Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Dé tip voor het scheren van je benen


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik laat mijn been haren lekker warmpjes zitten in de winter. Tenzij, ja tenzij ik een panty aan heb. Geen gezicht natuurlijk die dons vacht die door een panty heen prikt. Daarom vermijd ik panty's zoveel mogelijk in de winter ;) En het feit dat scheren echt veel te veel tijd in beslag neemt speelt ook mee. Je moet gewoon even rustig je tijd nemen voor dit irritante klusje want voor je het weet liggen je benen van boven tot onder open. Prrrrucies. Ik heb hier echt de aller-aller-aller beste tip voor. 

We zijn natuurlijk gewend om van onder naar boven te scheren. Tot voor kort was dit ook mijn manier tot ik ergens voorbij zag komen dat dit ook heel anders kan. Ik was vooral erg sceptisch, want hoe zou deze manier zoveel beter kunnen zijn? + je zou op deze manier niet in je benen snijden met het scheermes. Ok, dit moet je toch gelijk proberen. Dus daar ging ik met mijn sceptische kop. Nieuw scheermesje, nat zeepblokje over mijn benen wrijven en scheren maar.......

De manier? 

In plaats van een stuk been te scheren en het scheermes dan los te laten, laat je het scheermes zitten. Je maakt lange halen en herhaald dit tot je haren verdwenen zijn. Natuurlijk wel tussendoor even het dons vachtjes uit het mesje afspoelen. Van beneden naar boven en visa versa. Dus niet je mesje los laten van je huid. Ga natuurlijk niet expres in mijn been snijden, maar ik was toch zeker wel benieuwd of het echt onmogelijk is. Dat is het. Je kunt met geen mogelijkheid op deze manier in je been snijden. Zelfs niet bij het vervelende stukje bij je knieën. En dat is behoorlijk shocking don't you think? 

Naast het feit dat dit gewoonweg voor iedereen een uitkomst is, is het ook nog eens weet ik hoeveel keer sneller scheren. Ja, geloof het of niet, met een poep en een scheet ben je klaar. Zelfs met vier schreeuwende kinderen naast je. 

Ik heb dus geen idee waarom ik het scheren altijd anders heb gedaan en waarom ik hier achter kom terwijl ik de 30 al ben gepasseerd....

Nu niet gelijk beginnen over de down there area, die moet je gewoon lekker op je oude vertrouwde manier bijhouden. Geloof mij je wil dit daar ook niet proberen ;) Je oksels daarentegen kan wel. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.