Met deze tips ga je naar een opgeruimde kledingkast

 Zonder gekheid, hoeveel van ons vinden het stressvol om je kledingkast uit te zoeken en op te ruimen? Uhu ik ook! Een typisch klusje dat ik altijd uitstel tot het allerallerallerlaatste moment. Naderhand heb je een euforisch gevoel, want opgeruimde kledingkast waar je weer iets in kunt vinden en kledingstukken waar je het bestaan niet meer vanaf wist. Dan vegen we de - ik heb niets om aan te trekken regelrecht van tafel. Je zult zien dat het een stuk makkelijker is om je 's morgens aan te kleden wanneer je overicht hebt. Dit geldt trouwens voor alles. Ik deel vandaag een paar tips met je om overzicht te creëren in je kledingkast. Dat kan nog mooi voor we het nieuwe jaar in gaan! 

Grote opruiming

Haal alle kledingstukken uit je kast en verdeel ieder kledingstuk onder de categorieën: Verkopen (vinted ;)), Misschien, Passen en Weggooien. Voor de laatste categorie kun je, voor je het item echt weggooid, eerst even passen. Wellicht kun je hier nog een te gekke outfit mee maken, terwijl je dit kledingstuk misschien anders had weggegooid. 

Gouden regel

Voor elk nieuw item dat je koopt, moet een oudje weg. Dat vind ik een persoonlijk een fantastische gouden regel. Zo zorg je ervoor dat je kledingkast niet overstroomt. Hierdoor blijf je het bos door de bomen wél zien. 

Extra zakcentje

Heb jij inmiddels een stapel kleding gemaakt met dingen die je nog zou kunnen verkopen? Mooi! Dit is zeker leuk wanneer je een mooi nieuw kledingstuk op het oog hebt, verkoop dan eerst je oude kleding. Vinted is hier perfect voor. Al krijg je voor een kledingstuk maar 2 of 3 euro. Jij bent er vanaf en maakt iemand anders blij. 

Garderobekast

Wat heb jij voor kast om je kleding in op te bergen? Neem deze is onder de loep. Kan het overzichtelijker wellicht? Of heb je een oudje die van ellende uit elkaar valt? Dan kan een nieuwe garderobekast een uitkomst zijn. Deze zijn er in allerlei verschillende combinaties. Misschien vindt jij het wel handig om al je kleding op te hangen of wil je juist al kleding op stapeltjes hebben liggen. Maar wellicht wil je een combinatie van beide. 

Structuur in je kledingkast

Structuur is ansich onbetaalbaar belangrijk. Zo vond ik het vroeger heel fijn om mijn kleding op kleur te leggen/hangen. Dit geeft zoveel rust! En het ziet er ook nog eens leuk uit. Vergeet dan ook niet om je kleding op categorie te sorteren. Broeken bij de broeken

Organiseren

Investeren in een paar fijne organize bakken is geen overbodige luxe. Die scoor je tegenwoordig bijna overal voor een habbekrats. Fijn voor bijvoorbeeld je riemen, ondergoed en sokken. Nog een gouden tip is kledinghangers. Allemaal dezelfde. Dit ziet er een stuk overzichtelijker en netter uit wanneer je voor je kledingkast staat om een outfit bij elkaar te zoeken. 

Verschillende seizoenen

Wat ik zelf vooral de afgelopen jaren heb geleerd met mijn eigen kledingkast, is dat je in de herfst of winter prima je je zomerkleding kunt dragen, bijvoorbeeld een lange jurk. Een trui of jasje eroverheen en klaar. Dit bespaard je tevens ook een heleboel hoofdpijn ;) Mocht je voor idee niets voelen dan kan ik je adviseren om zomer en winterkleding gescheiden te houden voor een fijn overzicht. 

En last but not least, doe geen impuls aankopen. Dit klinkt relatief makkelijk, maar de praktijk leert ons anders haha. Een handig trucje hiervoor is om drie verschillende combinaties te maken met items die je al in je collectie hebt, samen met je potentiële nieuwe aankoop. Kan dit, perfect = Meenemen. Kan dit niet? Jammer, dan kun je je beslissing beter nog een keer in heroverweging nemen ;) 

Bovenstaande geldt natuurlijk eveneens voor de kledingkasten voor de mannen onder ons, maar ook de ouders die regelmatig voor de kast van hun kind staan en door alle kleding het bos niet meer zien.