Voor onder de boom: Qnect Smart home apparaten


Nieuwe producten leren kennen vind ik misschien wel één van de leukste dingen om te doen. Qnect is daar één van. Ik mocht een aantal producten ontvangen om te proberen en ik kan je zeggen dat ik enorm enthousiast ben + met de kerstdagen in aantocht denk ik dat dit het perfecte cadeau is voor onder de boom. 

Wat is Qnect? 

Qnect is een Smart home merk die slimme producten eenvoudig maakt. Qnect heeft een uitgebreid assortiment aan stekkers, lampen, camera's, een deurbel, sensoren en meer. Je bestuurd alle producten met de Qnect home app of je kunt gebruik maken van spraakbesturing met Amazon Alexa of Google Home. De app geeft je de complete controle over de slimme producten. Van het dimmen van je lampen tot live camera beelden. 

Je verbind de Qnect producten simpelweg met je Wi-Fi zonder dat je een aparte hub nodig hebt. Handig. Geen moeilijke handleidingen, de app leidt je namelijk door het installatieproces heen. Kortom het enige wat je echt nodig hebt is je Wi-Fi wachtwoord. 

Met de slimme producten van Qnect die verbonden zijn met Wi-Fi kun je snel en makkelijk een veilige en slimme leefomgeving creëren.  


Qnect Smart indoor camera

Een camera voor in huis stond al enige tijd op mijn eigen verlanglijstje. Deze Qnect home camera verteld je wanneer er iemand in je huis is. Het maakt niet uit waar je bent, want je krijgt hiervan een pushmelding op je telefoon zodra er beweging is gedetecteerd. Je ziet live beelden van wat er gaande is in huis zonder dat jij er zelf bent. 

De camera neemt alle beelden op in HD en kunnen opgeslagen worden op zowel een SD kaart (niet inbegrepen) als Cloud opslag. Ook is de camera voorzien van infrarood nachtzicht van vijf meter. En dit is waar ik een sprongetje maak. 

Ik heb nog niet zo lang geleden een bijzondere ervaring gehad om 04:00 uur 's nachts. Ik werd wakker van de bel. Althans ik denk dat ik wakker werd, daarna een hoop gebonk wat ik eigenlijk niet kon plaatsen. Ik durfde niet uit bed, bang dat er werd ingebroken. Dus ik verstopte mij onder mijn dekens met een hartslag van heb ik jou daar. Diezelfde ochtend zijn mijn wederhelft en ik het gaan testen, ik boven in de slaapkamer en hij beneden bij de bel, om te checken of ik hetzelfde geluid hoorde. En ja hoor. Ik werd er misselijk van. Wij zaten aan ons kopje koffie en hadden het hierover. Ik was een soort van in paniek omdat ik niet echt wist of ik dit had gedroomd of niet, maar het zette mij wel aan het denken. Wat als er iemand probeert binnen te komen? Hebben we niet extra beveiliging nodig? De nachten erna sliep ik voor geen meter en bleef maar piekeren. Uiteindelijk ebt dit vanzelf een beetje weg. 

Nu kan ik de Smart indoor camera van Qnect ophangen in mijn gang zodat ik wat rustiger kan gaan slapen. Blij mens hier. 

Je staat er vaak niet bij stil, omdat je niet verwacht dat er ooit iets gebeurd aan jou adres, maar ik denk dat dit misschien wel één van de belangrijkste dingen is om te zorgen voor een veilig gevoel. 

Mocht je de camera willen aanschaffen, vrees niet voor de installatie want die is met recht plug en play! Oh en ook handig om te vermelden, de camera kun je dus ook koppelen met andere producten van Qnect zoals de lampen en stekkers. Qnect Smart outdoor plug
 
Dit is zo een typische uitvinding waarvan ik niet snap dat ik er niet eerder van heb gehoord. De spatwaterdichte stekker. Hoe fijn is het om je buitenlampen te kunnen sturen, wanneer je bijvoorbeeld zelf niet thuis bent maar wel het idee wilt creëren dat er iemand thuis is? Dat kan met de Qnect Smart outdoor plug. Of wat dacht je van de buitencamera? 

Net zoals de camera is deze ook weer binnen een handomdraai geïnstalleerd. En wederom heb je alleen je Wi-Fi wachtwoord nodig en de Qnect home app. Je hebt met de stekker de mogelijkheid om je elektrische apparaten in en uit te schakelen op afstand. Er is zelfs een vakantiemodus beschikbaar waardoor de slimme stekker willekeurig in en uitschakelt wanneer je niet thuis bent. Zo creëer je drukte rondom je huis. 


Qnect Smart plug

De Smart plug is er ook eentje voor in het stopcontact, maar niet zomaar eentje. Nee! Met deze stekker kun je onder andere (hoe fijn ook?) je energieverbruik van het aangesloten apparaat meten.  

De Smart plug hebben wij inmiddels in gebruik bij de kerstboom. Wij hebben nog wel eens de neiging om in slaap te vallen op de bank. Zonde dat de kerstboom dan onnodig aan staat. Nu kunnen we via de Qnect home app de kerstboom op afstand uit en inschakelen. Perfect! Maar je kunt natuurlijk ook je lamp in de stekker doen, de televisie, noem het maar op. 


Qnect Smart LED light strip

Oehhhhh het product der producten, een slimme led strip. Dit vind ik zo tof! En mijn wederhelft ook ;-) Wij hebben in onze keuken een aantal led stripjes hangen maar die zijn het net niet. Ooit ergens goedkoop kunnen scoren en hebben na 7 jaar hun beste tijd wel gehad. Dus tijd voor iets nieuws. De Qnect led light strip. Met een lengte van 2 meter! 

Je kunt de helderheid en de kleur van de led strip instellen met de Qnect home app of via de bijgeleverde afstandsbediening. Als je helemaal gek wilt doen dan kun je de strip besturen met je stem via Amazon Alexa of Google Home. Deze optie kun je trouwens ook inzetten op de andere slimme apparaten van Qnect. Tijdens het tv kijken kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauw licht achter je televisie. 

Ook bij de led strip kun je weer een timer instellen voor het automatisch aan en uit gaan en natuurlijk is dit product te combineren met andere Smart producten van Qnect. 

Smart LED bulb 

En deze hier is mijn favoriet. We hebben boven de eetkamer tafel een lamp hangen waarvan de bulb erg vel is. Standje hoofdpijn zeg maar.  Ik heb deze gelijk bij binnenkomst gewisseld met de Smart LED bulb. Wederom weer plug en play. Alles wijst voor zich via de Qnect home app. Als ik het kan...... ;-) Je kunt dus de lamp allerlei verschillende kleuren geven. Vinden de kids ook leuk. Ook kun je verschillende opties kiezen in scene zoals nacht, lezen, werken en een soort disco. Helemaal te gek! Zo zit ik nu achter mijn laptop te tikken terwijl ik de werk scene heb ingeschakeld. 


Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat ik de producten van Qnect die ik heb mogen proberen mijn interesse enorm hebben gewekt. Ik ben mijn lijstje aan het aanvullen want ik zag dat Qnect ook een buiten camera heeft. Wil ik! En een afstandsbediening lijkt mij ook wel wat. 

De producten van Qnect zijn te koop bij Gamma en Karwei zowel online als in de winkel. 

Slimme indoor plug met energiemeting € 17,95

Outdoor slimme stekker € 14,99

Smart LED strip € 25,95

Slimme binnen camera € 34,95