Kerst cadeau tip: Quiz Puzzels van Denksport


Wie nu nog beweert dat puzzelboekjes voor oude mensen zijn, think again.  Denksport heeft in November hun nieuwste aanwinst uitgebracht, namelijk Quiz puzzels. Een Quizz puzzel boek door Tex de Wit (comedian en tekstschrijver) en Thomas Swierts (Mariene bioloog en quizvragenmaker). Het cadeau voor iedere pubquiz liefhebber en puzzelaar. Perfect voor de feestdagen. 

Quizz puzzels is een boek vol  met allemaal nieuwe puzzels. Het is een mix van pubquiz vragen en toffe uitdagende puzzels. Je kennis en puzzelvaardigheden worden met deze uitgave van Denksport lekker op de proef gesteld. Weet jij bijvoorbeeld wat de ingrediĆ«nten zijn van een bitterbal? Of herken jij de personages van Sesamstraat? Deze laatste moet ik goed hebben ; ) Sommige puzzels maak je snel terwijl de ander weer net wat uitdagender zijn voor je brein. Maar leuk zijn ze zeker! Plus veel variatie. Ook leuk: om het puzzel boek te nemen naar de wc voor de mannen onder ons die ongeveer 30 minuten spenderen op het kleinste kamertje. Dan kun je toch beter je brein wat extra laten kraken. 

Ik weet nog dat ik vroeger eindeloos kunnen puzzelen in de Denksport kinderboeken. En ik denk, zeker in deze tijd waar ons brein al genoeg te voortduren krijgt, we ons brein ook een beetje liefde moeten geven. Het is namelijk bewezen dat wanneer je bijvoorbeeld een woordzoeker maakt, een sudoku, een legpuzzel of andere soorten puzzels, je zorgt voor een fitter brein en bovendien zorg je er voor dat je je geheugen traint. En dit is waar het voor mij nog interessanter word, want mom brain! Je zult dit ongetwijfeld herkennen als je zelf moeder bent. Ik ben regelmatig mijn telefoon kwijt, helemaal in paniek en uiteindelijk ligt ie dan gewoon aan de oplader. Oeps. 

Het quizz puzzel boek kun je alleen doen, maar het is nog leuker om dit samen te doen. Leuk voor kerstavond en dit geeft je meteen het echt pubquiz gevoel. 

De adviesprijs is € 14,99 en het quiz puzzel boek is onder andere verkrijgbaar bij Denksport en boekhandels.