De voordelen van een airco in huisDe zomers worden steeds warmer en hierdoor is het bijna een mission impossible om je huis tijdens deze periode koel te houden. In onze nieuwbouw woning blijft de warmte van de kachel in de winter binnen, maar door het platte dak is het in de zomer geen doen om binnenshuis te vertoeven. Ik deel graag de voordelen met je wanneer je erover nadenkt om een airco aan te schaffen. 

  • De verkoeling van een airco is gelijk het eerste en volgens mij ook het beste voordeel. Verkoeling! We smachten in de winter naar warmte, maar wanneer het dan eindelijk zo ver is en we worden bedolven door de zonnestralen van de zon, willen we maar al te graag verkoeling in huis. Een airco is dé oplossing. Zeker als je vanuit huis werkt is een airco een goede oplossing voor verkoeling. Een koele werkplek betekend namelijk dat je productiviteit omhoog gaat. Ja echt waar ;) 
  • Slapeloze nachten door een snikhete slaapkamer. Dat hebben we volgens mij allemaal wel eens meegemaakt. Met een airco zorg je voor een fijn klimaat in je slaapkamer waarna jij je weer kunt focussen op je schoonheidsslaapje. 
  • Muggen in de zomer, ik kan mij niet voorstellen dat er iemand vrolijk van kan worden. Ik niet in ieder geval. Maar wanneer je niet over een airco beschikt zit er niets anders op dan in de avond de ramen open te zetten. Maar dit is ook gelijk een uitnodiging voor muggen. Een soort open huis ;) Met een airco blijven je ramen dicht en reken je dus ook af met een muggen plaag in je huis. 
  • Ook niet onbelangrijk, een airco zorgt voor schonere lucht in huis doordat de lucht gefilterd wordt. 
  • Wanneer je je airco goed onderhoud kun je er jaren plezier van hebben. 
  • In de vroegere jaren nam eigenlijk niemand een airco omdat het energieslurppers waren. Tegenwoordig is dit anders en kun je zelfs geld besparen op je elektriciteitskosten. Airco's hebben tegenwoordig namelijk een energielabel. Laat je hierover wel goed informeren. 
  • Wat dacht je van douchen? Met warmte douchen en tijdens het afdrogen kun je je weer opnieuw douchen. Een airco onttrekt vocht uit de lucht dus zeg maar dag tegen bezweet afdrogen! 
Kortom een airco wat mij betreft een musthave wanneer de temperaturen door het dak stijgen en je je huis maar niet koel krijgt met bevroren waterflessen voor een ventilator of schaduwdoeken voor je raam. 

Bedenk ook van te voren of je één kamer wilt verkoelen of je hele huis. Ik begrijp dat wanneer je kids hebt het fijn is dat niet alleen jij, maar ook je kids niet lekker slapen met de warmte. Vaak is een airco met meerdere units een stuk goedkoper dan één mobiele airco. Maar het voordeel van een mobiele airco is dat je deze in iedere kamer kunt zetten.