Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal


We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu!


Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma. Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach. Voor de √©chte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef je niet per se Quinta Alma te verlaten. Tussen twee bergen kun je terecht in hun eigen meer.  

De accommodaties zijn om door een ringetje te halen. Je slaapt in een luxe tent waaronder; Superior Safari, Riverside Deluxe, Romantic Mountain en Grand Mountain Teepee. Bij je tent beschik je over een priv√© douche en een droog toilet. 

Maar dat is nog niet alles. Quinta Alma verbouwd hun eigen voedsel waar jij iedere ochtend van kunt genieten in de gezamenlijke ruimte. En wat dacht je van alle dieren die er te vinden zijn? Onder andere Kippen, katten, schapen, honden.... en je kunt eindeloos knuffelen met ezels. Dat is voor ons al een reden om er niet meer naar huis te willen. Aan meditatieve activiteiten ontbreekt het je niet op Quinta Alma. Naast het knuffelen van ezels kun je genoeg prachtige vogels spotten, dus vergeet ook zeker je verrekijker niet. Maar sterren kijken mag niet ook absoluut niet ontbreken op het lijstje. 

Overigens is dit ook de plek om je kinderen mee naartoe te nemen. Er is genoeg te doen voor ze en wil je nou echt even genieten van romantische avond, bijvoorbeeld om naar de sterren te staren, is er op aanvraag oppas mogelijkheid. Idea-aaaal! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de daarvoor ingerichte ruimte tegenover de ontbijt ruimte, zodat je een oogje in het zeil kunt houden. 

Als dit geen onvergetelijke trip gaat worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor het feit dat je misschien niet meer naar huis wilt ;-) 

Boek je verblijf via Quintaalma.com