je het mij vraagt net iets lekkerder dan de standaard appeltaart. Sowieso omdat hij zelf gemaakt is, althans...... voor de helft dan!


Wist je dat je met een normale appeltaart mix een appelkruimel taart kunt maken? Het is eigenlijk heel simpel. Je volgt alle stappen op de verpakking van de mix. Wij kochten de mix trouwens bij Lidl. Fijne mix en je hebt maar weinig extra ingrediënten nodig. Anyway, in plaats van het deeg kneden met een mixer doe je dit gewoon met je handen. Je maakt er dus geen bal van maar blijft het lekker kruimelen tot het voor jou de gewenste kruimels heeft. Nadat je je bakvorm goed hebt ingevet kun je een laagje kruimels aanbrengen op de bodem. Deze kun je ook gewoon aandrukken zodat ze wel allemaal in elkaar smelten.

Bij je appels kun je natuurlijk ook nog een extra eigen-tintje aanbrengen. Bijvoorbeeld de good old rozijntjes. Of wat dacht je van ander gedroogd fruit - welke je trouwens wel even moet laat wellen in warm water. Probeer als ondergrond ook eens Bastogne koek kruimels of pepernoten. Ook kun je bij de appels wat extra fruit toevoegen, bijvoorbeeld peer of banaan. Je kunt alle kanten op!

De rand van de bakvorm moet ook nog bekleed worden, anders blijft natuurlijk je taart na het bakken niet heel. Dit kun je ook gewoon doen met de kruimels, als je deze maar goed aandrukt.

Als je eruit bent wat er als vulling in je taart moet komen, schep je dit op de bodem. Goed aandrukken zodat het een lekkere gevulde taart wordt.

Kruimels eroverheen strooien en klaar is je taart! Jaja, nog even in de oven zoals beschreven staat op de verpakking van je appeltaart mix. En en en als ie dan klaar is... verwarm je een klein beetje jam naar keuze en smeer je de bovenkant in met de warm gemaakte jam. Om te smullen!Foto's zijn eigendom van Kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt wordenDIT VINDT JE VAST OOK LEUK:Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.