Puppytijd in jullie gezinWanneer je kinderen hebt ga je dit zonder twijfel herkennen. De vraag of er alsje alsje alsjeblieft een baby poesje of hondje het gezin mag komen vergezellen. Been there done that. Je ontkomt er uiteindelijk niet meer aan! Konijnen zijn leuk, maar je kunt er zo weinig mee. Kittens zijn dan een nog leuker of in dit specifieke geval, een pup. 

Huiswerk is de eerste stap naar jullie nieuwe pup. Op internet is een eindeloze stortvloed aan informatie te vinden, maar dit kan best overweldigend zijn. Ik vind het persoonlijk fijn wanneer er op één webpagina alle informatie te vinden is die ik nodig heb. Daar is hondjesinfo.nl er bijvoorbeeld één van. Dit is een blog over honden en wat mij betreft dé website die je onder je favorieten moet hebben staan wanneer je het aanschaffen van een hond in overweging hebt genomen of als je de stap al hebt gezet.

Honden zijn geweldige gezinsleden door hun onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit. Maar een pup in je gezin verwelkomen, daar gaat wel eerst het één en ander aan vooraf. Je neemt niet de eerste de beste pup mee naar huis. Het vergt vooral veel huiswerk om vervolgens jullie viervoeter voor het leven een plekje in jullie gezin te geven. 

Puppy's zijn levende wezentjes en ook zij verdienen het om omarmt te worden in het juiste gezin. Of beter gezegd, een warm mandje. Het belangrijkste is dat je je beseft dat een puppy in huis is als een baby. Het vergt, zeker in het begin veel training maar ook liefde, aandacht en natuurlijk zorg. Maar voor je hier verder over gaat nadenken, sta je eerst even stil bij je eigen gezin. Heb je bijvoorbeeld net een baby dan kan een pup erbij mega overweldigend zijn. Simpelweg omdat we ons vaak niet beseffen hoeveel tijd een pup opslokt - net als bij kinderen krijg je daar natuurlijk zoveel voor terug ;) 

Welke pup/hond past het beste bij jullie gezin. In de eerste instantie, puppy's zijn enorm schattig ♥ Maar vergeet niet dat pups ook groot worden. Althans, niet ieder ras wordt natuurlijk groot, maar pup blijven ze nooit. Besef je dan ook van te voren of je gaat voor een kleiner ras of juist een groter ras, maar ook dit is helemaal afhankelijk van jullie woonsituatie. Woon je op een flat, dan is een grote hond super onpraktisch en tevens is dit ook niet fijn voor de hond zelf. Wanneer je kiest voor een pup in jullie gezin is het ook niet geheel onbelangrijk om een ras te kiezen die goed met kinderen kan. Win hierover veel informatie in, want het ene ras is de ander niet. 

Ga eens lang bij een asiel in de buurt. Op deze manier kun je met je gezin kennismaken met hondjes in het algemeen. En wellicht blijkt er een hele mooie match te zijn met een hond en jullie gezin.

Nu je alles voor jullie zelf op een rijtje hebt wat betreft jullie nieuwe gezinslid, kan het zoeken beginnen. Het duurt misschien even, maar hoe leuk is het om kraambezoek te gaan bij jullie nieuwe vriendje? Oh en het allerleukste (naast het ophalen van jullie viervoetertje) is natuurlijk de pup shoppings. Mandje, voer en waterbakjes, riempje, speeltjes en vergeet die puppy trainingsmatjes niet ;)