Overweeg jij een Newborn fotoshoot? Dit wil je weten

Kleine handjes, kleine voetjes, een echt klein mini mensje heb jij op deze wereld gezet. Zo perfect en zo volmaakt. Gefeliciteerd! Je hart is gevuld met zoveel liefde en dan nog maar niet te spreken over de geur van je pasgeboren baby'tje. Waren ze maar altijd zo klein of waarom gaat deze tijd zo snel, zijn veelvoorkomende gesprekken tussen ouders onderling. Daar is ook absoluut geen woord aan gelogen. Het liefst wil je je deze momentjes altijd blijven herinneren en iedere minuut vastpinnen in je hoofd. Ze zeggen niet voor niets dat je de eerste weken met je baby'tje moet koesteren. Twee keer knipperen met je ogen en ze zijn ineens een peuter. De rest zal ik je besparen ;) Om al deze mooie momenten in leven te houden is een Newborn fotoshoot een perfect idee. 

Natuurlijk is het enorm spannend om een newborn fotoshoot te plannen. Hoe bereid je je hierop voor? Het is uiteraard voor jullie heel erg belangrijk dat het goed voelt en vooral dat je kunt genieten van de fotoshoot. En geloof mij, doe het! Maak die baby foto's, plan die newborn shoot. Als je nu nog mini mensje straks ouder is, ben je blij dat je deze momentjes hebt vast laten leggen. Op deze manier kun je toch een beetje teruggaan naar die tijd! 

Plan voorruit

Ben je klaar om je mini te laten vereeuwigen door een lens? Plan de newborn shoot ver van te voren in. Zo voorkom ook de kans dat de fotograaf volgeboekt is. Een newborn fotohoot vindt vaak plaats wanneer je baby'tje tussen de 2 en 12 weken oud is. Dus plan die afspraak maar vast, dat zorgt voor een beetje speling en dat is wel zo fijn. 

Ik zou zeggen dat het tweede trimester een uitstekend moment is om contact op te nemen om de eventuele fotograaf van jullie baby. Zodra je kleintje geboren is kun je samen met de fotograaf kijken naar een perfecte datum. 

Milkdrunk

Ook zo een momentje om iedere keer weer bij weg te smelten zijn de milkdrunk momenten ♥  Bestaat er ├╝berhaupt iets schattigger dan een baby die net heeft gedronken en daar helemaal k.o van is?! Het is handig om voor de newborn fotoshoot je baby'tje te voeden. Dit betekend minder huilen, lekker slapen en ontspannen ouders + fotograaf. Het is natuurlijk intens spannend, ook voor je newborn, zo een fotoshoot. 

Een voorbereid mens telt voor twee. EN in dit geval is dat niet alleen praktisch, maar zorg je ook nog eens voor een fijne en vooral ontspannende sfeer tijdens de newborn fotoshoot

♥ Bijna alle fotograven beschikken over props (ook wel rekwisieten) of je zorgt zelf voor een een paar mooie props die je eventueel snel kunt pakken voor een paar foto's. Maar zorg ervoor dat het niet teveel gaat worden. Het moet niet teveel afleiden, anders valt jullie baby'tje - waar het tenslotte om gaat - helemaal weg in de foto's. 

♥ Ontspannen, ontspannen, ontspannen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, we know. Maar wanneer je zelf rustig en ontspannen bent en vooral rustig en zachtjes praat, geef je dit door aan je baby'tje. 

♥ Ben jij zelf klaar om ook op een paar foto's te verschijnen? 

♥ Draag het liefst geen drukke printjes als het gaat om kleding. Hou het rustig met neutrale kleuren en zachte tinten. 

♥ Maak een moodboard! Dat raadt ik normaal gesproken ook iedereen aan, maar zeker nu. Duik in de Pinterest wereld en pin je rot op allerlei mooie inspiratiebeelden.

♥ Last but not least, GENIET! Dit speciale foto moment komt niet nog eens terug, alleen wanneer je naar de foto's kijkt! Geniet, ontspan!