Met deze tips organiseer jij een knal feest!Het is altijd tijd voor een feestje. Een feestje om het leven te vieren. In de alledaagse rat race vergeten we simpelweg om zo nu en dan een goed feestje neer te zetten. En met de temperaturen van nu is een tuinfeestje wel op zijn plek. Toch? Ik geef je hierbij een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je feestje nooit meer vergeten gaat worden door je gasten. 

Het plannen is een goed begin. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens het feestje zelf ook kunt genieten. Het belangrijkste van een feestje is genieten dus met een fijne planning sta je al 10 punten voor.


Thema

Bedenk een tof thema voor je feestje. Uit ervaring kan ik beamen dat een thema feestje veel minder stress met zich mee brengt. Zo kun je op thema hapjes bedenken, de aankleding en eventueel de gasten een dresscode meegeven. Op mijn thema feest lijstje staat heel hoog een Peaky Blinders thema. Iedereen gekleed in dit thema......

Tafel en stoelen

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel mensen je uitnodigt voor je feest, maar stoelen en tafels zijn een pre. Een leuke tip is om opzoek te gaan naar tweedehands stoelen en tafeltjes. Geeft je meteen een goede reden om kringlopen af te struinen. Maar ik kan mij ook voorstellen dat je dit liever uit handen geeft. Zo kun je op zoek gaan naar een evenementen verhuur bedrijf zoals Accuraatverhuur.nl. Zij beschikken over een groot aanbod aan stoelen, tafels, tenten, barkrukken en ga zo maar door. kortom alles om je feest compleet te maken. En allemaal onder één dak. Erg fijn! Kies je voor deze manier, dan kun jij praktisch onderuit gezakt wachten tot je feest van start gaat. 


Rampenplan achter de hand

Een tuin feest is geweldig, mits het weer een beetje mee zit. Helaas kunnen we dit niet sturen dus een zogeheten rampenplan voor je feest is hierin wel een must. Wat ga je doen wanneer het weer ineens omslaat? Een feesttent kan de perfecte oplossing zijn. Of wellicht heb je een tuinhuisje die je tijdelijk leeg kunt halen voor je gasten als het met bakken uit de lucht komt vallen. Geef je je feest aan het einde van de dag en ga je door tot de late uurtjes? Dan is een stel kussen en plaids een regelrechte must. Leg ze overal neer zodat je gasten zelf, wanneer ze het koud krijgen, een plaid kunnen pakken. En tot slot, vuurkorven of terrasverwarmers. Zeker wanneer je feest plaats gaat vinden aan het einde van de zomer, zijn deze geen overbodige luxe. Ook leuk om heerlijke marshmallows te gaan roosteren boven een vuurkorfje.  

Insectenplan 

Geen van je gasten, inclusief jijzelf, zit erop te wachten om continu vliegjes uit hun drankje te halen. Een leuke tip, begon vast met sparen van jam potten. Dit hoeven natuurlijk niet allemaal dezelfde te zijn. Veel leuker om allerlei verschillende jam potten te hebben of wellicht heb je nog andere potjes met deksel waar je eventueel een gat in de deksel kan boren. Hup het rietje erin en klaar zijn de drinkbekers. Maar muggen vliegen natuurlijk ook in de natuur, daarvoor mijn allerfijnste tip: Citronella wierrook stokken voor de in de tuin. Ik geloof dat je ze tegenwoordig ook in spiraal vorm hebt om op te hangen. Ik ga nergens meer heen zonder want het werkt als een tierelier. Ook leuk is om op de tafels kleine kaarsenhoudertjes te plaatsen met citronella kaarsen. Plaats in de zithoeken mug werende planten zoals lavendel, citroenplantjes, rozemarijn, basilicum of munt. 

Decoratie 

Natuurlijk mogen lichtslingers niet ontbreken in de tuin, naast de hierboven genoemde kussen en plaids. Maar vergeet ook vooral vloerkleden niet. Vind ik een musthave bij een tuinfeest, een paar heerlijke zit kussens erop en je bent good to go.  En misschien wel de allerleukste tip die ik je kan meegeven... in plaats van slingers en de hele rambam aan te schaffen kun je zelf aan de slag met een diy slinger van oude kleden of kleding. Zo maakte ik voor de eerste verjaardag van mijn dochter een slinger van haar baby kleertjes. De slinger hangt nu te pronken in haar eigen kamertje. Dit kun je dus met van alles doen. Bijvoorbeeld een slinger van hydrofiele doeken. Je weet wel, waar je er als ouders zijnde niet genoeg van kunt hebben. Ik noem ze liever de duizenddingen doeken. Knip ze in stroken, knoop ze vervolgens aan een touwtje en klaar is je slinger.