Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

Kerst cadeau tip: Quiz Puzzels van Denksport


Wie nu nog beweert dat puzzelboekjes voor oude mensen zijn, think again.  Denksport heeft in November hun nieuwste aanwinst uitgebracht, namelijk Quiz puzzels. Een Quizz puzzel boek door Tex de Wit (comedian en tekstschrijver) en Thomas Swierts (Mariene bioloog en quizvragenmaker). Het cadeau voor iedere pubquiz liefhebber en puzzelaar. Perfect voor de feestdagen. 

Quizz puzzels is een boek vol  met allemaal nieuwe puzzels. Het is een mix van pubquiz vragen en toffe uitdagende puzzels. Je kennis en puzzelvaardigheden worden met deze uitgave van Denksport lekker op de proef gesteld. Weet jij bijvoorbeeld wat de ingrediĆ«nten zijn van een bitterbal? Of herken jij de personages van Sesamstraat? Deze laatste moet ik goed hebben ; ) Sommige puzzels maak je snel terwijl de ander weer net wat uitdagender zijn voor je brein. Maar leuk zijn ze zeker! Plus veel variatie. Ook leuk: om het puzzel boek te nemen naar de wc voor de mannen onder ons die ongeveer 30 minuten spenderen op het kleinste kamertje. Dan kun je toch beter je brein wat extra laten kraken. 

Ik weet nog dat ik vroeger eindeloos kunnen puzzelen in de Denksport kinderboeken. En ik denk, zeker in deze tijd waar ons brein al genoeg te voortduren krijgt, we ons brein ook een beetje liefde moeten geven. Het is namelijk bewezen dat wanneer je bijvoorbeeld een woordzoeker maakt, een sudoku, een legpuzzel of andere soorten puzzels, je zorgt voor een fitter brein en bovendien zorg je er voor dat je je geheugen traint. En dit is waar het voor mij nog interessanter word, want mom brain! Je zult dit ongetwijfeld herkennen als je zelf moeder bent. Ik ben regelmatig mijn telefoon kwijt, helemaal in paniek en uiteindelijk ligt ie dan gewoon aan de oplader. Oeps. 

Het quizz puzzel boek kun je alleen doen, maar het is nog leuker om dit samen te doen. Leuk voor kerstavond en dit geeft je meteen het echt pubquiz gevoel. 

De adviesprijs is € 14,99 en het quiz puzzel boek is onder andere verkrijgbaar bij Denksport en boekhandels.Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.