Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Hoe maak je neppe sproetjes


Sproetjes, you love them or you hate them. I love them. Nu het zonnetje zich weer laat zien, komen de sproetjes ook weer tevoorschijn. Wanneer je net als ik niet gezegend bent met deze sproetjes, no worries. Ik help je! Ik geef je een paar verschillende manieren om de sproetjes te faken. (want: Fake it till you make it) 


Sproetenpen

EĆ©n van de snelst groeiende pennen in de beautywereld is toch wel de sproetenpen. En het leukste is dat je deze pen in verschillende prijsklassen hebt. Zo heb je de echte Freck pen voor € 19,95 bij onder andere Boozyshop. Maar ook onder andere Hema heeft een sproetenpen van hun eigen merk B.A.E voor € 4,50. 


Wenkbrauwpotlood 

De wereld van de wenkbrauwpotloden is groot. Enorm groot. Wellicht heb je zelf een flinke stash aan wenkbrauwpotloden, kijk daar eens tussen. Kies wel voor een waterproof variant. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je na een kriebel op je neus, je sproetjes op je vingers hebt zitten šŸ˜‰ Je kunt kiezen voor een echt wenkbrauwpotlood of eentje in een meer liquid vorm. Zorg ervoor dat je wenkbrauwpotlood scherp geslepen is voor het meest natuurlijke resultaat, beetje deppen met je vinger op de sproetjes en klaar ben je. Dit is mijn favoriet! Eyeliner

Iedereen heeft wel een verloren eyeliner liggen en misschien wel in de juiste kleur, potlood of liquid maakt niet uit, als deze maar wel waterproof is. Wanneer je kiest voor een liquid variant, dep dan het puntje een paar keer op een zakdoekje, keukenrol of wc papiertje om het overtollige inkt eraf te halen. Dit vergt natuurlijk wel wat oefening.


Uitgroeispray

Je leest dit goed, uitgroeispray en dan wel de Magic Retouch van L'OrĆ©al Paris. Op TikTok leer je nog eens iets. Dit schijnt dus fantastisch te zijn voor het maken van je fake sproetjes.  En de spray is verkrijbaar in verschillende kleuren waardoor er voor iedereen wel een passende kleur te vinden. Op TikTok kun je een heleboel filmpjes vinden hoe je de uitgroeispray het beste kunt gebruiken. Maar eigenlijk is het een kwestie van een kleine spray met precies genoeg ruimte tussen je gezicht en de spray. 


Henna

Wellicht weet je dat wanneer je je haren verft, hiervoor het beste Henna kunt gebruiken. In een normale haarverf zit ongelooflijk veel troep wat je haar enorm aantast. Maar naast dat Henna een uitstekende vervanger is voor haarverf, kun je Henna ook gebruiken om sproetjes mee te zetten. Maar let wel op: ga zorgvuldig op zoek naar 100% natuurlijke Henna. Deze is veilig om te gebruiken op je huid. 


Tatoeƫren

 Heb je nou helemaal geen zin in al dat werk van die sproetjes iedere dag, dan kan tatoeĆ«ren ook nog een optie zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Nikita Beaux Ink. Zij is niet alleen een enorme queen wanneer we het over tatoeĆ«ren hebben, maar ook degen die sproetjes kan tatoeĆ«ren als de beste. De sproetjes tatoeĆ«ren doet ze "erbij" dus het kan best zijn dat je even geduld moet hebben.    Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.