De voordelen van een smartwatchDe één vindt het geldverspilling en de ander kan niet meer zonder. Een smartwatch is praktisch niet meer weg te denken van menig pols. En voor je denkt, een horloge heb ik net zoveel aan of ik heb al een telefoon, dan is deze blog wellicht het drempeltje waar je eerder nog niet overheen kon ;) 

Een smartwatch is een kleine investering. Zeker wanneer je je telefoon hebt waar je alles mee kunt doen en daarnaast wellicht ook een horloge draagt. 

1. Tijd

Het doel van een horloge is natuurlijk het aflezen van de tijd. Ik heb Persoonlijk niets met horloges, want inderdaad ik heb een telefoon waar ik net zo goed de tijd vanaf kan lezen. Tevens heeft je telefoon een kalender en een alarm.

Een smartwatch is natuurlijk ook een horloge, maar net zoals je bijvoorbeeld een smart tv hebt, toch net even anders. Je kunt inderdaad de tijd aflezen van je smartwatch, maar je smartwatch kan ook een aantal dingen die een telefoon niet kan. 

2. Reismaatje

Om even één van de bekendste smartwatches uit te lichten, de Apple Watch bijvoorbeeld; Deze heeft een functie waarmee er verschillende trillingen aan je pols gegeven worden. Deze trillingen geven aan of je rechts of links moet afslaan. En dan denk je misschien, nou ja heb ik dat nodig? Stel je voor, je loopt in een gebied met een ontzettend mooi uitzicht. Je krijgt er weinig van mee omdat je alleen maar naar je telefoon kijkt om op het juiste pad te blijven. Met een smartwatch als die van Apple kun jij dus blijven genieten van het prachtige uitzicht en toch volg je de juiste route. 

Wist je dat je Fitbit bandjes kunt vervangen voor een ander design? Zo zit je niet vast een zwart bandje, maar kun je je Fitbit ook nog combineren met je outfit! 

3. Nooit meer je sleutels of telefoon kwijt

Wie kan er nou niet zeggen - Been there done that? Sleutels kwijt, telefoon ineens spoorloos verdwenen. Frustrerend. De meeste smartwatches helpen je hierbij en hebben een functie die je telefoon kan zoeken. Alleen deze functie zou al een enorme aanvulling zijn in mijn leven ha! 

4. Sporten

Sporten zonder smartwatch, dat lijkt bijna vloeken in de kerk. Een smartwatch heeft vaak een ingebouwde functie waarmee je je stappen die jij op een dag zet kunt bijhouden, je calorieën, hartslag en je slaap ritme. Hij kan je hiermee precies laten zien of je bijvoorbeeld een diepe slaap hebt gehad of juist niet. Vroeger ging je op pad met een aparte stappenteller en nu, nu is er een smartwatch. Er zijn ook verschillende smartwatches die tegenwoordig waterdicht zijn. Fantastisch wanneer je een echte rat in het water bent. 

5. Berichtjes en oproepen ontvangen

Je kent het vast wel, je haalt je telefoon uit je zak omdat je een berichtje krijgt of gebeld wordt. Vervolgens is dat ene berichtje of telefoontje allang klaar en betrap je jezelf erop dat je je weer laat meeslepen in de wereld van social media. Toch even snel TikTok checken en vervolgens blijf je eindeloos scrollen. Met een smartwatch om je pols kan die telefoon in je zak of tas blijven. Je bent gewoon bereikbaar en kunt berichtjes en oproepen ontvangen. 

Sommige smartwatches hebben ook een stemondersteuning zodat je ook echt kunt opnemen wanneer je gebeld wordt. Handig! Een smartwatch vervangt natuurlijk nooit je telefoon maar op sommige mensen kan dit wel heel erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat sporten. 

6. Social media 

We kunnen niet meer zonder en lopen warm van al die meldingen van Facebook of Instagram. Ik vind het persoonlijk niet fijn om al deze meldingen te ontvangen, daarom staan alle meldingen uit bij mij. Dit is een grote aanrader, maar wanneer je niet zonder kunt, is het makkelijk en fijn voor de groep mensen dat je op je smartwatch ook gewoon de meldingen van je social media kunt ontvangen. 

7. Even een stapje terug

Je weet waarschijnlijk inmiddels wel hoe belangrijk ik het vind om af en toe even in te checken bij jezelf en je ademhaling. Je ademhaling is alles. Een prettige functie van veel smartwatches zijn de de apps die je erop kunt installeren. Zoals een app die je eraan herinnert dat je even een stapje terug moet doen en incheckt met je ademhaling. Hier kun je zelfs ademhalingsoefeningen mee in stellen. 

En het allerleukste van een smartwatch? Ik zei het net al, maar de meeste smartwatches beschikken over de optie om je bandje te verwisselen. Zo past je smartwatch altijd bij je outfit. Of ben je de roze kleur gewoon even zat en ga je liever voor wit? Kan allemaal. Bij onder andere Yono Smartwatchbandjes.nl heb een enorme keuze uit verschillende bandjes voor je smartwatch van verschillende merken. 

Is een smartwatch een echte aanvulling in je leven? Ik denk het wel! Dit is natuurlijk enorm persoonlijk en vooral kijkend naar waar je hem voor wilt gaan gebruiken.