Met deze tip versla jij je winterdip

 


De overgang van lang licht buiten naar snel donker brengt nogal wat winterdipjes teweeg. Ik kijk zelf altijd erg uit naar de donkere dagen omdat dit zoveel gezelligheid kan brengen. Denk aan kaarsjes, dekentjes, kopjes thee, gezellige lichtjes en veel knuffelen met je geliefdes. Ik begrijp ook dat niet iedereen hiervoor in de wieg is gelegd en daarom geef ik je een fijne tip om de wintertijd zo leuk, cozy en gezellig mogelijk te maken zodat jij die winterdip met twee oogwenken vergeet. 

 Tuinkamer of overkapping

Een glazen aanbouw aan je huis is de perfecte manier om meer leefruimte te creëren. Vanaf de eerste rij, op je stoel waar je heerlijk in kunt wegzakken en eerste rang de seizoensveranderingen kunt bekijken, zonder dat je last hebt van regen, wind of kou. Dat klinkt heel idyllisch toch? Is het ook!

Overigens niet te verwarren met een serre. Het verschil zit hem namelijk in het isoleren van de ruimte. Zo is een serre een geïsoleerde ruimte die als het ware je woonkamer uitbreid. Een tuinkamer is een volledig afgesloten ruimte, maar niet volledig geïsoleerd. Wel kun je heerlijk vertoeven wanneer je bijvoorbeeld een heather in je tuinkamer zet. Een tuinkamer is simpel gezegd een dichte overkapping. Dit doe je bijvoorbeeld door zij en voorwanden van glas te plaatsen. Er zijn hierin ook verschillende opties in zonwering en verlichting. 

Heb je al een veranda aan je huis of los in de tuin, dan kun je deze ook uitbreiden zodat je er ieder seizoen van kunt genieten. Of maak er een fijne werkplek van ;) Verasol to the rescue

Wanneer je op onderzoek uit gaat, kom je al snel terecht bij Verasol. Verasol is een producent in aluminium Veranda's/Terrasoverkappingen/Tuinkamers die zij zelf produceren en verkopen via winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Voor iedere droom is er een een Veranda of Overkapping te vinden, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

Wist je dat het ook mogelijk is om je tuinkamer of veranda verder uit te breiden met verschillende soorten accessoires zoals; LED- Spotjes die tevens ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Maar ook Heathers, Zonwerking en Screens. 

Kies je bijvoorbeeld voor de Verasol Profline dan heb je grenzeloze keuzemogelijkheden. Namelijk kun je kiezen uit 15 verschillende kleuren, verschillende standaardmaten, vijf soorten dakbedekking en oneindig veel opties. Wil je bijvoorbeeld kunnen dineren onder de sterren, dan is een glazen dakbedekking een perfecte optie. Dat is ook meteen een gouden tip, je waant je als het ware buiten maar dan net wat warmer. Koffie of thee drinken en kijken naar het opkomen van de zon, dat klinkt toch als een droom?! 

Verasol komt alles bij je inmeten, dit doet een zogeheten veranda specialist. Alle producten worden tot de millimeter nauwkeurig gemaakt door Verasol en natuurlijk komt Verasol voor de montage, dit doen ze graag voor je, maar je kunt er ook voor kiezen om het montage werk zelf te doen.


Maar Kim, wat is nou precies de tip voor die winterdip? 

Misschien heb je al een tuinkamer, zo niet dan kun je daar over nadenken. Zorg ervoor dat je tuinkamer veel licht binnen laat en het niet een te donkere ruimte gaat worden. Onze mind houdt namelijk van licht. 

Een goed excuus om je planten collectie uit te breiden. Want wanneer de zomer in aantocht is, gaan we massaal naar het tuincentrum om planten te scoren voor in de tuin. Dit kun je ook doen voor je tuinkamer. En een lavendelplantje mag ook niet ontbreken in je tuinkamer. Deze zorgt voor een kalmerende werking. Goodbye stress.

Zorg voor een fijne sfeer in je tuinkamer door middel van LED verlichting, maar vergeet ook de kaarsjes niet. Een paar heerlijke kleden voor op de vloer en natuurlijk een aantal heerlijke plaids waar je je in kunt rollen. En kussens, ook heel prettig! Zorg ervoor dat de ruimte waar je wilt gaan zitten een extra prettig gevoel geeft wanneer je binnen loopt. 

Naast een boek lezen, werken of gewoon genieten van een lekker potje gitaarwerk uit de speakers, is yoga by far één van mijn meest favorieten tips om te geven. Wanneer je klaar bent met project tuinkamer, rol je je yogamatje uit en kom je tot complete rust door een paar yoga oefeningen te doen. Of Mediteren, ook zo een fijne tip om in te checken bij jezelf. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de app Headspace downloaden. Met onderzoek is aangetoond, wanneer je acht weken iedere dag een kleine meditatie oefening doet, ons brein ineens een hele fijne plek is om te zijn. Zo maak jij in een mum van tijd korte metten met die winterdip vanuit je tuinkamer onder de sterren of juist bij de opkomende zon. 

Beeld is eigendom van Verasol