Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Appelkruimel taart uit eigen tuin


De laatste keer dat ik een taart bakte was voor Vajèn haar verjaardag, 2 maandjes geleden. Hier komt overigens nog een compleet uitgebreide how to over. Want die taart was hemels en ontzettend mooi. Al zeg ik het zelf ha! Die keer daarvoor was ik ook aan het bakken geslagen voor Vajèn haar verjaardag. Kun je nagaan, ik bak veel te weinig. Ik vind het onwijs leuk om te doen en daarom werd het tijd om weer eens de bak spulletjes uit de kast te trekken.


Jaaa, want zoals de titel misschien doet vermoeden hebben wij natuurlijk geen appeltaart boom waar de taartjes aangroeien. I wish! Nee zonder dollen, ik maakte namelijk een appelkruimel taartje met appels uit eigen tuin. Van Bas zijn boompje. Nooit verwacht dat wij dit jaar de appels konden plukken en iets lekkers konden maken. Dus wel!

En zo lui als ik ben hebben wij uiteraard een kant en klare mix gekocht voor appeltaart. Maar wel met een eigen tintje. Niet alleen door de appels uit eigen tuin - of boom). Ik maakte dus een kruimel variant van de appeltaart. Als je het mij vraagt net iets lekkerder dan de standaard appeltaart. Sowieso omdat hij zelf gemaakt is, althans...... voor de helft dan!


Wist je dat je met een normale appeltaart mix een appelkruimel taart kunt maken? Het is eigenlijk heel simpel. Je volgt alle stappen op de verpakking van de mix. Wij kochten de mix trouwens bij Lidl. Fijne mix en je hebt maar weinig extra ingrediënten nodig. Anyway, in plaats van het deeg kneden met een mixer doe je dit gewoon met je handen. Je maakt er dus geen bal van maar blijft het lekker kruimelen tot het voor jou de gewenste kruimels heeft. Nadat je je bakvorm goed hebt ingevet kun je een laagje kruimels aanbrengen op de bodem. Deze kun je ook gewoon aandrukken zodat ze wel allemaal in elkaar smelten.

Bij je appels kun je natuurlijk ook nog een extra eigen-tintje aanbrengen. Bijvoorbeeld de good old rozijntjes. Of wat dacht je van ander gedroogd fruit - welke je trouwens wel even moet laat wellen in warm water. Probeer als ondergrond ook eens Bastogne koek kruimels of pepernoten. Ook kun je bij de appels wat extra fruit toevoegen, bijvoorbeeld peer of banaan. Je kunt alle kanten op!

De rand van de bakvorm moet ook nog bekleed worden, anders blijft natuurlijk je taart na het bakken niet heel. Dit kun je ook gewoon doen met de kruimels, als je deze maar goed aandrukt.

Als je eruit bent wat er als vulling in je taart moet komen, schep je dit op de bodem. Goed aandrukken zodat het een lekkere gevulde taart wordt.

Kruimels eroverheen strooien en klaar is je taart! Jaja, nog even in de oven zoals beschreven staat op de verpakking van je appeltaart mix. En en en als ie dan klaar is... verwarm je een klein beetje jam naar keuze en smeer je de bovenkant in met de warm gemaakte jam. Om te smullen!Foto's zijn eigendom van Kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt wordenDIT VINDT JE VAST OOK LEUK: