Journal Prompts voor September


Augustus is alweer ten einde en dat is een mooi moment om terug te kijken op afgelopen maand. Ben je nog niet begonnen met een journal dan kan ik je dit van harte aanbevelen. Wist je dat er veel voordelen zitten aan iedere dag even een momentje voor jezelf te pakken en van je af te schrijven of juist doelen te stellen? 

Dagelijks in je journal schrijven is een manier om gedachten en gevoelens een plek te geven. Niet te verwarren met een dagboek trouwens.  Een dagboek schrijf je om gebeurtenissen vast te leggen. Gebeurtenissen die je die dag hebt meegemaakt. Terwijl het schrijven in een journal de plek is waar je controle krijgt over je emoties en het creëren van positieve resultaten die je wil behalen in je leven. Het is dus eigenlijk een uitstekende oefening ter ondersteuning van je geestelijke gezondheid. 

Een voorbeeld: 

Neem een jaar in gedachten, dat kan 1 jaar, 5 jaar of misschien wel 10 jaar in de toekomst zijn vanaf het heden. Visualiseer jezelf op die plek. Waar zou je dan willen zijn, wat wil je doen en met wie? Schrijf al deze beelden op in je journal. Visualiseren kan jou helpen om de eerste stappen te zetten voor het aanbrengen van positieve veranderingen en je toekomst dromen werkelijkheid te laten worden. 

Ook zijn er diversen wetenschappelijke studies die hebben aangetoond dat schrijven over stressvolle, emotionele of levens veranderende gebeurtenissen kan leiden tot verbetering in de psychologische en fysieke gezondheid. 

Genoeg reden om direct te beginnen met je journal prompts. Journal prompts zijn in het leven geroepen voor mensen die dolgraag willen beginnen met schrijven in een dagboek. Maar eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen. Laat staan waar ze over moeten schrijven. Journal prompts zijn ideeën die je helpen om te concentreren wat je op kunt schrijven. Het geeft dus een duidelijke richting voordat je begint met schrijven. 

Je kunt journal prompts over het gehele wereld wijde web vinden. Pinterest, maar ook TikTok zijn goudmijntjes om je perfecte journal prompts te vinden. 

Ben je nog niet begonnen met een journal, dan is dit jouw sign om meteen te beginnen. Dit geeft je ook meteen de mogelijkheid om een prachtig notitieboek te scoren. Ik kan de invulboeken van Paperlife aanraden. Enorm veel keuze voor verschillende momenten. 

Journal Prompts voor September

♥ Wat waren de beste momenten van Augustus 

♥ Wat waren de vervelendste momenten van Augustus

♥ Welke doelen heb je behaald

♥ Welke doelen wil je halen in September

♥ Hoe ziet September er voor jou uit