Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Journal Prompts voor September


Augustus is alweer ten einde en dat is een mooi moment om terug te kijken op afgelopen maand. Ben je nog niet begonnen met een journal dan kan ik je dit van harte aanbevelen. Wist je dat er veel voordelen zitten aan iedere dag even een momentje voor jezelf te pakken en van je af te schrijven of juist doelen te stellen? 

Dagelijks in je journal schrijven is een manier om gedachten en gevoelens een plek te geven. Niet te verwarren met een dagboek trouwens.  Een dagboek schrijf je om gebeurtenissen vast te leggen. Gebeurtenissen die je die dag hebt meegemaakt. Terwijl het schrijven in een journal de plek is waar je controle krijgt over je emoties en het creëren van positieve resultaten die je wil behalen in je leven. Het is dus eigenlijk een uitstekende oefening ter ondersteuning van je geestelijke gezondheid. 

Een voorbeeld: 

Neem een jaar in gedachten, dat kan 1 jaar, 5 jaar of misschien wel 10 jaar in de toekomst zijn vanaf het heden. Visualiseer jezelf op die plek. Waar zou je dan willen zijn, wat wil je doen en met wie? Schrijf al deze beelden op in je journal. Visualiseren kan jou helpen om de eerste stappen te zetten voor het aanbrengen van positieve veranderingen en je toekomst dromen werkelijkheid te laten worden. 

Ook zijn er diversen wetenschappelijke studies die hebben aangetoond dat schrijven over stressvolle, emotionele of levens veranderende gebeurtenissen kan leiden tot verbetering in de psychologische en fysieke gezondheid. 

Genoeg reden om direct te beginnen met je journal prompts. Journal prompts zijn in het leven geroepen voor mensen die dolgraag willen beginnen met schrijven in een dagboek. Maar eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen. Laat staan waar ze over moeten schrijven. Journal prompts zijn ideeën die je helpen om te concentreren wat je op kunt schrijven. Het geeft dus een duidelijke richting voordat je begint met schrijven. 

Je kunt journal prompts over het gehele wereld wijde web vinden. Pinterest, maar ook TikTok zijn goudmijntjes om je perfecte journal prompts te vinden. 

Ben je nog niet begonnen met een journal, dan is dit jouw sign om meteen te beginnen. Dit geeft je ook meteen de mogelijkheid om een prachtig notitieboek te scoren. Ik kan de invulboeken van Paperlife aanraden. Enorm veel keuze voor verschillende momenten. 

Journal Prompts voor September

♥ Wat waren de beste momenten van Augustus 

♥ Wat waren de vervelendste momenten van Augustus

♥ Welke doelen heb je behaald

♥ Welke doelen wil je halen in September

♥ Hoe ziet September er voor jou uit

 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.