Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

Cadeau tip: De jongen, de mol, de vos en het paard

Nu de feestdagen weer in de deuropening staan wil ik je wat cadeau tips van mijn kant meegeven. Wellicht brengt het je wat minder cadeau stress. Ik trap vandaag af met één van mijn favorieten, een boel welteverstaan, De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Ik heb met enige regelmaat wat mooie plaatjes gedeeld uit het boek op Instagram. Wat mij betreft is dit hét boek wat bij ieder huishouden in de kast moet staan. Of je nou gek bent op lezen of je houdt er helemaal niet van, dit boek gaat zonder twijfel je hart raken. 

Sinds ik zelf moeder ben is lezen niet meer mijn meest uitgevoerde hobby. Sterker nog, ik kan mijzelf niet meer concentreren op het lezen, mits ik hardop lees. Gek he? Als dit herkenbaar voor je is dan heb ik de gouden tip, lees met je vinger. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller leest, maar voor mij werkt het als een tierelier om het beter in mij op te nemen op de één of andere manier. 

Nou goed, De jongen, de mol, de vos en het paard is niet per se een boek waar je uren mee hoeft te zitten. Nee, dit is een boek die je op elke willekeurige pagina kunt openen. Korte stukjes tekst met prachtige tekeningen, dat is de kracht van dit boek. 

Het boek verteld een verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De lessen die de jongen en de drie dieren meemaken zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Het veranderd de kijk op je leven. En dit kan ik volmondig beamen. Ik pak het boek met regelmaat uit de kast en begin met lezen. Ook mijn kinderen in de leeftijden van 2, 3, 4 en 6 zijn er gek op. Vooral de tekeningen maken nogal indruk. 

Je begint te lezen, komt aan het einde van het boek en begint weer opnieuw. Zo werkt dit boek. Wat mij betreft is dit het nummer één cadeau, aan wie dan ook. Of je het nou als kraam cadeau wil geven, een eerste verjaardag of aan iemand die 88 is, het kan allemaal. Prachtig om onder de boom te leggen maar ook in de zak van de sint zal hij niet misstaan 

Ook wanneer bezig bent met shadow work of inner child healing kan ik je dit boek aanraden. Het zette mijn denkwijze in een ander perspectief waardoor ik bewuster ging nadenken en de essentie van het leven ineens een compleet andere wending kreeg. 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.