Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

De voordelen van een airco in huisDe zomers worden steeds warmer en hierdoor is het bijna een mission impossible om je huis tijdens deze periode koel te houden. In onze nieuwbouw woning blijft de warmte van de kachel in de winter binnen, maar door het platte dak is het in de zomer geen doen om binnenshuis te vertoeven. Ik deel graag de voordelen met je wanneer je erover nadenkt om een airco aan te schaffen. 

  • De verkoeling van een airco is gelijk het eerste en volgens mij ook het beste voordeel. Verkoeling! We smachten in de winter naar warmte, maar wanneer het dan eindelijk zo ver is en we worden bedolven door de zonnestralen van de zon, willen we maar al te graag verkoeling in huis. Een airco is dé oplossing. Zeker als je vanuit huis werkt is een airco een goede oplossing voor verkoeling. Een koele werkplek betekend namelijk dat je productiviteit omhoog gaat. Ja echt waar ;) 
  • Slapeloze nachten door een snikhete slaapkamer. Dat hebben we volgens mij allemaal wel eens meegemaakt. Met een airco zorg je voor een fijn klimaat in je slaapkamer waarna jij je weer kunt focussen op je schoonheidsslaapje. 
  • Muggen in de zomer, ik kan mij niet voorstellen dat er iemand vrolijk van kan worden. Ik niet in ieder geval. Maar wanneer je niet over een airco beschikt zit er niets anders op dan in de avond de ramen open te zetten. Maar dit is ook gelijk een uitnodiging voor muggen. Een soort open huis ;) Met een airco blijven je ramen dicht en reken je dus ook af met een muggen plaag in je huis. 
  • Ook niet onbelangrijk, een airco zorgt voor schonere lucht in huis doordat de lucht gefilterd wordt. 
  • Wanneer je je airco goed onderhoud kun je er jaren plezier van hebben. 
  • In de vroegere jaren nam eigenlijk niemand een airco omdat het energieslurppers waren. Tegenwoordig is dit anders en kun je zelfs geld besparen op je elektriciteitskosten. Airco's hebben tegenwoordig namelijk een energielabel. Laat je hierover wel goed informeren. 
  • Wat dacht je van douchen? Met warmte douchen en tijdens het afdrogen kun je je weer opnieuw douchen. Een airco onttrekt vocht uit de lucht dus zeg maar dag tegen bezweet afdrogen! 
Kortom een airco wat mij betreft een musthave wanneer de temperaturen door het dak stijgen en je je huis maar niet koel krijgt met bevroren waterflessen voor een ventilator of schaduwdoeken voor je raam. 

Bedenk ook van te voren of je één kamer wilt verkoelen of je hele huis. Ik begrijp dat wanneer je kids hebt het fijn is dat niet alleen jij, maar ook je kids niet lekker slapen met de warmte. Vaak is een airco met meerdere units een stuk goedkoper dan één mobiele airco. Maar het voordeel van een mobiele airco is dat je deze in iedere kamer kunt zetten. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.