Onze watertank in de caravan

 

Zoals je wellicht waarschijnlijk op onze socials hebt kunnen lezen en uiteraard zien, zijn wij sinds 3 April dit jaar vertrokken voor de reis voor ons leven. Samen met onze vier kinderen hebben wij haard en huis verkocht, onze meest dierbare spullen in een zeecontainer gezet en zijn vertrokken met de sleurhut. De eerste stop netjes in Nederland om alles te kunnen testen. Daarna doorgereden naar Frankrijk, door Spanje en als laatste stop, het mooie Portugal. Waar wij tot op heden nog steeds genieten van de prachtige omgeving, de enorm andere cultuur en de goedkopere supermarkten! Dat laatste is overigens echt waar. Voor een kaiserbroodje look a like betaal je hier maar (ja hou je vast), € 0.10 cent! Leuk om dat in een andere blog uit te lichten. Nu is het tijd voor wat praktische zaken in de caravan. Voor vandaag is dat de watertank. 

Wij hebben een caravan voor vijf personen, maar kunnen hier prima met twee volwassenen en vier jonge kinderen in vertoeven + een baby on the way! De caravan beschikt over een tweepersoonsbed, een stapelbed en eigenlijk een eenpersoonsbed, waar wij inmiddels ook een tweepersoonsbed van hebben kunnen maken. 

Met een zes persoonshuishouding moet je voorbereid zijn op een aantal zaken. Zoals een goede en grote watertank, maar ondanks dat deze watertank best wat volume moet kunnen opslaan, (je weet immers nooit waar je strandt) kan hij ook weer niet te groot zijn in verband met het toegestane maximum gewicht van de caravan. Denk daar goed om wanneer je op onderzoek gaat naar een watertank voor je caravan, dan wel voor je camper. Bij Rotterdam Plastics kun je terecht voor een enorm breed assortiment aan watertanks voor zowel caravans als campers en in verschillende vormen en maten.

Ook beschikt onze caravan over een drie pits kooktoestel. Prima te doen, want koken doen we voornamelijk buiten. Verder heeft de caravan keuken een wasbak om je afwas te kunnen doen en natuurlijk een kraantje. Wij vinden het belangrijk dat we in ieder geval de afwas eventueel binnen kunnen doen en dus de mogelijkheid hebben tot (warm) water. In de badkamer hebben we nog een wasbak, een kleintje. Prima om jezelf even op te frissen en je tanden te poetsen. Een douche hebben we niet, maar ook daar heb je uiteraard goede alternatieven voor. En de meeste campings beschikken als het goed is wel over een douche ;-) 

Onze caravan heeft een watertank van 30 liter + een kleinere watertank om ernaast te vullen. Voor ons ruim voldoende gezien het waterverbruik minimaal is in de caravan en we te allen tijden gebruik kunnen maken van de watervoorzieningen op de campings waar wij verblijven. We hebben niet de beschikking over een vuilwatertank en gebruiken hier dus een emmer voor. Maar de meeste camper busjes beschikken over een vuilwatertank die je dus regelmatig moet legen, iets met nare geurtjes!

Bij Rotterdam Plastics kun je terecht voor een breed scala aan watertanks voor allerlei verschillende doeleinden. Zo hebben zij bijvoorbeeld een 1000 liter watertank.  Deze zijn bijvoorbeeld ideaal voor een Tiny House of voor een ieder die net als ons dromen van een leven off grid.