Oppasservice Nanny Nina


We grappen en grollen er allemaal wel eens over als ouders zijnde, een lieve oppas die jullie gezin ondersteunt zodat er tijd vrij komt voor papa en mama samen. Vaak voelen we ons schuldig als we een oppas inzetten, maar vergeet niet dat je  een veel leukere ouder voor je kindjes bent wanneer je ook zo nu en dan tijd voor jezelf, of tijd met je partner reserveert. Naast papa en mama ben je ook nog jezelf. Helemaal niet erg om je eigen ik af en toe even de kans te geven om dingen te ondernemen naast luiers en gillende kids ;-)   Nanny Nina to the rescue. Wellicht heb je wel eens van ze gehoord? En zo niet, dan gaan we in dit artikel dieper in op dit mooie initiatief. 

Lyla  & Jasmijn

Nanny Nina is opgezet door tweelingzussen Lyla en Jasmijn. Ooit klein begonnen onder de naam oppas Madelief. Inmiddels is hun bedrijf enorm gegroeid en zijn ze te vinden door heel Nederland. Het doel van beide zussen is om de perfecte match te vinden tussen gezinnen en hun favoriete oppas, gastouder, of au pair. De reviews liegen er niet om ;-) Of je nou een oppas in Den haag zoekt of een oppas in Groningen, inmiddels opereert Nanny Nina door heel Nederland. 


Oppas, Gastouder of Au pair

Of je nu een avondje weg wilt of last minute een oppas nodig hebt, iemand die je gezin komt helpen met eventuele huishoudelijke taken (naast de zorg voor de kinderen natuurlijk) of heb je liever iemand waar je op terug kunt vallen als in een gastouder, het kan allemaal. Maar wat is precies het verschil? 

Een au pair in Nederland woont in principe bij jullie in huis. Zij mag 12 maanden bij je blijven. Wanneer je dus opzoek bent naar iemand die jullie kan helpen met bijvoorbeeld koken, het huishouden en natuurlijk je kinderen dan is een au pair de perfecte keuze. In ruil voor haar diensten geven jullie de au pair onderdak. Je bent ongeveer 500 euro per maand kwijt aan een au pair. De Engels sprekende au pairs van Nanny Nina worden gescreend. Scheelt jullie een hoop rompslomp. 

Een gastouder is weer een andere tak. Zij hebben een diploma, ervaren professionals dus. De gastouder zoals wij deze kennen, hebben de kindjes in hun eigen huis, maar er zijn ook gastouders die vanuit jullie huis oppas bieden voor de ondersteuning en ontwikkeling van je kind(eren). Voor een gastouder ben je zo een 1000 euro per maand kwijt. 

Een oppas zijn vaak jonge meiden die naast hun studie graag oppassen. Wellicht heb je dit zelf vroeger ook gedaan, dan herken je dit vast. Bij Nanny Nina vragen ze aan de oppas of ze minimaal voor 6 maanden beschikbaar zijn. Heel fijn om een vast gezicht te hebben als oppas voor zowel je kinderen als voor jezelf. Een oppas kost ongeveer 11 euro per uur. 

Hoe doen wij dat, met 4 kinderen? 

Het zal je niet ontgaan zijn dat wij ons gelukkig mogen prijzen met 4 prachtige meiden. De oudste is inmiddels 7 jaar. Dat betekend ook dat wij al 7 jaar non stop papa en mama zijn. En inderdaad, die date nights schieten er net even te vaak bij in. Zonde want dit zou een top prioriteit moeten hebben in iedere relatie. Met of zonder kinderen. Anyhow, wij hebben jaren geleden via Facebook geopperd of er iemand was die zich herkende in onze oproep, oppassen op (toen 2 kinderen). De reacties bleven uit. En eigenlijk hebben wij er daarna zelf ook niet meer naar gekraaid. Inmiddels gaan 3 van 4 kids naar school en kunnen wij onze werktijden hieromheen afstemmen. Maar kon de de tijd terugdraaien en wist ik toen van Nanny Nina, had ik absoluut, zonder twijfel het oppassen doorgezet. Vooral voor de leuke uitjes die wij als papa en mama niet samen hebben kunnen doen.