Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeau tip: Little Dutch Poppenhuis speelset

Wat geef je je kind van 2 jaar wanneer ze 3 grote zussen heeft met een speelgoed collectie waar ik jaloers op ben? Een vraag die sowieso 3 keer per jaar terug komt, met een verjaardag, sinterklaas en kerst. Dan heb ik zelf iets verzonnen, maar dan wil de familie natuurlijk ook cadeau tips....Ik kwam de houten speelsetjes voor een poppenhuis tegen van Little Dutch , die moest ik hebben. Of nou ja mijn kind dus ; )  De meiden hier hebben een gezamenlijk poppenhuis. Er staat nog eentje in de schuur om op te knappen, maar daar heb ik inmiddels een tien jaren plan van gemaakt. Er staan poppenhuis meubeltjes in het poppenhuis, maar de poppetjes ontbreken. Dus voor Sinterklaas besloot ik dat dit wel een mega goed cadeau zou zijn voor de jongste.  Ik stuitte dus tegen de Little Dutch speelsets voor in het poppenhuis. Je hebt verschillende soorten. Ik koos in dit geval voor het setje met de hond en de kat waar een hondenhok bij zit, twee bakjes voor het botje en de vis. Helemaal leuk. Daarnaast

DIY - Wat te doen met lege drank flessen?Het is tijd... de hoogste tijd... voor weer een DIY! En wederom eentje met lege (glazen) flessen en super makkelijk om te maken. De foto hierboven verklapt natuurlijk alles ha. De laatste keer dat ik ging knutselen met een lege glazen drank fles, maakt ik een Jack Daniels zeeppomp. Check hier het artikel als je hem gemist hebt. Vandaag een ander leuk idee om al je lege glazen flessen nieuw leven in te blazen enne... het bespaart je weer een ritje naar de glasbak 😉


De keuken is bij ons open.. en open betekend dat de keuken eigenlijk altijd netjes en opgeruimd moet zijn. Tenzij je een rommelkont bent, dan maakt een troep niks uit haha. Maar ok! Ik ben gek op Amaretto. Echt gek zeg je. Na mijn bevalling van Esra maakte ik opnieuw na een heule heule heule lange tijd weer kennis met dit drankje. - even een kleine disclaimer tussen: Geen 18? Geen alcohol dames en heren - EN dit resulteert in meerdere lege flessen. Mocht je nu denken.. allemachtig wat een zuipschuit... dat valt allemaal reuze mee. Ik ben mama, dus drinken doen wij met mate en geen vaten ha! Dus, die lege glazen flessen stonden maar leeg te staan, klaar voor de glasbak. Maar wat dat betreft zijn wij wat lui en zouden die flessen daar nog wel een tijdje staan. Tijd om er iets leuks mee te doen.Ik spoelde de flessen om en liet ze in een sopje van afwasmiddel weken. Daarna liet ik ze een dag extra drogen zodat al het water was verdwenen omdat je natuurlijk niet met je theedoekje in de fles kan komen om hem droog te maken. En dan? Wat gaan we erin doen... in de ene fles ging witte rijst en in de andere zilvervlies. Dit heb ik trouwens gedaan door een wit papiertje in een puntje te rollen en deze in de fles te plaatsen. Dat maakt de kans op knoeien aanzienlijk minder. = scheelt nog een keer stofzuigen) Dop erop en je lege fles heeft ineens weer nut...een doel. Ik kan je namelijk vertellen dat de fles het een stuk makkelijker maakt om rijst in kokend water te gieten. 2 vliegen in 1 klap. En zeg nou zelf.... het staat toch ook onwijs leuk?!

Je kunt dit natuurlijk ook doen met lege wij flessen en het leuke is dat je ze kunt vullen met van alles. Neem bijvoorbeeld muesli? Of Cous Cous.. Gewoon een beetje creatief nadenken.Super simpel maar wel erg leuk.


Ga jij vanaf nu je lege flessen bewaren en ze vullen? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.