DIY - Wat te doen met lege drank flessen?Het is tijd... de hoogste tijd... voor weer een DIY! En wederom eentje met lege (glazen) flessen en super makkelijk om te maken. De foto hierboven verklapt natuurlijk alles ha. De laatste keer dat ik ging knutselen met een lege glazen drank fles, maakt ik een Jack Daniels zeeppomp. Check hier het artikel als je hem gemist hebt. Vandaag een ander leuk idee om al je lege glazen flessen nieuw leven in te blazen enne... het bespaart je weer een ritje naar de glasbak 😉


De keuken is bij ons open.. en open betekend dat de keuken eigenlijk altijd netjes en opgeruimd moet zijn. Tenzij je een rommelkont bent, dan maakt een troep niks uit haha. Maar ok! Ik ben gek op Amaretto. Echt gek zeg je. Na mijn bevalling van Esra maakte ik opnieuw na een heule heule heule lange tijd weer kennis met dit drankje. - even een kleine disclaimer tussen: Geen 18? Geen alcohol dames en heren - EN dit resulteert in meerdere lege flessen. Mocht je nu denken.. allemachtig wat een zuipschuit... dat valt allemaal reuze mee. Ik ben mama, dus drinken doen wij met mate en geen vaten ha! Dus, die lege glazen flessen stonden maar leeg te staan, klaar voor de glasbak. Maar wat dat betreft zijn wij wat lui en zouden die flessen daar nog wel een tijdje staan. Tijd om er iets leuks mee te doen.Ik spoelde de flessen om en liet ze in een sopje van afwasmiddel weken. Daarna liet ik ze een dag extra drogen zodat al het water was verdwenen omdat je natuurlijk niet met je theedoekje in de fles kan komen om hem droog te maken. En dan? Wat gaan we erin doen... in de ene fles ging witte rijst en in de andere zilvervlies. Dit heb ik trouwens gedaan door een wit papiertje in een puntje te rollen en deze in de fles te plaatsen. Dat maakt de kans op knoeien aanzienlijk minder. = scheelt nog een keer stofzuigen) Dop erop en je lege fles heeft ineens weer nut...een doel. Ik kan je namelijk vertellen dat de fles het een stuk makkelijker maakt om rijst in kokend water te gieten. 2 vliegen in 1 klap. En zeg nou zelf.... het staat toch ook onwijs leuk?!

Je kunt dit natuurlijk ook doen met lege wij flessen en het leuke is dat je ze kunt vullen met van alles. Neem bijvoorbeeld muesli? Of Cous Cous.. Gewoon een beetje creatief nadenken.Super simpel maar wel erg leuk.


Ga jij vanaf nu je lege flessen bewaren en ze vullen?