Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin


Kunstgras is een geweldig en fijn alternatief voor natuurgras. Kunstgras brengt ook veel voordelen met zich mee. Zeker voor drukke huishoudens en/of sportclubs. Wanneer je opzoek bent naar een onderhoudsvrij gazon, is kunstgras wellicht de oplossing. 


Het voelt en ziet eruit als natuurgras

Natuurlijk mag je eigenlijk natuurgras en kunstgras niet met elkaar vergelijken, maar kunstgras wordt zo dusdanig gemaakt dat het voelt als natuurgras en nog beter, het ziet er zelfs uit als natuurgras. Of je nu een binnen of buiten ruimte wilt omtoveren tot een groene jungle, kunstgras geeft een natuurlijke uitstraling in je tuin of bijvoorbeeld tuinkamer. 


Het hele jaar groen

Kunstgras blijft het hele jaar groen. Het bevriest niet zoals natuurgras. Dus je kunt het hele jaar genieten van een groen gazon, tenzij we eindelijk een heerlijke witte winter krijgen. Maar ook dit is niet schadelijk voor je kunstgras gazon. Als ik nu naar buiten kijk, ligt ons natuurgras er maar zielig bij. Ze was nog aan het bijkomen van de zomer met alle zwembadjes. 

Waterbesparend 

Een kunstgras tuin is een fantastische manier om te besparen op je water. Wanneer je besluit om de overstap te maken van natuurgras naar kunstgras ga je dit maandelijks terugzien op je waterrekening in de zomer. Naast dat het je een hoop water bespaard omdat je je gazon niet hoeft te besproeien, bespaar je ook veel tijd. Afgelopen zomer stonden wij soms wel 3 keer per dag het gazon te besproeien na het inzaaien van nieuw gras. Win win dus! 


Onderhoudsarm 

Misschien wel het leukste voordeel aan het hebben van kunstgras is denk ik het onderhoudsarme gedeelte. Je bent geen uren meer kwijt aan het onderhouden van je gazon of zoals ik net al heb benoemd, grasmaaien. Ik zie het aan mijzelf. Vaak stel ik dat soort klusjes uit tot het eigenlijk te laat is en je dan nog langer bezig bent of nog erger, je grasmaaier stopt tussendoor omdat ie leeg is ;) 

Ook voor kinderen is kunstgras een leuke uitkomst. Zij kunnen het hele jaar door genieten in de tuin. Heb je huisdieren? Ook geen probleem. Kunstgras is net als voor kinderen, huisdiervriendelijk. Ik zou ook nog kunnen vertellen dat je minder modder in huis hebt met kinderen door te kiezen voor kunstgras, maar kinderen horen nou eenmaal toegang te hebben tot modder ;) Dus een moddertafel is dan uiteraard wel een vereiste. 

Kunstgras is naast al het bovenstaande ook nog zeer duurzaam. Natuurgras ondergaat slijtage door verschillende weersomstandigheden door bijvoorbeeld sneeuw of heftige regen. Of door simpelweg een zwembadje op je natuurgras te plaatsen. Natuurgras heeft gewoon veel te voortduren. Wanneer je kiest voor kunstgras van goede kwaliteit is dit een duurzamere oplossing omdat er geen pesticiden aan te pas hoeven te komen. Win win!