Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Keuken kriebels - Hoe kies je je droomkeuken uit?

 


Het kiezen van je droom keuken, naast dat het je waarschijnlijk een euforisch gevoel geeft, het je daarnaast ook een heleboel slapeloze nachten bezorgd. Been there done that. Er is zo ontzettend veel om uit te kiezen, te mixen en matchen, de kleuren, het materiaal, wil je inspelen op trends en ga zo maar door. Middels deze blog gaan wij je een handje helpen hoe jij jouw droomkeuken tot realiteit kunt laten omtoveren. 

 
Stap 1- Maak een moodboard 

De eerste stap naar je droomkeuken is wellicht één van de leukste, het maken van een moodboard. Een bord vol inspiratie voor je nieuwe keuken. Dit is ook gelijk een leuke manier om in de trends te duiken mocht je trend gevoelig zijn. Je kunt op Pinterest een digitaal moodboard maken, maar wij kwamen Goergen Keukens tegen. Zij bieden de optie om via hun website een moodboard te maken. Dat is toch een partijtje ideaal? Door middel van een moodboard kom je erachter wat jij wel en niet mooi vindt. Het bos van keukens is zo onmenselijk groot, dat dit eigenlijk een stap is die je niet zou moeten overslaan. 


Stap 2 – Je droomkeuken uittekenen 

Nu je je moodboard hebt gemaakt komt het tekenen gedeelte. Klinkt oersaai, maar is eigenlijk net zo leuk als het maken van je moodboard, no worries. Je hoeft hier ook echt niet voor te kunnen tekenen. Dit is puur om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt in de ruimte waar je droomkeuken moet komen. Op Google kun je verschillende 3D programma's vinden waar je ook mee aan de slag kunt gaan. 


Stap 3 – Keukenzaak hoppen

Ook een leuke stap als je het ons vraagt, een rondje keukenzaak hoppen om inspiratie op te doen. Er is altijd iemand die jou kan helpen met bijvoorbeeld een ontwerp dus vergeet ook vooral niet om je tekening mee te nemen + een lijstje van je droomkeuken wensen. Zo weet je ook gelijk wat er op dit moment aan keukens is, ondanks dat het bos aan keukens extreem groot is. Tevens kan een keukenadviseur je ook laten weten welk prijs kaartje er aan je eventuele droomkeuken hangt. Bij Goergen Keukens kun je ook een prachtige SieMatic keuken bekijken. Zonder te overdrijven, stuk voor stuk pareltjes en heel erg uiteenlopend. Alvast een tip van ons. 


Stap 4 – Welke materialen en welke apparatuur 

Alles is mogelijk in de keukenwereld. Echt alles. Dat maakt dit avontuur ook zo enorm leuk. Bij stap 4 ga je op onderzoek uit naar verschillende materialen. Wil je bijvoorbeeld een normaal aanrechtblad of misschien bestaat jouw droomkeuken wel uit een marmer aanrechtblad. Welke greepjes zijn er allemaal en kies je überhaupt voor greepjes of ga je voor een compleet greeploze keuken? En dan heb je nog de apparatuur die in je keuken moet komen. Voor ieder budget is er enorm veel keuze. Deze stap kun je eventueel ook samenvoegen met het maken van je moodboard. Wij kunnen je absoluut aanraden om ook het keukenapparatuur te proberen fysiek in de winkel zodat je het kunt aanraken en zien. Het gaat immers ook om de feeling toch? 


Stap 5 – Heb geduld! 

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Het moet je droomkeuken worden en dat vergt nou eenmaal wat tijd en geduld. Denk er eerst goed over na wanneer er iets concreets op tafel ligt. Je hebt wel de WOW factor nodig. Je hebt niets aan twijfel en je weet wat ze zeggen, bij twijfel niet doen. Slaap er een paar nachtjes over en uiteindelijk ga je weer rustig kunnen slapen met als het goed is, je droomkeuken beneden!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.