Cadeau tip: De jongen, de mol, de vos en het paard

Nu de feestdagen weer in de deuropening staan wil ik je wat cadeau tips van mijn kant meegeven. Wellicht brengt het je wat minder cadeau stress. Ik trap vandaag af met één van mijn favorieten, een boel welteverstaan, De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Ik heb met enige regelmaat wat mooie plaatjes gedeeld uit het boek op Instagram. Wat mij betreft is dit hét boek wat bij ieder huishouden in de kast moet staan. Of je nou gek bent op lezen of je houdt er helemaal niet van, dit boek gaat zonder twijfel je hart raken. 

Sinds ik zelf moeder ben is lezen niet meer mijn meest uitgevoerde hobby. Sterker nog, ik kan mijzelf niet meer concentreren op het lezen, mits ik hardop lees. Gek he? Als dit herkenbaar voor je is dan heb ik de gouden tip, lees met je vinger. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller leest, maar voor mij werkt het als een tierelier om het beter in mij op te nemen op de één of andere manier. 

Nou goed, De jongen, de mol, de vos en het paard is niet per se een boek waar je uren mee hoeft te zitten. Nee, dit is een boek die je op elke willekeurige pagina kunt openen. Korte stukjes tekst met prachtige tekeningen, dat is de kracht van dit boek. 

Het boek verteld een verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De lessen die de jongen en de drie dieren meemaken zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Het veranderd de kijk op je leven. En dit kan ik volmondig beamen. Ik pak het boek met regelmaat uit de kast en begin met lezen. Ook mijn kinderen in de leeftijden van 2, 3, 4 en 6 zijn er gek op. Vooral de tekeningen maken nogal indruk. 

Je begint te lezen, komt aan het einde van het boek en begint weer opnieuw. Zo werkt dit boek. Wat mij betreft is dit het nummer één cadeau, aan wie dan ook. Of je het nou als kraam cadeau wil geven, een eerste verjaardag of aan iemand die 88 is, het kan allemaal. Prachtig om onder de boom te leggen maar ook in de zak van de sint zal hij niet misstaan 

Ook wanneer bezig bent met shadow work of inner child healing kan ik je dit boek aanraden. Het zette mijn denkwijze in een ander perspectief waardoor ik bewuster ging nadenken en de essentie van het leven ineens een compleet andere wending kreeg.