Dit zijn de tuintrends van 2023

 


Het zonnetje laat zich weer vaker zien en ondanks de winterse taferelen wanneer wij allemaal zijn begonnen aan onze schoonheidsslaapjes, vinden de lente bloemetjes langzaam hun weg naar boven vanuit de grond. Dat betekent dat we allemaal weer onze tuintjes of balkonnetjes klaar kunnen gaan maken voor het mooie weer. Heb je zin om je eigen moestuin dit jaar te gaan aanleggen? Dan is het deze maand een perfect moment om je zaadjes in te zaaien (aka te laten ontkiemen). Dit doe je uiteraard nog wel binnen en wanneer de zaailingen sterk genoeg zijn, verdwijnen ze naar buiten. Ook is het weer tijd om ons te gaan verdiepen in de tuintrends van 2023. 

Het buitenleven wordt steeds belangrijker onder de mens. En daarmee ook de aankleding van je tuin. De plek waar je tot rust kunt komen en samen komt met vrienden en familie. De plek waar je zo meteen weer veel tijd gaat spenderen. 

Tuintrend Pure Living - Zuiver en Licht

Minimalistisch kunnen we deze trend wel noemen. Deze trend staat voor eenvoudig en wanneer je deze trend draagt in je interieur is het een fantastisch plan om deze trend door te trekken naar de tuin. Op deze manier krijg je niet de vervelende overgang wat betreft kleuren en design. 

Van eenvoudig krijgen je hersenen niet teveel prikkels binnen. Daarom is eenvoud de key. Of eigenlijk, niet teveel verschillende items door elkaar.

In deze trend staan lichte tinten centraal zoals beige en wit gecombineerd met een lichtblauwe kleur. Ook verticaal tuinieren past helemaal bij deze trend. 


Tuintrend Smart Forward - Functioneel en Modern

Eenvoud en functionaliteit = een inspirerende omgeving! De Smart Forward trend is gericht op zwarte en of grijs getinte tuinmeubelen van aluminium of kunststof. Zachte kleuren als lila en lichtroze passen perfect bij het zwart en grijs. 

Ook bij deze trend is er plenty of ruimte voor groen en daar hoef je dan ook geen groene vingers voor te hebben. Onderhoudsvriendelijke planten staan centraal in deze Smart Forward trend. Siergras is daar een mooi voorbeeld van. Gemak dient de mens zeggen ze toch? 

Zeg je Smart Forward, dan zeg je duurzaamheid. Door te kiezen voor bijvoorbeeld solar verlichting heb jij je eerste stap gemaakt naar een duurzame tuin. Op deze manier bespaar je direct op je stroomverbruik. 


Tuintrend Soft Harmony - Vrijheid en Balans

Subtiele en lichte materialen passen erg goed bij Soft Harmony. Wederom kunststof en aluminium tuinmeubelen met een mooie open structuur. Uiteraard hoort er bij deze tuintrend een zacht kleurenpalet. Spelen met verschillende kleuren zoals aubergine of bordeauxrood kan ook prima. 

De tuintrend kenmerkt, het less is more gezegde. Buxusbomen passen perfect in deze Soft Harmony tuin wanneer je ze bijvoorbeeld gebruikt als scheiding van verschillende hoekjes in je tuin.


Tuintrend Dolce Vita - Mediterraan en Levendig 

Zeg je mediterraan en ik kom er aan ;-) Ik hou ervan! Zeker in goed gezelschap, heerlijke geurende planten en bloemen EN de meeste heerlijke gerechten uit de mediterraanse keuken.

Wandtegels passen heel fijn bij deze trend. Maar ook manden van zeegras en allerlei verschillende plafondhangers. 

Planten en bloemen zijn ook niet weg te denken uit een mediterrane tuin. Een eigen kruidentuintje waarvan je de kruiden weer in je heerlijke gerechten kunt stoppen. Olijf, vijg en citroenbomen zijn een absolute musthave in deze Dolce Vita tuin. 

In het kleurenpalet zien we oranje, geel en groentinten. Veel sierkussens met verschillende printjes en vergeet de plantenpotten niet. Ook een pergola is prima in deze tuintrend voor het creëren van een beschutte plek. 


Tuintrend Royal Sunset - Riant en Natuurlijk

Deze tuintrend is echt voor de liefhebbers van de natuur en vooral van rust. Ontvlucht de dagelijkse rat race in je eigen tuin. 

Voor deze Royal Sunset tuintrend wordt gebruik gemaakt van aardse kleuren. Denk hierbij aan beide en bruin. Afgetopt met botanische kleuren en prints. Ook materialen van tuinmeubelen fantastisch gecombineerd worden zoals bijvoorbeeld wicker tuinstoelen met een teakhouten tuinbanken.

Handgemaakte rieten manden, sierkussentjes met verschillende prints en olielampen, allermaal accessoires die passen bij het gevoel wat je wilt creëren van deze tuintrend. Vergeet ook de fakkels niet voor de fijne avondjes. 


Tuintrend Classic Desire - Excentriek en Kleurrijk

Heb jij een uitgesproken stijl? Dan is deze tuintrend op je lijst geschreven.  Materialen, printjes en verschillende kleurtinten, alles kan en niets is te gek. Kortom, alles kan gecombineerd worden met de Classic Desire trend. 

Je tuinmeubelen kun je bijvoorbeeld decoreren met velvet kussentjes in de kleuren donkerblauw en/of groen. Denk out of the box en combineer verschillende elementen. In deze tuintrend geldt geen "less is more" maar "more is more". 

Verschillende decoratie zoals kandelaars en vaasjes met uiteenlopende printjes, vormen en kleuren kunnen helemaal in deze trend. 


Het maakt niet uit voor welke trend je kiest of misschien wil je bepaalde trend combineren en kijken hoe dat uitpakt, alles kan! Maar vergeet niet het bosje eucalyptus op tafel ♥