De Leukste Interieur Decoraties voor in Huis met Kinderen


Het inrichten van een huis waar kinderen wonen kan een uitdaging zijn. Been there done that! Je wilt een stijlvolle en uitnodigende omgeving creëren die tegelijkertijd veilig, praktisch en kindvriendelijk is. Vooral dat laatste is voor ons met 5 kinderen nogal een uitdaging. Maar volgens mij hebben wij een gulde middenweg gevonden en gelukkig zijn er ontzettend veel decoratie-opties die zowel mooi als functioneel zijn en perfect passen bij een huishouden met kids. In dit artikel bespreken we enkele van de leukste interieurdecoraties, inclusief de fascinerende en vooral magische toevoeging van een aquarium met koraal.

1. Kleurrijke Opbergoplossingen

Kinderen hebben veel speelgoed en spullen die vaak door het hele huis verspreid liggen. Slimme en kleurrijke opbergoplossingen zijn daarom een must. Denk hierbij aan:

 • Opbergkisten en -manden: Kies voor manden en kisten in vrolijke kleuren of met leuke patronen. Deze kunnen gemakkelijk worden gestapeld of weggewerkt in een kast.
 • Boekenplanken: Lage boekenplanken waar kinderen zelf bij kunnen om hun boeken en speelgoed op te bergen.
 • Opbergbanken: Multifunctioneel meubilair zoals een opbergbank biedt zitruimte en opbergruimte in één.

Wij hebben op dit moment roze mandjes in een eco plastic stellingkast. Hierin hebben wij gekleurd papier, knutsel spullen, poppetjes, kleurboekjes, verf en klei attributen. 

2. Creatieve Muurdecoraties

Muren bieden een groot canvas voor decoratie. Maak gebruik van creatieve en kindvriendelijke opties zoals:

 • Muurstickers: Kies voor stickers met hun favoriete tekenfilmfiguren, dieren of educatieve thema's. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en te verwijderen.
 • Schoolbordverf: Verf een gedeelte van de muur met schoolbordverf, zodat kinderen hun eigen kunstwerken kunnen maken en weer kunnen wissen.
 • Galerij van kunstwerken: Creëer een muurgalerij met lijsten waarin je de tekeningen en knutselwerken van je kinderen tentoonstelt. Dit geeft ze een gevoel van trots en waardering voor hun creativiteit. 

Een kleine side note bij het schoolbordverf, wil je nou niet hele muur hiervoor opgeven dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten paneel te verven met schoolbordverf en vervolgens een plekje te geven in huis. Op die manier kun je het paneel verplaatsen en hoef je niet een muur in te leveren. 

3. Kindvriendelijke Meubels

Meubels die speciaal zijn ontworpen voor kinderen kunnen zowel functioneel als stijlvol zijn. Bijvoorbeeld:

 • Zitzakken en kindvriendelijke stoelen: Comfortabele en kleurrijke zitzakken zijn perfect voor kinderen om op te lezen of te ontspannen.
 • Speeltafels: Kleine tafels en stoelen waar kinderen kunnen kleuren, puzzelen of hun favoriete speelgoed uitstallen.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat alle meubels afgeronde hoeken hebben en stevig staan, om ongelukken te voorkomen.

Op Pinterest kun je fantastische inspiratie vinden voor het creëren van een heerlijke plek om de kids te laten kleuren, puzzelen etc. 

4. Interactie en Educatie met een Aquarium met Koraal

Een van de meest fascinerende en educatieve decoraties die je kunt toevoegen aan je huis is een aquarium met koraal decoratie. Het is niet alleen een prachtige blikvanger, maar biedt ook veel voordelen voor kinderen.

Waarom een Aquarium met Koraal?

 • Educatief: Een koraalrifaquarium kan kinderen leren over mariene biologie, ecosystemen en het belang van natuurbehoud. Het observeren van vissen en koraal kan hun nieuwsgierigheid en interesse in de natuur stimuleren.
 • Rustgevend: Het kijken naar de bewegingen van vissen en de zachte golven in het water kan kalmerend en stressverlagend werken, zowel voor kinderen als volwassenen.
 • Esthetisch: Een goed onderhouden aquarium met kleurrijk koraal en exotische vissen kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur, waardoor elke kamer tot leven komt.

Tips voor het Opzetten van een Kindvriendelijk Aquarium

 • Veiligheid: Plaats het aquarium op een stevige standaard en zorg ervoor dat het buiten het bereik van kleine kinderen staat om morsen en ongelukken te voorkomen.
 • Onderhoud: Kies voor een aquarium dat relatief gemakkelijk te onderhouden is. Betrek je kinderen bij het schoonmaken en voeren van de vissen om ze verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen.
 • Educatieve Boeken: Plaats boeken over zeeleven en koraalriffen naast het aquarium zodat kinderen kunnen leren over de bewoners van hun kleine zee-ecosysteem.

In de tijd dat wij nog een aquarium in huis hadden hebben 3 van de 5 kinderen hier enorm veel plezier van gehad. En wij dus ook ;-) Met de kinderstoel voor het aquarium en ze waren betoverd. Zeg nou eerlijk, dit hebben wij als volwassenen toch ook bij het zien van een mooi, vrolijk en gekleurd aquarium? 

5. Speelmatten en Tapijten

Zachte speelmatten en tapijten zijn essentieel in een huis met kinderen. Ze bieden een comfortabele plek om te spelen en beschermen tegelijkertijd je vloer. En dat laatste wil je zonder meer!

 • Speelmatten: Kies voor puzzelmatten die gemakkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken zijn. Ze zijn ideaal voor baby's en peuters om op te kruipen en spelen.
 • Kindvriendelijke Tapijten: Tapijten met speelse ontwerpen, zoals wegenkaarten of dierenthema's, kunnen zowel decoratief als functioneel zijn.

6. Natuurlijke Elementen

Introduceer natuurlijke elementen in je interieur om een frisse en gezonde omgeving te creëren.

 • Planten: Kies voor kindvriendelijke planten die niet giftig zijn en gemakkelijk te onderhouden. Planten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en een gevoel van welzijn bevorderen. Plus, kinderen vinden het leuk om je te helpen bij de verzorging van planten en bloemen.
 • Natuurlijke Materialen: Gebruik meubels en decoraties gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en katoen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Het creëren van een kindvriendelijk interieur hoeft niet ten koste te gaan van stijl en functionaliteit. Met de juiste decoraties en meubels kun je een ruimte creëren die zowel aantrekkelijk als praktisch is voor het hele gezin. Van kleurrijke opbergoplossingen en creatieve muurdecoraties tot het fascinerende aquarium met koraal, er zijn tal van manieren om je huis te transformeren in een speelse en educatieve omgeving waar kinderen zich thuis voelen.

Veel plezier met inrichten en geniet van de glimlachen en het plezier dat je kinderen zullen hebben in hun prachtige nieuwe omgeving!