Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Cozy Gaming en waarom je dit als nieuwe hobby wil

Tijdens het doelloos scrollen op TikTok viel een paar weken geleden mijn oog op een video van iemand die haarzelf de Cozy Gamer noemde. Dit liet ze zien op haar handheld, een Nintendo Switch in dit geval. Omringt door kaarsjes filmde zij haarzelf vanaf de bank onder een dekentje met een grote kop thee. Ik werd meteen nieuwsgierig. Ik wil niet zeggen dat ik een die-hard game fan ben, maar in the good old days was ik verslingerd aan Nintendo. Kunnen we dan zeggen dat ik een Mario fangirl ben? Denk het wel. Sinds de komt van mijn vier kids (waarvan de oudste ook het Mario virus te pakken heeft. YES) heb ik geen console meer aangeraakt. Oke oke, een potje Fifa met mijn geliefde wederhelft uitgezonderd.  Wat ik wel na al die jaren nog steeds ijverig doe (in fases, dat wel) is Candy Crush . Ja zo eentje ben ik. Inmiddels zit ik ergens in level 1604. Veeg je stress weg zegt Candy Crush zelf. Of ik mijzelf daar in kan vinden laat ik even in het midden haha.  Maar goed, Cozy Gaming dus. Ik

Haar hack 101 #1 Haren wassen


Haren wassen doen we allemaal en gemiddeld iedere dag, dat terwijl het wassen van je haar niet iedere dag hoeft. Even tussen ons - het iedere dag wassen van je haar is zelfs ontzettend slecht. Je haar droogt uit en je verwijdert hiermee de talg (ook wel huidsmeer) die bescherming biedt voor je haar. Dus wat je eigenlijk wilt doen is je haar minimaal wassen. 

Ga je van iedere dag je haar wassen naar minimaal, dan moet je rekening houden met een lang proces. Ik zal je even kort door mijn proces heen praten. Er ging bij mij ook geen dag voorbij dat ik mijn haar niet waste. Ik wist niet beter. Tot ik hoorde over het 1 keer per week je haren wassen fenomeen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik verdiepte mij in deze methode. Ik waste voor de laatste keer mijn haar om het vervolgens een week daarna pas weer te wassen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Na 4 dagen moest ik het wassen aangezien mijn haar zo enorm vet werd. Nog even een kleine side note, ik gebruikte niks voor in mijn haar wat betreft oliën enzovoort. 

Ik zette de teller dus in de eerste instantie op 4 dagen om vervolgens steeds een stapje verder te gaan. En dat was de gouden zet. Uiteindelijk kan mijn haar een week zonder wasbeurt zonder vet te worden. Langzame stapjes zijn dus zeker mijn gouden tip. Sla deze informatie vooral even op want in de volgende alinea ga ik een haar hack met je delen die mijn holy grail blijkt te zijn. 

Ondanks dat ik het wassen van mijn haar flink heb afgebouwd en dit ook absoluut te merken was aan mijn haar, was ik nog niet helemaal tevreden. Uiteraard ben ik er inmiddels achter dat siliconen, alcohol en sulfaten niet oke zijn en totaal niet passen bij een fijne en goede verzorging van je haar. Want wist je haar je haar helemaal niet genetisch bepalend is?  Desalniettemin gebruik ik ook nog een aantal producten waar deze ingrediënten wel in zitten. Little baby steps..... 

Ik ging een stapje verder door de shampoo flessen links te laten liggen en mij te verdiepen in shampoo bars. Ik merk enorm verschil in dit gebruik. Zo hebben ik geen jeukende hoofdhuid meer en zijn er geen schilfers te bekennen. Check! Dat bleek het nog niet helemaal te zijn dus ging ik opzoek naar nog meer. En daar was de grote holy grail numero twee. Niet de onderkant van je haar wassen. Boem. Ik probeerde het uit en sindsdien was ik alleen nog maar mijn hoofdhuid dus niet de onderkant van mijn haar. Wanneer je de onderkant van je haar wast, breekt je haar af en wordt het frizzy. Daar zit helemaal niemand op te wachten natuurlijk. Sinds ik dit doe, smeer ik olie in mijn haar na het douchen, borstel het niet uit, maar laat het drogen aan de lucht. That's it. 

De hoofdhuid wordt vies, dus niet zozeer de punten van je haar. Wanneer je je haar uitspoelt loopt dit langs de onderkant van je haar en dat is meer dan genoeg om de puntjes schoon te maken. 

Dus de volgende keer wanneer je je haar wast probeer je alleen je hoofdhuid te wassen. Dit gaat overigens veel makkelijker met je hoofd naar beneden.  En wil je nog een stapje verder gaan? Was dan je hoofdhuid twee keer. Yes twee keer. Bij een goede kapper wassen ze ook twee keer je haren. Die twee keer heeft je hoofdhuid nodig om echt schoon te worden. Er zijn zelfs speciale pre-shampoos/oliën verkrijgbaar. 

Om het helemaal in één keer goed te doen kun je je haar porositeit checken. Zo kun je gericht op zoek gaan naar producten die perfect bij jou haar passen. Ik heb bijvoorbeeld een lage porositeit, wat inhoudt dat mijn haar moeilijk producten opneemt, maar wanneer er product is opgenomen, het dan ook lang blijft zitten. Wil je zelf je haar porositeit testen? 

- Neem een glas water op kamertemperatuur en een schone haar. (Het is van belang dat je deze test uitvoert met schoon haar.)

- Nu kun je je haar porositeit aflezen door het volgende te bekijken: 

Je haar blijft drijven = Lage porositeit
Je haar zakt tot halverwege het glas = Medium porositeit
Je haar zakt tot de bodem = Hoge porositeit


That's it! Aan de hand hiervan kun je gericht producten shoppen voor je haar en eventueel jezelf een nieuwe haar routine aanleren. 
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.