3 dingen die ik ooit nog wil doen


Iedereen heeft tegenwoordig wel een bucketlist met dingen die hij of zij wil doen in dit leven. De mijne was vroeger ellenlang. Toevallig kwam ik dit briefje nog niet zo lang geleden tegen en daarop stond onder andere, kinderen en de liefde van mijn leven. Die twee kan ik inmiddels van mijn lijstje afstrepen. Kinderen heb ik er maar liefst vier van mogen krijgen met de liefde van mijn leven. Maar er staan nog drie dingen op mijn lijstje die ik heel hoog heb staan. Namelijk.....


Motorrijden

Toen ik mijn wederhelft leerde kennen had hij net een motor gekocht. Jammer genoeg heb ik nooit een ritje bij hem achterop mogen maken, maar door zijn liefde voor motorrijden, ben ik inmiddels ook zover dat ik ooit in mijn leven zelf wil leren motorrijden. Mocht dit ooit lukken, samen eropuit trekken. Kinderen in de zijspan en we zien wel waar het schip strand. Mensen die mij kennen liggen nu waarschijnlijk helemaal dubbel om het feit dat ik nog bezig ben met een rijbewijs voor de auto ;) 

Anyhow, ik ben ook begonnen met het zoeken naar motorkleding en motorhelmen. Maar ook motorlaarzen. Het liefst dezelfde als mijn wederhelft. Heerlijk als een anwb stelletje touren met onze motoren ha!  

Ik kwam bij voordeelhelmen.nl terecht. Een webshop die enorm aan het groeien is onder de motormuizen. Wat ik kan begrijpen. Want wellicht denk je bij het zien van de naam dat de webshop alleen maar helmen verkoopt. Nee! Je kunt bij deze shop je gehele tenue aanschaffen. Ze hebben overigens ook een fysieke winkel, wat het misschien fijner maakt wanneer je een helm moet aanschaffen. Ik weet nog dat ik als kleine meid mee mocht met mijn vader naar de motorwinkel waar ik mijn ogen uitkeek bij alle verschillende soorten helmen en de oneindige keuze aan beschermende kleding. Moet ik wel zeggen dat mijn wederhelft al enige tijd aan het kijken is naar motoren... zou ik dan toch snel een keer achterop kunnen springen? 

Tot het zover is, ga ik mijn winkelmandje steeds opnieuw vullen ;) Iets met manifesteren toch! 


Emigreren

Iets wat heel hoog op mijn lijstje staat is emigreren. Heel drastisch, maar oh wat zou ik graag gisteren mijn spulletjes al verzamelen. Een grote camper of caravan kopen en op reis gaan. Kijken waar ons nieuwe thuis zich schuil houdt. Het liefst met een fantastisch mooi groot landgoed met onze eigen waterbronnen, plek voor een moestuin, fruitbomen...Weg van de alledaagse rat race van nu en ons heerlijk terugtrekken op een plek waar niets draait om stress maar alles draait om rust en jezelf.

Naast het emigreren zou ik dolgraag een plek willen maken met bell tentjes, yurts en tiny huisjes om gasten te mogen verwelkomen die ook even weg willen uit de rat race en zichzelf kunnen onderdompelen in een wereld die je zelf gezien moet hebben voor je gelooft dat dit dé plek is. Een plek waar mensen speciaal voor terugkomen en het jaren later nog over die speciale plek hebben.

Zoals je hierboven kon lezen vul ik met regelmaat mijn mandje en kijk ik naar motorspullen. Dat doe ik ook met de droom die ik net beschreef. Niet in mijn winkelmandje, ging dat maar zo makkelijk, maar simpel door moonboards te maken via Pinterest en inspiratie op doen bij andere campings. Werkt ontzettend therapeutisch. En hoe meer je bezig bent met je dromen, hoe harder je gaat werken om ze uiteindelijk tot een realiteit te brengen. 


Een happy place

Niet een fysieke happy place, maar een happy place in iedereen zijn brein. Ik heb geen idee hoe, maar wat zou ik graag mensen willen laten zien dat het leven wat je leeft er ook heel anders uit kan zien. Hoe je jezelf gelukkig maakt door bijvoorbeeld iedere dag een paar minuten je journal in te vullen. Hoe meditatie een happy place van je brein kan maken. Net zoals yoga. Wat het met je lijf doet wanneer je iedere dag op een vast tijdstip uit bed stapt. En ook naar bed gaat. Dat een kind of baby die niet doorslaapt dit niet doet om jou te irriteren, maar je nodig heeft. Er zijn in de afgelopen decennia zoveel "problemen" bijgekomen in het dagelijkse leven, maar het is allemaal simpel op te lossen mits je de juiste tools gebruikt. Een leuk voorbeeld vind ik, de spijkermat van Flowee. Ik heb deze nu een paar maanden in mijn bezit en dit is zo een enorme musthave in je leven. Het klinkt een beetje gek, een spijkermat maar het gaat je zoveel gezondheidsvoordelen opleveren. Maar ook de Moonbird, mijn fysieke ademhalingscoach die ik sinds kort mag gebruiken. Allemaal kleine dingen die je kunt toepassen om je leven nog mooier en leuker te maken. 

Maar ook het overbrengen van boeken. Heb je bijvoorbeeld trauma's opgelopen in je jeugd of als volwassene, dan zijn er ontelbaar veel boeken die je kunnen helpen bij het verwerken van deze trauma's. Dus die Happy Place, dat is iets waar ik aan moet beginnen en tot nu toe heb ik daar simpelweg nog geen handvat voor gevonden. Wordt vervolgd dus!