Tips voor het huren van een puincontainer

 


Ik denk dat we allemaal in onze jongere jaren, de pret hebben meegemaakt van een vuilcontainer bij het ouderlijk huis. Hoe spannend het was om daar "troep" in te mogen gooien die niet meer nodig was of tijdens een verbouwing helpen met slepen van bouwafval naar de container. Wanneer de container eenmaal vol was, werd hij opgehaald en keek je vol spanning van achter het raam mee, hoe de container op de vrachtwagen werd gehesen. 

Nu zijn we allemaal iets ouder en hebben we wellicht zelf ooit een afvalcontainer nodig vanwege bijvoorbeeld een verbouwing of misschien wel een emigratie. Er komt nog heel wat kijken bij het huren van zo een afvalcontainer. Waar moet je rekening mee houden? En hoe regel je die container? 

First things first

Waar heb je een container voor nodig? Vroeger (en dan bedoel ik ook heel vroeger) kon je een container huren en helemaal volproppen met spullen van onder andere een verbouwing, maar ook huisvuil etc kon er allemaal in gegooid worden. Tegenwoordig is dit was minder soepel. Logisch want we willen zoveel mogelijk recyclen. En dit willen we ook op een duurzame manier. Dit kan niet wanneer er allerlei verschillende soorten afval in 1 bak bij elkaar zitten. Er zijn verschillende afvalstromen; Grofvuil, Bouw en Sloopafval, Puin, Tuinafval, Hout, Dakafval, Groen, Zand/Grond. Vraag bij het huren van een container altijd na wat er precies in de container mag, zo voorkom je een hoop gedoe. 


Puincontainer huren

Je moet van te voren een plan maken. Niet alleen  is dit fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaan helpen is een plan en fijne houvast. Op basis hiervan kun je bepalen welke grote de puincontainer moet zijn. Er zijn namelijk verschillende maten containers te huur, maar ook kun je de keuze maken of je een dichte puincontainer wil of eentje die open is. Bij afval.nl bijvoorbeeld kun je terechtvoor een puincontainer huren.  

Kijk altijd na hoelang je de puincontainer mag huren. Zo zijn er bedrijven die een container verhuren en deze max 2 weken mag blijven staan. Maar huur je een puincontainer bij Afval.nl is dit al 3 maanden. Vergeet hierbij ook niet om te informeren bij je gemeente hoe lang de container mag blijven staan. Dit is per gemeente verschillend. 

De hamvraag hoe vol een puincontainer mag is heel makkelijk, je vult de container tot maximaal 20cm boven de rand. Dan zit je altijd veilig. Maar ook hierbij geldt, het is slim om dit na te vragen bij het verhuurbedrijf waar je de container gaat huren. Zo voorkom je onnodig extra kosten. 

Ook handig om rekening te houden met de plaats van de container. Niet alleen moet hij natuurlijk genoeg ruimte krijgen zodat je makkelijk je spullen in de container kunt zetten, maar waar zet je hem neer? Wanneer je de container op je oprit kunt zetten is het niet van belang om een vergunning bij de gemeente aan te vragen, maar in het geval van het ontbreken van een oprit en de container op een parkeervak moet staan, kan de gemeente vragen om een vergunning. Zoek dit eerst uit! 

Heb je meer afval maar mag dit niet in de puincontainer? Dan kan het handig zijn om een aanhanger te huren en hiermee zelf naar de stort te rijden.