Diy - Oude koffers verven voor de babykamer




Toen ik nog maar heel pril zwanger was en wij eigenlijk vol spanning moesten afwachten tot wij de 10 weken gepasseerd waren, wist ik 1 ding zeker. Mocht de zwangerschap goed gaan dan moest en zou ik 2 koffers in de babykamer willen hebben. Gewoon als decoratie. Van die oude koffers met die gespen en alles erop en eraan.


Met Vajèn liep ik regelmatig even naar de kringloop, die zit hier namelijk echt op een steenworp afstand, ideaal voor een kringloop freak als ik. Tijdens ons rondje zag ik koffers staan.. de koffers die echt perfect zouden zijn voor mijn babykamer projectje. (Inmiddels waren wij al een tijdje de 10 weken gepasseerd trouwens). Ik kon ze alleen niet meenemen omdat ik met Vajèn was en de kinderwagen liep. Onmogelijk om 2 grote (hut)koffers mee te sjouwen ha. Enthousiast vertelde ik het aan Bas en de volgende middag ging hij, zonder dat ik het wist de koffers ophalen. SURPRISE!!! ♥ Super gelukkig met de 2 koffers en dat voor €3.50 en €2.50. Koopje.

Ergens achterin mijn zwangerschap ben ik ze trouwens pas gaan verven. Maar als je mijn zwangerschaps updates hebt gevolgd dan weetje ook dat de babykamer pas op het einde echt helemaal af was. Oeps! De koffers schilderde ik met Deco verf van Action. Groen en roze. Het effect werd precies zoals ik wou. En tadaaaa de pronkstukjes voor Esra haar kamertje waren klaar. Het was even een gedoe om de gespen en riempjes te verven, maar uiteindelijk is het effect erg leuk geworden. Hier en daar nog wat bruine plekjes, zoals je kunt zien op de foto bij het handvat en de sluiting van de koffer.




Ze functioneren ook als opberg "koffers". Zo heb ik de kleertjes in de wat grotere maten in de koffers gestopt. De kleertjes van Vajèn had ik eerder in een doos in de garage staan, maar man oh man... dat was geen slimme zet. Zeker niet in bananendozen, want deze zijn toch altijd nog wat vochtig waardoor er smerige gele plekken ontstaan in de kleertjes. Gelukkig was daar de vlekkenverwijderaar van Lidl. Het artikel en mijn bevindingen kun je trouwens hier terug lezen.

De koffers passen perfect bij het totaal plaatje van Esra haar kamertje en stiekem maken ze het ook wel een beetje af. Als ze wat ouder is kunnen we ze gebruiken als nachtkastje naast haar bedje, door ze bovenop elkaar te stapelen. Ha! Te leuk!!

Je tovert ergens oude koffers vandaan, misschien heb je er nog wel eentje liggen en anders maak je grote kans bij een kringloop. Goed schoonmaken. Ze kunnen nogal vettig zijn en daarna kun je gaan verven met een verf naar keuze. Goed laten drogen en klaar zijn je decoratie koffers! 

Natuurlijk niet alleen voor de babykamer, maar ook in huis zijn het echt paradepaardjes. En eventueel kun je ze dan ook gebruiken als (bij zet) tafeltje? Or what so ever!


Aan de slag of is dit niet helemaal jouw ding?