Onmisbaar in huis: De Deurmat

 


We hebben ze waarschijnlijk allemaal in of voor het huis, een deurmat. De term deurmat verwijst naar een klein tapijt die is gemaakt om je de mogelijkheid te geven je schoenen schoon te maken voor je naar binnen stapt. Vroeger wou ik altijd een mandje bij de deur met verschillende instap slofjes. Mensen konden dan hun schoenen uit doen bij de deur en een paar slofjes pakken zodat mijn huis niet vol met zand zou komen. Überhaupt het idee van met schoenen naar binnen lopen zorgt bij mij al voor lichtelijke paniek ;) Maar deurmatten to the rescue! 

Al weet ik hoe lang worden deurmatten voor de drempel van de entree van een huis of bedrijf gelegd. Maar je ziet ze ook steeds vaker bij de buitendeur naar de tuin of zoals wij, een schuifpui naar de tuin. En allemaal met hetzelfde doel; Het handhaven van de hygiëne in huis. 

Natuurlijk speelt hygiëne de grootste rol, maar tegenwoordig kun je zo ontzettend veel leuke deurmatten kopen dat er ook een stukje styling bij komt kijken. Met een deurmat creëer je binnen een handomdraai een heel ander aanzicht van je huis. Vroeger waren deurmatten bijvoorbeeld rechthoekig en gewoon een deurmat. Nu heb je deurmatten in verschillende vormen, kleuren en maten. Voor ieder wat wils. 

Er zijn deurmatten in verschillende prijsklassen of bijvoorbeeld de levensduur. Wil je een binnendeurmat aanschaffen, dan heeft deze niet dezelfde functies nodig als een deurmat voor buiten. 

Buiten deurmat

Een deurmat voor buiten moet natuurlijk van een redelijk duurzaam materiaal gemaakt zijn. Zo wil je niet dat je je deurmat voor buiten binnen een paar maanden kunt weggooien omdat deze de regen niet aankan of de zonnestralen. De meest gekozen deurmat is een rubbermat. Deze heeft daarbij ook een hoge levensduur en is bestand tegen lage en hoge temperaturen, maar ook tegen regen en zonlicht. Naast een rubbermat heb je de bekende kokosmatten. Niet te verwarren met de kokosmat voor binnen. De kokosmat voor buiten is een soort borstelidee met staaldraad waardoor vuil onder schoenen verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

Wist je dat je bij Deurmatdirect je deurmat op maat kunt laten maken? Zo weet je zeker dat de mat past in je gang! 

Binnen deurmat

Als we het hebben over binnendeurmatten is de keuze enorm. Zo kun je kiezen voor een simpele deurmat, maar ook voor een loper. Bij ons leeft dit nog veel minder dan bijvoorbeeld in Amerika. Daar hebben ze bij binnenkomst een enorme loper liggen en vaak in een heerlijk design die bij de rest van huis past. Hier begint het langzaam een beetje op te borrelen en daarom zien we deze lopers steeds vaker in huishoudens. Ik vind het fantastisch! Het maakt niet alleen je hal/gang optisch groter, het staat ook nog eens warm en knus. 

Naast een mooie loper, die er overigens ook is in allerlei verschillende design en kleuren, kun je ook kiezen voor een simpele deurmat, een droogloopmat, een schoonloopmat, een antislipmat of nog leuker, een mat met een logo erop! Leuk voor je bedrijfje aan huis. 

Psst! Vindt jij de kokosdeurmatten maar saai? Je kunt binnen no time je kokosdeurmat omtoveren tot een ware eyecatcher met een verfspuitbus en een sjabloon met bijvoorbeeld een leuke tekst!