Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd. Zijde haarkruller (aka hair noodle)

Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt deze haarkruller aanschaffen voor een mini prijsje op Ali. Ik geloof dat ze daar tussen de 1 en 3 euro kosten. Mocht je daar niet op willen wachten zijn ze ook te koop bij Bol.com. Je kunt de haar rol ook inruilen voor een badjas riem. Die heeft ook iedereen wel in huis, gok ik ;) Ook kun je een hydrofiele doek gebruiken of een T-shirt. 

Rietjes krullen

Deze optie duurt ellendelang dus plan hier echt even wat tijd voor in. Je wikkelt plukjes haar om de rietjes tot ongeveer de helft, knikt het rietje omhoog en zet hem vast met een klein elastiekje. Een krullenbos gegarandeerd de volgende dag. De rietjes maken kleine krulletjes. Een permanent idee maar dan niet schadelijk voor je haren. Wellicht is dit een leuke optie voor een meiden avondje, elkaars haren in rietjes draaien. Het slaapt misschien niet erg comfi maar het resultaat daarentegen is wel fenomenaal. 

Sok krullen

Men neemt een sok en daar kun je echt allerlei kanten mee op. Sokken heeft iedereen in huis dus je kunt ook meteen aan de slag om dit zelf te proberen. Je kunt bijvoorbeeld vier sokken gebruiken wanneer je je haar in vier gelijke stukken verdeeld. Zo kun je kleinere plukjes nemen en krijg je wat minder grote krullen. Of je gebruikt 2 sokken door je haar in 2 gelijke stukken te verdelen en dezelfde techniek gebruikt als de zijde haar roller van hierboven. 


Haar oprollen

Deze methode vind ik zelf helemaal de bom. Je neemt kleine plukjes haar en rolt deze op alsof je een knotje maakt. Zet deze vast met een bobby pin, zet een satijnen slaap muts op en voilĂ . Deze methode duurt natuurlijk wel iets langer wanneer je lang haar hebt, maar dat is het dubbel en dwars waard wanneer je het resultaat de volgende ochtend ziet. Keep it messy is mijn tip, je hoeft je haar echt niet in gelijke plukjes te verdelen en netjes te werken met een kammetje. Doe het op gevoel voor meer volume. 

Curly formers

Geen idee wat de Nederlandse vertaling hiervan is, maar dit noemen ze volgens mij ook gewoon krulspelden maar dan zonder hitte. Het zijn lange gekleurde slierten die je door middel van een haakje die bij het pakket geleverd wordt, je haar door het sliertje heen trekt. Meer hoef je niet te doen.  Naast slapen dan ;) 

Om te genieten van shiny krullen kun je voor gebruik van alle bovenstaande methodes kiezen om eerst een fijne olie zonder siliconen aan te brengen in je haar. De volgende olie's bevatten geen siliconen: 

- 100% jojoba olie (te koop bij onder andere Kruidvat) 

Shea Moisture Argan olie

- Castor olie 

- Rahua Amazon olie 

- Briogeo Strenghtening treatment olie

- Fable & Mane Holiroots hair treatment olie

- Bread beauty supply hair oil everyday gloss

- Captain Blankenship Mermaid haar olie

Mocht je geen olie in huis hebben, dan voldoet water ook prima, maar het resultaat is dan minder shiny.