Doorgaan naar hoofdcontent

De voordelen van Bamboe sokken

Let's talk about sokken. Je denk nu misschien, het zijn maar sokken, het tegendeel is waar. Sokken zijn zo ongeveer één van de belangrijkste dingen voor je voeten. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar je voeten gebruik je (als het goed is ;)) de hele dag. Dus tijd om je te verdiepen in de wereld van sokken. Daarbij help ik je eindje op weg.  Tegenwoordig koop je voor een habbekrats een bosje sokken. Vaak van katoen. Niet erg duurzaam en daarnaast gaan katoenen sokken niet heel erg lang mee. Stel jezelf eens de vraag, hoe vaak koop ik nieuwe sokken omdat je huidige sokken gaatjes vertonen? Of simpelweg omdat ze "versleten" zijn. Een groot nadeel van katoenen sokken is dat deze stof vochtig blijft. Zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten is katoen niet je beste vriend op het gebied van sokken. Liever kies je voor Bamboe sokken . Niet gelijk in de stress schieten bij het woord bamboe, dit zijn absoluut geen dikke, op geiten wollen sokken lijkende sokken. Bamboe sokke

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal


We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu!


Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma. Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach. Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef je niet per se Quinta Alma te verlaten. Tussen twee bergen kun je terecht in hun eigen meer.  

De accommodaties zijn om door een ringetje te halen. Je slaapt in een luxe tent waaronder; Superior Safari, Riverside Deluxe, Romantic Mountain en Grand Mountain Teepee. Bij je tent beschik je over een privé douche en een droog toilet. 

Maar dat is nog niet alles. Quinta Alma verbouwd hun eigen voedsel waar jij iedere ochtend van kunt genieten in de gezamenlijke ruimte. En wat dacht je van alle dieren die er te vinden zijn? Onder andere Kippen, katten, schapen, honden.... en je kunt eindeloos knuffelen met ezels. Dat is voor ons al een reden om er niet meer naar huis te willen. Aan meditatieve activiteiten ontbreekt het je niet op Quinta Alma. Naast het knuffelen van ezels kun je genoeg prachtige vogels spotten, dus vergeet ook zeker je verrekijker niet. Maar sterren kijken mag niet ook absoluut niet ontbreken op het lijstje. 

Overigens is dit ook de plek om je kinderen mee naartoe te nemen. Er is genoeg te doen voor ze en wil je nou echt even genieten van romantische avond, bijvoorbeeld om naar de sterren te staren, is er op aanvraag oppas mogelijkheid. Idea-aaaal! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de daarvoor ingerichte ruimte tegenover de ontbijt ruimte, zodat je een oogje in het zeil kunt houden. 

Als dit geen onvergetelijke trip gaat worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor het feit dat je misschien niet meer naar huis wilt ;-) 

Boek je verblijf via Quintaalma.com


 
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.